bg

Gastenboek

Vorige onderwerp Volgende onderwerp
Weergave van 86 reactie threads

Clubweekend !

 • Auteur
  Berichten
  • #5454
   Marco Weijers
   Deelnemer

   Hallo clubleden,

   Ook in 2015 zal de A.C. weer een clubweekend organiseren (Juni normaal gesproken). De vraag is , waar willen we naartoe ? Afgelopen jaar zaten we in Winterberg waar we eigen routes reden. Het jaar ervoor zaten we in Arnhem en combineerden we het weekend met deelname aan de ‘Vael Ouwe’ toertocht. Beiden zeer geslaagde weekenden naar onze mening. Dit jaar hebben we uiteraard ook wel ideeën maar we wilden ook de leden eens vragen om met ideeën te komen. Onze leden komen overal en wellicht ben je weleens ergens geweest of heb je ooit een toertocht gereden waarvan je dacht ‘dit zou perfect zijn om eens met het trapstel heen te gaan’. Heb je zo’n idee laat het ons weten. Hier via het gastenboek of op ons e-mail adres.

   Vereiste is natuurlijk wel dat het een weekend is wat, in principe, voor alle leden haalbaar is. Zowel financieel als qua fiets niveau. We zullen de ideeën gaan inventariseren en kijken wat we ermee kunnen. We kunnen uiteraard niet beloven dat jouw idee ook daadwerkelijk doorgang kan vinden.

   Alvast bedankt voor jullie inbreng !

   De A.C.

   • Dit onderwerp is gewijzigd 8 jaren, 10 maanden geleden door Marco Weijers.
  • #5457
   Tiemen
   Deelnemer

   Beste AC,

   Ten eerste heel erg veel dank voor wat jullie het afgelopen jaar allemaal georganiseerd hebben: chapeau!

   Voor het clubweekend van komend jaar heb ik wel een idee: http://eifelcyclingclassic.nl/
   Het lijkt mij geweldig om daar met een grote groep trapstellers naar toe te gaan. Mocht het niet HET clubweekend worden dan zou ik het toch als een evenement op de kalender zetten.

   Maar misschien is een leuke toertocht in Brabant of Zeeland ook een goed middelpunt van een weekend.

   Hoe dan ook, het zal weer verdomd gezellig worden (en traditioneel zal ik er wel weer niet bij zijn 😉 )

   • #5464
    Erik
    Gast

    Eifelclassic helemaal top. Ben ik bij.
    Zeeland wordt ik persoonlijk niet heel blij van. Beetje geaccidenteerd terrein is toch wel leuk voor het clubweekend.
    We kunnen die route van de Eifelclassic natuurlijk ook voor ons zelf doen op een andere datum.

  • #5466
   Christiaan vd Gun
   Gast

   Wat Tiemen&Erik zeggen, Eifelclassic is een mooi weekend voor ieder wat wils. Mooie heuveltjes, weinig verkeer, lekker bier en met mazzel ook mooi weer.

  • #5475
   Luuk
   Deelnemer

   Het is daar inderdaad mooi en voor elk wat wils wat je kunt ook langs de mimespel rijden.iets beter voor de niet klimmers en de wijnliefhebbers.

  • #5530
   Marco Weijers
   Deelnemer

   Het stem/voorstel hok is nog geopend !

  • #5567
   Geert Jan
   Deelnemer

   Een paar jaar geleden was de 300 kvan Stortemelk geboren en twee keer georganiseerrd. ( GJ en Berend )
   300 km fietsen op vlieland ,waar je met goed fatsoen 30 km over een verharde weg kunt fietsen, en dan wel heen en terug over dezelfde weg.
   Wel behorende tot de mooiste kms van nederland, een stuk pal naast de waddenzee, je ziet de getijden verlopen, de droge platen bij eb, de piertjes, de vogels en je ziet het weer onderlpen en of droofgvallen.
   Er moet serieus geklommen worden ( Jan de Beuk ging stuk op het laatste rondje, op een duin in het bos met zicht op het wad, wel mooi 270 km op de teller en ik bracht hen terug en er was bier ), je rijdt door het bos en achter het dorp langs.
   In de vroege uren uiteraard door het dorp.
   Jazeker, steeds dezelfde route.
   Er is niets anders.
   Op een kunstijsbaan is ook maar behelpen.
   Vrijdagmiddag/avond naar Vlieland, onderdak regelen ( kamperen, appartement oid ),
   Zaterdag een aantal keer op en neer, Jaap gaat voor de 400 km, , savonds hapje en biertje, zondag in de relax, eindje fietsen, in zee, nog maar een biertje en met de 5 uur boot weer terug naar de wal, de auto, het werk en de familie.
   Zoiets ?

