bg

Gastenboek

Vorige onderwerp Volgende onderwerp
Weergave van 40 reactie threads

Bauke Mollema Tocht

 • Auteur
  Berichten
  • #12611
   Anoniem
   Inactief

   Ik gooi alvast een balletje op. Wie gaat allemaal deze tocht doen en wie kiest voor de 165km??

   Misschien komt er nog wel een topic over maar ik benoem het alvast even 😉

  • #12614
   Anoniem
   Inactief

   Aangenomen dat mijn benen het de komende ~10 dagen overleven had ik het idee me 1 augustus ofzo, iig. voor het verlopen van de voorinschijvingstermijn, nog wel in te schrijven voor de lange afstand. Wel redelijke kans dat ik voorkeur geef aan aardig wat tempo en niet teveel, noch te lange stops.

  • #12618
   Anoniem
   Inactief

   Ik denk dat ik hem ook ga rijden. De 165 km.

  • #12619
   Luuk
   Deelnemer

   Iedereen zijn plezier op deze tocht maar ik vind deze tocht wel aan de prijs. Dus ik rij mijn eigen tocht deze dag.

  • #12623
   Anoniem
   Inactief

   Ik zou hem graag willen fietsen maar vind het prijskaartje te knots.

  • #12625
   Anoniem
   Inactief

   Ik fiets hem wel

  • #12646
   Anoniem
   Inactief

   Annie and Luke, it is too expensive for me. I have already obtained a copy of the route and ridden some of it from here. Maybe we could make our own tour for free?

  • #12647
   Anoniem
   Inactief

   Helemaal mee eens. Die inschrijfprijzen van Le Champion zijn schandalig hoog. En dan zijn die ook nog exclusief bijdrage aan het goede doel. Ik doe mee aan de boycot.

  • #12677
   Anoniem
   Inactief

   Beste Annie,

   Fietsen hoort inderdaad toegankelijk te zijn voor iedereen. Nu is het ook vrij in tijd en kan je het zelf doen wanneer je wil. Alleen moeten wij als organisatie een evenement wel haalbaar maken. Dit kunnen wij mede doen door het vragen van inschrijfgeld. Zonder deze middelen kunnen wij helaas anders geen tocht organiseren.

   Met vriendelijke groet,
   Remyo Tielsema

   t +31 (0)72 533 81 36|
   e remyo.tielsema@lechampion.nl | i http://www.lechampion.nl
   Berenkoog 54, 1822 BZ Alkmaar | Postbus 5029, 1802 TA Alkmaar

   —–Oorspronkelijk bericht—–
   Van: Annie [mailto:hizi10qc@hetnet.nl]
   Verzonden: zaterdag 18 juli 2015 13:14
   Aan: Info
   Onderwerp: Tarieven Bauke Mollema tocht

   Goede middag,

   De Bauke Mollema tocht zou ik graag eens rijden alleen vind ik het veel te duur. Ik leef van een minimum inkomen en word dus buitengesloten van deze tocht. Zo jammer. Ik heb bidons genoeg en goede doelen steunen daar is mijn inkomen niet op berekend. Ik ben een toerfietser geen goede doelen rijder!

   Ik ken veel meer mensen die om de prijs van deze tocht af moeten zien.
   Trouwens de Amstel Gold race en Boogies extreem zijn ook al niet voor deze doelgroep weggelegd.

   Hoort fietsen niet gewoon sportief te zijn en voor iedereen toegankelijk?

   Met vriendelijke groeten,
   Annie Ensing

  • #12678
   Anoniem
   Inactief

   Vrij in tijd en zelf doen wanneer je wil? Oke Derek met toestemming van de organisatie. Wie en wanneer gaan we hem rijden dan?

  • #12679
   José
   Gast

   Volgens mij denkt hij dat je vindt dat de tocht gratis moet zijn!?

