bg

Gastenboek

Vorige onderwerp Volgende onderwerp
Weergave van 10 reactie threads

Bijzondere ledenvergadering 21 november

 • Auteur
  Berichten
  • #15716

   Op het moment dat de Veiligheidscommissie en het bestuur vrijdagavond de 13e bij elkaar zaten om de ledenvergadering voor te bereiden, brak de pleuris uit in Parijs. Premier Hollande riep de noodtoestand uit en sloot de grenzen. Het is de vraag of die maatregelen veel bijdragen aan de veiligheid van het land. Maar de schrik bij François straalde dwars door het televisiescherm heen. En een mens heeft nu eenmaal behoefte aan het bezweren van angst. Dus doe je iets.
   En intussen denk je goed na.
   Want er is wel degelijk iets aan de orde.

   Wat er bij ons eenvoudig fietscluppie rond veiligheid gebeurt is peanuts op wereldschaal. En tegelijk is er geen enkele reden om geen aandacht aan veiligheid te besteden. Een valpartij doet gewoon pijn. Niet alleen bij het slachtoffer. Het raakt alle betrokkenen.
   Dus willen wij goed nadenken.
   Want er is iets aan de orde.

   De veiligheidscommissie heeft een hele goede bijdrage geleverd aan dat nadenken door een enquête naar de leden te sturen. Iedereen heeft zijn/haar zegje kunnen doen over wat kan bijdragen aan veilig fietsen. De commissie heeft de uitkomsten van de enquête geanalyseerd en heeft daaruit enkele voorstellen gehaald. Die worden op de ledenvergadering aan de leden gepresenteerd en met hen besproken. Dat vormt het uitgangspunt van samen nadenken over hoe veilig fietsen te bevorderen. Daar hebben we jou bij nodig. Kom helpen.
   Want er is iets aan de orde.

   Mocht je je nog niet hebben opgegeven, ga dan naar de evenementenpagina.

  • #15719
   Jaap Vis
   Gast

   Helaas, na de barbecue mis ik ook de ledenvergadering mbt de veiligheid. Ik heb een reünie van mijn lagere school, in Enkhuizen . Jammer want een club bestaat bij gratie van het sociale gebeuren. samen je hard maken voor je sport. Dus komt allen.

   Lid worden van de commissie wil ik niet, wel wil ik graag helpen bij uitvoering van allerlei zaken. Richtlijnen uitvoeren, toezien op het handhaven van afspraken. Ook wil ik aandacht aan veiligheid geven in de donderdagavond clinics, (rijden met Jaap)
   Voor het bestuur heb ik voor de rondvraag nog de vraag hoe het verder moet met de kledingcommissie.

  • #15720
   wim
   Gast

   Beetje vreemd commentaar op de gebeurtenissen in Parijs in een bestuursmededeling.
   Ik ben helaas verhinderd op 21 november. Heb een etentje met 7 te mijnen huize.

  • #15738
   Michiel Huisman
   Deelnemer

   Geacht bestuur,

   Prima initiatief, maar ook na het lezen van de agenda (in de mail) is het me niet helemaal duidelijk wat zaterdag de bedoeling is. In tegenstelling tot de vorige thema-avond over veiligheid wordt er nu een officiële extra ALV bijeengeroepen. Daar zullen naar aanleiding van de enquête voorstellen worden gedaan.

   zijn dit voorstellen van a) de deelnemende leden
   b) de commisssie of
   c) het bestuur?

   En worden deze voorstellen alleen besproken (zoals in de tekst staat) of is het ook de bedoeling hierover een besluit te nemen (zo niet, waarom is het dan een ALV …?)

   In het laatste geval lijkt het me wenselijk om de voorstellen van te voren te verspreiden, zodat alle leden daar kennis van kunnen nemen, er over kunnen nadenken en op basis daarvan kunnen beslissen of ze naar de ALV willen komen….

  • #15739
   Michiel Huisman
   Deelnemer

   PS: kan iemand me vertellen waar ik de statuten van de club kan vinden? Ze staan kennelijk niet op de site……

  • #15742
   Jan Campa
   Deelnemer

   Heeft deze club statuten dan? Is er dan ook een quorum voor komende ALV om tot een besluit te komen?

   • #15777
    Michiel Huisman
    Deelnemer

    statuten zijn verplicht bij het oprichten van een vereniging, maar kunnen vrij minimaal zijn. Quorum en stemverhoudingen worden meestal geregeld in een afzonderlijk Huishoudelijk reglement (HHR).

  • #15748
   Geert Jan
   Deelnemer

   Jan en Michiel, dit zijn goeie vragen om mee te nemen zaterdag.

   • #15775
    Michiel Huisman
    Deelnemer

    Eigenlijk vind ik dat ze voor die tijd beantwoord moeten worden; het gaat om de reikwijdte van wat er zaterdag besloten kan worden. Op basis daarvan moeten de leden kunnen besluiten of zij het belangrijk genoeg vinden om (toch) naar de ALV te komen (of zich door en ander lid te laten vertegenwoordigen, indien mogelijk op basis van statuten/HHR).

    • #15785
     Geert Jan
     Deelnemer

     Door de gekozen strategie voor zaterdag kan het niet anders dan een beeldvormende vergadering zijn.

  • #15788
   Anoniem
   Inactief

   Waarom reageert de veiligheidscommissie zelf niet op bovenstaande vragen?
   Overigens, wie zit er ook alweer in de commissie?
   Kan dat nergens terugvinden onder het kopje bestuur en commissies.

  • #15789

   Dacht ik toch veurzitter te zijn geworden van een simpel fietscluppie, besturen op de achterkant van een bierviltje – dat werk. Goed: hier dan wat er op dat viltje staat: de statuten passen er zo ongeveer wel op. Ze laten veel ruimte voor creatieve besluiten. Zo wordt er over een bijzondere ledenvergadering als die van zaterdag alleen iets gezegd over hoe en wanneer die wordt uitgeroepen (als 10% van de leden dat wil of wanneer het bestuur dat nodig acht). Over besluitvorming is niets vastgelegd (dat vraagt misschien om een tweede viltje, nu de club groter groeit).
   Voor komende zaterdag is met bestuur en veiligheidscommissie (Rob, Sander, Herwig en Chris) besproken dat het om een beeldvormende bijeenkomst gaat. En om mee te helpen dat beeld te vormen moet je lijfelijk aanwezig zijn.
   In de voorbereiding op zaterdag is aan de veiligheidscommissie voorgelegd hoe zij hun rol zien na de vergadering: willen zij zelf deel uitmaken van een veiligheidscommissie die op pad wordt gestuurd met een nieuwe opdracht? Daarover is nog geen besluit genomen, dus ook voortgang en samenstelling van de commissie zijn geagendeerd.
   Ik praat graag zaterdag face-to-face met jullie verder.

  • #15790
   Michiel Huisman
   Deelnemer

   Dank, veurzitter!

   meldt me bij deze aan als kandidaat-lid van een eventueel te vormen commissie “bierviltje II”.

   Tot zaterdag,

   Michiel

  • #15923
   Jan Campa
   Deelnemer

   Wat is er zoal besproken zaterdag? Krijgen de mensen die niet aanwezig konden zijn nog een bericht hierover?

   • #15924

    @Jan de notulen komen deze week via de mail.

    • #15939
     Jan Campa
     Deelnemer

     Dat van de notulen uit mijn andere bericht was maar een grapje hoor :0

     Ik wacht verder af wat er in mijn digitale brievenbus verschijnt.

Weergave van 10 reactie threads
 • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.
Vorige onderwerp Volgende onderwerp Terug naar overzicht