  • #5570
   Geert Jan
   Deelnemer

   oeps, zoluist de reactie van Ekko in de prullenbak gekieperd, hier wordt hard aan gewerkt.
   sorry.

   • #5571
    Ekko Smith
    Deelnemer

    freudiaans vingertipje?

    • #5572
     Geert Jan
     Deelnemer

     aub, die mooie ,mij bijvallende ,enthousiaste, wervende magistrale zin ( waar doet me dit nu weer aan denken ) nogmaals.
     Eerder een magic finger, zonder blaren dan wel weer.

     • #5574
      Ekko Smith
      Deelnemer

      Nou ja, dan met fiets naar Harlingen, ter plekke rondjes naar believen rijden, een hotelletje o.i.d., bagage voor uit sturen en met een houten kop terug naar Groningen, hopend dat de bagage wederom is mee teruggekomen.
      Rol op met de magistrale toer, we nemen je mee……..

  • #5573
   Luuk
   Deelnemer

   Heren even geen “voorzitterspraat” het is een serieus onderwerp . Fietsen op Vlieland is zeker niet saai en het stuk in de duinen zal steeds zwaarder en zwaarder worden. Zelf zat ik nog te denken op nogmaals naar Winterberg te gaan het is me daar goed bevallen. Een ander idee is misschien om in juni naar Zuidlimburg te gaan en bijvoorbeeld overnachten in Maasstricht in de Jeugdherberg en bijvoorbeeld de route Amstelgold race na te rijden en dan kan iedereen het zo lang maken als hij wil . En de afstand Van Maastricht naar Valkenburg de startplaats is ongeveer 12 km dus makkelijk te doen of je pikt de route op in Maastricht . De route is gepijld en men kan het zelf in 3 delen rijden dus voor iedereen te doen.

  • #5576
   Anoniem
   Inactief

   wat denken jullie van een weekend Ardennen / Groothertogdom Luxemburg. De Lanterfanter (zie http://www.lanterfanter.be ) is een heel fietservriendelijk onderkomen voor een redelijke prijs – en met sauna ! Alle beruchte Ardense hellingen kunnen van daaruit aangevallen worden. Ik heb vele toerritten in de Garmin staan tussen 90 en 130 km / dag met 1800 a 2700 hoogtemeters.

   • #5591
    Tiemen
    Gast

    Dat ziet er ook goed uit Herwig.
    Vlieland is grappig maar niet voor een weekend fietsen. Als de 300 nu staat voor 300 ltr. bier dan ben ik om: letterlijk.

  • #5582
   Anoniem
   Inactief

   Fietsen op Vlieland spreekt mij niet aan, is meer om te wandelen. De ideeën van Herwig en Tiemen lijken mij zeer aantrekkelijk!
   Groet,
   Marten

   • #5583
    Erik
    Gast

    Daar sluit ik mij bij aan.
    Weekendje Vlieland is vast ook leuk, maar dat kan wat mij betreft ook wel een keer tussendoor

  • #5586
   Anoniem
   Inactief

   Graag sluit ik me aan bij de club Marten, Erik, Tiemen en Herwig.

  • #5587
   Anoniem
   Inactief

   “De 300 van Stortemelk” was fantastisch. Vrijdag aankomen op het eiland en vreemd aangekeken worden: de keren dat men een racefietser spot op het eiland zijn per jaar op 1 hand te tellen denk ik. Nu hadden ze bijne 3 handen nodig voor het aantal fietsen. We wisten dat 300 gekkenwerk was, zeker voor Nienke en mij: allebei pas net op de fiets en toch mee. Vrijdagavond voorzichtig een biertje in de Bolder, beregezellig en de verleiding meer te drinken lag op de loer. Maar er moest gereden worden. En reden deden we. In het ochtendgloren naar de militairen, de andere kant van het eiland. Terug, en direct weer door voor de volgende etappe. Haast per ronde hadden we afhakers, het niveau verschilde onderling. Na 235 kilometer gaf het peloton er de brui aan, maar twee mannen hielden dapper stand: GJ en Beuk gingen nog 1 keer. Ze werden als helden onthaald bij terugkomst. Eerst krentenbollen, en toen was het tijd voor bier.

   De volgende dag was Nienke veranderd in een vastgeroest knipmes en genoten we van onze prestatie in de zon. Lijkt me prachtig om dit met Het Trapstel mee te maken, voor ieder wat wils. Nauwelijks hoogtemeters, wel helemaal anders en een gegarandeerde topsfeer.