  • #12680
   Anoniem
   Inactief

   Ik zou het bij de duurdere tochten geheel geen probleem vinden om bepaalde “extra’s” niet te ontvangen en een lager inschrijfbedrag te betalen. Tot en met de verzorging wat mij betreft. Koffie en nieuw water voor de bidons haal ik wel bij een café en ik heb 90% van de tijd sowieso genoeg voeding mee om geen stops nodig te hebben. Een ‘verplichtte’ bijdrage voor een goed doel, alsook een ‘gratis’ wielershirt kunnen mij vaak, voornamelijk ook vanuit mijn financiële situatie, gestolen worden… Helaas zal dit vast niet snel gebeuren. Ik blijf dan ook blij met bijvoorbeeld alle kleinschalige en simpele, vrijwilliger-gedreven en doorgaans nagenoeg kosten-neutraal geregelde veldrij-tochtjes in de buurt van Diever in het off-season. Minder dan 5 euro per keer, leuke routes, gewoon bananen enzo van de lokale supermarkt, helemaal top!

  • #12681
   Anoniem
   Inactief

   @ Jose Dan leest hij niet goed te duur betekent niet dat ik gratis maar een lager tarief wens. 165 km kost een voorinschrijvend ntfu lid € 18,50 op de dag zelf inschrijven € 26,50 ook daar nog zo’n groot verschil vind ik idioot!

  • #12687
   Anoniem
   Inactief

   Annie said: “Free time and do it yourself if you want? Okay Derek with the consent of the organization. Who and where we are going to ride him then?”

   I suggest we ride it the same day (Sunday 9th August) and we (our group) could start from City Park. I would be happy to lead the route and provide the GPX track for others. Alternatively, we could ride it the week before?

   Thoughts?

  • #12691
   José
   Gast

   IF we start the same day , and get on the same route we can just follow their markings too. But will that be the right thing to do?

  • #12692
   Mathieu
   Deelnemer

   As a club we are not happy if our members are riding this tour on the . Same day. A week before or after is resonnable.

  • #12693
   Anoniem
   Inactief

   I do not mind the whole club to protest the high price it for free every commercial cycling tour . I hope to follow more clubs. Down with the profiteers . Let sports are just sports !

  • #12694
   Anoniem
   Inactief

   Ik had een stukje Nederlandse tekst online laten vertalen. Maar het is door elkaar gesmeten. Ik bedoel dus dat de hele club van mij uit protest tegen de veel te hoge prijs mee zou moeten doen. En dat andere fietsclubs hier een voorbeeld aan zouden moeten nemen. Sport hoort gewoon sport te zijn en geen commercieel circus!

  • #12695
   José
   Gast

   Bij de boogie’s betaal je bij inschrijving ook 31E, maar bij de finish krijg je of de welbekende bidon met poederdrank van isostar of je kunt een gedeelte van je inschrijving 5E terug krijgen.
   en als het om goede doelen gaat weet ik dat Michael Boogerd dit echt niet in eigen zaak stopt want de stichting parkinson is aanwezig en fietsen zelf zoveel mogelijk mee en vragen zelfs om
   hulp om over de prachtige heuvels te komen, hun motto is dat ze er iets voor willen doen en niet hun hand willen ophouden. Bij de bauke Mollema zie je hier niets van terug en vorig jaar waren ze heel snel met opruimen.

  • #12696
   Jan Campa
   Gast

   Misschien zie ik het verkeerd hoor, maar het is niet een soort van recht om mee te doen aan georganiseerde tochten. Net zo min is als het een recht is om op georganiseerde vakantie te gaan, die prijzen vind ik ook erg hoog. Het staat je vrij om het zelf te regelen.
   Je kunt ook zelf gaan fietsen, elke route die je wil, ook op de wegen waar de BM-tocht over komt. Het is namelijk nog steeds (op de meeste plekken ten minste) openbare weg. Niemand die je tegenhoudt, zolang je maar niet op de verzorgingsposten gaat rondhangen.

