bg

Gastenboek

Vorige onderwerp Volgende onderwerp
Weergave van 5 reactie threads

Bommen Berend Cannonball Run

 • Auteur
  Berichten
  • #44383
   Mathieu
   Deelnemer

   Soms komt er wat voorbij en dan weet je hier moet ik bij zijn, de BBCR is er zo een. Bert Platzer is de aanstichter van dit avontuur. Laten we op de koffie gaan bij Bommen Berend in Münster.
   Wat is was de bedoeling. De start is bij spaak exact om middernacht onderweg doe je een paar checkpoints aan die op een of andere manier te linken zijn aan Bommen Berend en 1672. De route bepaal je zelf en als bewijs van het aandoen van de checkpoint maak je een selfie die je dan in de groepsapp deelt. Voor de rest ben je volledig op jezelf aangewezen, support onderweg is niet toegestaan en in het wiel rijden ook niet tenzij je je aangemeld hebt als duo. Al met al een eenvoudig concept inschrijfgeld € 0.00.

   Al dagen bezig geweest met het voor bereiden van de route. Ga ik links om of ga ik rechtsom? en hoe lang wordt het al met al. Ik besloot om links om te gaan en de nacht in te gaan via Drenthe, dit vooral omdat ik niet kon inschatten hoe de wegen en dan vooral de fietspaden er in Duitsland bij liggen. Verder vooral gekeken of ik de korts mogelijke route kon vinden en waar er zoal punten zijn voor koffie en eten enzo.

   Gisteren was het dan zover. Vol goede moed naar spaak, daar was immers de start. Daar aangekomen zitten er nog 5 renners allen tot in de puntjes gesoigneerd en de meesten van een leeftijd als kon ik hun vader zijn. Het is een wedstrijd dus even monsteren hoe de concurrentie er voor staat. Conditioneel ben ik de mindere maar war de voor bereiding betreft had ik wel zo mijn bedenkingen, de meesten met slechts 1 bidonnetje en een paar gelletjes.
   Om 0.00 uur als de klok van de olle Grieze slaat rijden we de oude Boteringestraat uit. Nog voor de vismarkt was ik al alleen, bij elke zijstraat werd de groep al kleiner. In het vermoeden dat ik de enige ben die de route links om rij toer ik heerlijk de nacht in, wetende dat ik kwa proviand m Münster makkelijk ga redden. Drenthe is echt prachtig bij nacht. Je hebt de wegen voor je alleen dus je komt geen auto’s en vooral e-bikers tegen. Op naar Ommerschans op zoek naar het kanon, de eerste checkpoint. Na de selfie in de groepsapp te hebben geplaats blijkt er nog een duo te zijn die hem ook linksom rijden en zij hebben het kanon slechts 2 minuten voor mij aan gedaan. Tja dan wordt het dus toch een wedstrijd. Misschien zit het er toch nog in om als eerste binnen te komen bij de solisten. In het besef dat ik misschien wel niet de hoogste snelheid heb maar wel de kortste pauzes.
   In Münster struikelend over swapfietsen opzoek naar het bisschoppelijk paleis voor een selfie. De temperatuur is dan nog steeds 19 graden en met het tempo ben ik dan nog zeer tevreden. Voor de route naar Bourtange, het volgend checkpoint kies ik voor de route langs de Ems. Een prachtige route maar het oog hiervoor werd wel wat minder. Het was inmiddels broeierig warm geworden en ik kreeg moeite met eten en drinken. Het gewenste tempo van boven de 30 was nauwelijks meer vol te houden. Uiteindelijk Bourtange bereikt maar van de wedstrijd ambities was niet veel meer over. De Duo’s zaten toen al aan het bier in Spaak en de enig overgebleven solist had even voor dat ik Bourtange inreed het kanon om Ommerschans al gevonden.
   Bourtange – Groningen pal wind tegen. Dit was niet wat in had gehoopt maar je moet het er wel mee doen, 26kmh was inmiddels eerder wenselijk dan gehaald. Om 18.15 wordt ik enthousiast opgewacht door Conny en mijn dochter samen met Henrieke en de organisator van het geheel. Blijkt dan dat de andere solist volledig uitgewoond een slordige 10 minuten voor mij is gefinisht dan zij een paar lekke banden.
   Al met al uit en thuis 430 kilometer bijgeschreven.

  • #44384
   Herman van Mal
   Deelnemer

   RESPECT!
   Mathieu, wat een afschuwelijk lange rit. Althans, in mijn ogen dan. Voor jou zijn deze afstanden inmiddels de gewoonste zaak van de wereld geworden.

   Gewoon je “boerenverstand” gebruiken! En het blijkt maar weer dat dit de juiste manier is om dit soort unieke tochten te kunnen volbrengen.

   Een heel diepe buiging voor jou!

   P.S: Ben heel benieuwd wat je volgende zal worden……

  • #44389
   Geert Jan
   Deelnemer

   Ballade van de boer

   Er stonden drie kruisen op Golgotha,
   Maar de boer hij fietste voort.
   Magdalena, Maria, Veronica,
   Maar de boer hij fietste voort

   • #44390
    Mathieu
    Deelnemer

    m, ik voel een fietstocht opkomen

  • #44391
   Michiel Huisman
   Deelnemer

   Een soort Nederlandse Styrkeproben! Prachtige prestatie Mathieu! Volgend jaar weer?

  • #44392
   Luuk
   Deelnemer

   Wat een prestatie , ik doe het je niet na en zeker met deze hitte.

  • #44398
   Michel
   Deelnemer

   Wat weer een tocht Mathieu. Een duizelingwekkende afstand, maar voor jou worden dit normale afstanden. Ik heb veel respect voort deze prestatie en doe het je niet na.

Weergave van 5 reactie threads
 • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.
Vorige onderwerp Volgende onderwerp Terug naar overzicht