   Als ze er winst op kunnen maken, waarom zouden ze dat moeten laten? Als de prijs te hoog is voor wat er geboden wordt, dan zullen ze het vanzelf merken. Als andere fietsers het er wel voor over hebben, dan is dat toch prima? Dan doe jij mee aan de minder dure tochten, die er ook genoeg zijn, als je graag aan een tocht mee wil doen. De Weening Classic vanuit Surhuisterveen bijvoorbeeld, ook vernoemd naar een wielrenner, kost maar €5,- en Surhuisterveen is vast 10 keer zo gezellig als Kardinge.

   • #12709
    wim
    Gast

    Wijze woorden Jan!

  • #12701
   Anoniem
   Inactief

   I see your point Mattieu, maybe it is not a good action for our club, but I also think Annie is correct too – we should boycott such profiteering.

   So let’s ride it the week before or on the Saturday. Which do people prefer?

   As I said, I can provide GPS for both Garmin devices and GPX file for others so as we can have different groups if we want to.

   I have already ridden it, it is a good route on good roads.

   • #12714
    Luuk
    Deelnemer

    Ook ik vind deze tocht duur maar ga er niet de voor.barricaden op . Iedereen is vrij om wel of niet te rijden en als ze deze tocht willen organiseren prima maar ik ga niet. Trouwens de tkp tocht is ook rond 18 euro maar daar krijg ik voedsel onderweg en een heerlijke bbq op een erg mooie lokatie. Verder kan ik bij deze tocht bij opgave zelf kiezen of ik iets wil geven voor het goede doel. Wel zo netjes toch.

    Vorig jaar heb ik wel even gekeken in het ” Bauke Mollema dorp” op Kardinge maar het waren allemaal sponsors dus bevreemd mij waarom het zo duur is. De fietsclub die deze tocht organiseert Is een landelijke club die ook veel buitenlandse reizen organiseert en misschien hebben ze daar de eventuele winst voor nodig . Ik weet het niet maar winst draaien op toertochten doet Trapstel ook maar dit komt wel ten goede aan de leden. Dus tegen winst ben ik niet maar wel als er zulke grote sponsors achterstaan. En voor veel minder geld kun je prima toertochten organiseren als voorbeeld noem ik altijd een zeer groot 2 daagse evenement. De mergelland2daagse kosten voor 2 dagen geheel verzorgd wat voeding betreft in overvloed , technische ondersteuning ,verkeersregelaars, massage na afloop voor 22 euro en hier doen 10000 fietsers aan mee. 5000 ATB en 5000 racers. Dus goedkoop kan ook.

    Groeten Luuk.

    • #12725
     Tiemen
     Gast

     Hoi Luuk, misschien bedoel je hetzelfde maar Le Champion is geen fietsclub maar een bedrijf dat fietsevenementen organiseerd, o.a. Luik-Bastenaken-Luik en dus ook de Bauke Mollema tocht.

     Jan Campa heeft helemaal gelijk als hij zegt dat er niets tegen het op commerciële organiseren van toertochten, het tegendeel zelfs. Dat wil echter niet zeggen dat ik de gestelde prijs absurd vind. Vooral ook omdat ze gebruik maken van vrijwilligers en sponsoren en dat van het inschrijfgeld nagenoeg niets naar het goede doel gaat. Ondanks dat elke bijdrage telt krijg ik toch ook hier het gevoel dat het goede doel ingebracht is om mensen over de streep te trekken en mee te laten doen.

     Sport is altijd al commercieel geweest en zal dat ook altijd blijven. Het is aan een ieder voor zichzelf te bepalen wat duur is en wat niet. Jammergenoeg is er voor mensen met een krappe beurs geen keuze mogelijkheid om een tocht als deze toch te kunnen rijden door bepaalde zaken niet af te nemen.

     Ik ga deze tocht i.i.g. niet rijden en verkies de TKP tocht.

     • #12732
      Dennis
      Gast

      Heel goed Luuk en Tiemen.

      De voorinschrijving van de TKP Tocht van Groningen is zelfs maar 15 euro. En daarvoor krijg je inderdaad verzorging onderweg en een hapje naderhand. En er is ook nog eens muziek en start/finish op een mooie locatie!

      • #12741
       wim
       Gast

       Dat is het verhaal “Brommer op zee” van Maarten Biesheuvel. Ik dacht uit het boek “In de bovenkooi”.

  • #12729
   Geert Jan
   Deelnemer

   LAAT ME, LAAT ME, LAAT ME MIJN EIGEN GANG MAAR GAAN.
   LAAT ME, LAAT ME, IK HEB HET ALTIJD ZO GEDAAN.

   refrein van het beroemde door Ramses gezongen lied en let op,
   vertaald dor Herman Pieter de Boer.,
   die meefietst naar Giethoorn vandaag.

   • #12738
    Ekko
    Gast

    Schreef hij ook niet het verhaal over fietser op zee?

    Hij naderde ons schip, klampte vast aan de reling. ” is dat moeilijk?”
    ….een kwestie van banden goed oppompen, balans vinden en weg rijden. Al rap reikte hij de einder waar de zon inmiddels roodschijnend achter wolken verdween. Zo ook de fietser….

    • #12743
     wim
     Gast

     @ Ekko, zie mijn reactie hierboven.

     • #12749
      Ekko
      Gast

      Zie mijn reactie,
      mag toch graag doormijmeren. Eerst Jaap en dan Trapstel over de waddenzee. 9 bar in het achterwiel, de juiste balans, wegrijden en de juiste snelheid aanhouden. Zo nu en dan bij de ons bekende zandbanken even 10 cm onder de zeespiegel wegzakken, dan voorzichtig aanzetten en de zeespiegel weer gebruiken. Net zoals de waterjuffertjes die de oppervlaktespanning zeer efficient gebruiken. Pas op met zeepsop en olie en vet! En aan de overkant even het voorwiel omhoog trekken.

    • #12744
     Geert Jan
     Deelnemer

     “Fietser op zee” las Jaap vis hardop voor tijdens de leestrein, boekenweekgeschenk is treinkaartje,in die boerderij van Natuur Monumentenin Smeerling, daar aan de Ruiten Aa.
     Ik dcenk, dat als Jaap uit gefietst is op land, hij dat gaat proberen.

  • #13057
   Bram
   Gast

   Een hoop ‘wijze woorden’ maar nog niets concreets.
   Voorstel: zaterdag 8 augustus de BM tocht fietsen. Afstand: 165 km. Start 8.00 uur bij Kardinge. (Handig voor mensen die wat verder weg wonen en met de auto komen)
   Tempo light. Gemiddelde dus van 27/29 km. Het is vakantietijd.
   Derek heeft de route. Onderweg uiteraard koffiestop. Voorinschrijving €0, op de dag zelf ook €0.
   Alleen bij goed weer gaat deze man mee.

  • #13060
   Geert Jan
   Deelnemer

   Bram,wel jammer van dat Kardinge.
   Ga wel met je mee, en het is altijd goed weer.

  • #13061
   Anoniem
   Inactief

   Dat klinkt goed Bram. Ik ga met goed weer ook mee rijden op zaterdag!

  • #13062
   Anoniem
   Inactief

   I’m happy to go along on Saturday and provide the GPS route if others want it.

  • #13074
   Anoniem
   Inactief

   Oh and if we start at 08:00 am can we meet in City Park?

   Meeting in Kardinge makes it a very early start for those not living east of the city (I’m in Hoogkerk).

  • #13075
   Anoniem
   Inactief

   Stadspark is voor mij geen probleem. Zelfs nog beter.

  • #13076
   Bram
   Gast

   Prima, doen we 8.00 uur Stadspark. Zal Geert-Jan zeker goed vinden. Mocht de afstand een probleem zijn voor sommigen dan kunnen we de route in overleg altijd aanpassen.
   En er zijn vele wegen die naar Groningen leiden.

  • #13088
   Anoniem
   Inactief

   Deze onofficiële zaterdag editie bevalt mij ook wel. Bij mooi weer ben ik er bij. De vorige keer was het zulk donders rotweer, dat ik nu ook wel wil zien waar we destijds gefietst hebben, ipv steeds de ogen dicht te knijpen tegen de wind en regen… Ik heb de route ook nog op de Garmin. De BM tocht start en eindigt trouwens officieel vanaf het stadspark… Starten in het stadspark klinkt dan niet zo logisch, maar als dat de plek is, ben ik er bij.

  • #13089
   Anoniem
   Inactief

   Waar ik de eerste keer stadspark zei, bedoel ik Karding (stop de tijd).

  • #13090
   Anoniem
   Inactief

   Ik overweeg het serieus en de kans op meedoen is redelijk groot. Startplek begrijp ik: …2 lettergrepen, klinkt als….

  • #13098
   Anoniem
   Inactief

   Here is a link to the map(s) of the route from City Park. Also you can download the GPX files:

   http://www.dereksbiketrip.com/downloads/

   If you do not have a converter, here is one:

   http://www.gpsvisualizer.com/convert_input

  • #13126
   Michiel Huisman
   Deelnemer

   He Annie,

   als je nog wilt kunt je budget-neutraal meedoen met de echte BMT, zie het andere topic van Werner….!

  • #13135
   Geert Jan
   Deelnemer

   Langs alle woningen van Bauke Mollema.
   Blij dat ze niet in Limburg heben gewoond.
   Wie er waren vandaag,, Margriet, won vandaag alle dames klassementen, Bram, onze sjamaan deze tocht, Derrick, left, right, Robert Synapse, Pieter Synapse, Jeroen, Ferry, Gerard gtf und ich, mir, mich.
   Koffie met taart en later een cola . Robert die alleen verder gaat en Derrick en Gerard die de volledige tocht uitrijden.
   De rest kiest voor de snelste route naar Stad.
   Als de 10 kleine negers.
   Mooiste stuk van de route was, vonden wij allen, de noordoosthoek van Friesland, we komen daar ook bijna nooit.
   Fijne dag, puik weer , goed gezelschap.
   Morgenvroeg int park.
   see you.

  • #13142
   Anoniem
   Inactief

   Ik sluit me aan bij Geert Jan . Gezellige dag met goed gezelschap!

  • #13205
   Anoniem
   Inactief

   Tried to post a picture?

  • #13236
   Ferry
   Gast

   Uit de lokale media: aantal deelnemers aan Bauke Mollematocht 2400. Prachtig aantal! Opbrengst voor het goede doel (“Fietsen voor een huis”) € 2.487,50. Bij een gemiddelde inschrijving van 20 euro of hoger is dat een m.i. een absurd laag bedrag. Zegge en schrijve € 1,04 per deelnemer oftewel 5% van inschrijvingsgeld naar het goede doel. De andere 95% naar de organisatie! Wanverhouding.

  • #13237
   José
   Gast

   dan hebben ze maar 45.512,50E overgehouden aan Administratie kosten toch??

  • #13243
   Anoniem
   Inactief

   This is why we refused to pay the entry fee!! It is scandalous that so little goes to the charity…

  • #13245
   Anoniem
   Inactief

   Ik vind het ook een belachelijk hoog inschrijf bedrag, maar er is nooit door de organisatie gezegd of gesuggereerd dat het inschrijfgeld naar het goede doel zou gaan. Je kon als deelnemer ter plaatse een vrijwillige donatie doen voor het goede doel. Het zou le Champion sieren als ze dat bedrag op zijn minst zouden verdubbelen uit de opbrengst van het inschrijf geld.

Weergave van 40 reactie threads
 • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.
Vorige onderwerp Volgende onderwerp Terug naar overzicht