  • #5589
   Joke
   Gast

   Prachtig, ideeën en meningen, daar worden wij (AC) blij van, ga zo door!

  • #5596
   Sybren
   Gast

   Ik ben ook voor Eifel of Ardennen of Winterberg!

  • #5600
   Sander
   Gast

   Geen idee nog of het me lukt om überhaupt me te gaan maar Ardennen, Eifel of Winterberg lijkt mij leuk. Met lichte voorkeur voor de Ardennen.

  • #5601
   Anoniem
   Inactief

   Het voorstel van Herwig heeft ook mijn voorkeur!!

  • #5603
   Wim
   Deelnemer

   Lichte voorkeur voor Ardennen. Eiffel ook goed.

  • #5608
   Joke
   Deelnemer

   We (AC) vinden het fijn dat jullie je mening geven, maar in dit stadium hebben we vooral iets aan ideeën. Laten we verder gaan met brainstormen. Denk ook aan de locaties dichter bij huis.

   • #5610
    Tiemen
    Gast

    Is dat een hint?

    • #5611
     Marco Weijers
     Deelnemer

     Ja , wij blijven net zo lang ideeën vragen totdat iemand het idee noemt wat wij ook hadden. Schijn democratie zal dat wel heten o.i.d.

     • #6007
      Tiemen
      Gast

      @Marco Wijers, exact what Nick Cave op de live cd zei tegen zijn publiek gevraagd naar verzoeknummers “eventually you will call one off the songs on this very short list”

  • #5612
   Wim
   Deelnemer

   Vlaamse ardennen. Het Pajottenland. Licht geaccidenteerd en een muur.

  • #5613
   Anoniem
   Inactief

   een ander idee is om met zijn allen met de trein naar Roermond te rijden en dan in twee dagen terugfietsen naar Groningen. overnachting in de omgeving van Apeldoorn of zo. nadeel is wel dat je dan met bagage moet fietsen.

  • #5614
   Luuk
   Deelnemer

   Misschien een uitwisseling met een fietsclub ergens in den lande , fietsen op hun favoriete routes, feestavondje erbij en het jaar erop komen zenbij ons.

  • #5617
   Jaap Vis
   Gast

   Veel meningen en suggesties. Vlieland:kicken,maar niet als clubweekend.Ardennen: top. Eifel: ook mooi.
   Als suggestie doe ik er de Harz bij, 550 km,middengebergte tot 1200 meter,prachtige wwgen,veel goede en goedkope pensions.

  • #5626

   Een club activiteit wordt alleen als zodanig aangemerkt als die in alle redelijkheid voor iedereen toegankelijk is. Een optie dichter bij huis vind ik als clubweekend al snel geschikt. Het idee van Luuk vind ik daarom aantrekkelijk. Ook de Vaele Ouwe vond ik een prachtig weekend, dus samen ergens een tocht verder van huis rijden, ook mooi. Het is ook voor mensen die geen E100,- kunnen of willen stukslaan voor een weekend-zonder-vrouw-en-kroost beter te doen.
   En het staat iedereen vrij om initiatief te nemen en de prachtigste weekends te organiseren met en voor zijn/haar fietsmaten.

   • #5647
    Marco Weijers
    Deelnemer

    Zoals gemeld in de opening van dit topic wordt er rekening mee gehouden dat in principe iedereen, redelijkerwijs, mee moet kunnen met het clubweekend. Vorig jaar was Winterberg een groot succes en volgens ons tegen een redelijk budget. De km’s naar het hotel zijn bij een goede autoverdeling vaak maar een fractie van de kosten. We vroegen om voorstellen en krijgen die nu ook. We zullen binnenkort dan de ideeën moeten bekijken en de haalbaarheid onderzoeken. Laten we het nu bij ideeën spuien houden , die zijn nog steeds welkom.

  • #5628
   Anoniem
   Inactief

   De club is er voor iedereen, dus ook voor mensen die wel iets meer willen uitgeven voor een weekend wat verder weg.
   Dus twee opties?
   Groet,
   Marten

  • #5629
   wim
   Gast

   1100 km rijden voor een weekend is inderdaad wel wat veel misschien. Maar ja, Winterberg lag ook niet echt naast de deur en dan vond iedereen heel leuk.

  • #5632
   Hans
   Deelnemer

   De Harz en de Ardennen zijn ongeveer even ver (ruim 400 km; hoe kom jij bij 550 km, Jaap?).
   Winterberg, Limburg en Tecklenburg zijn iets dichterbij. Allemaal heuvels cq bergen. Dat heeft wel mijn voorkeur, maar dichterbij vind ik ook prima: Lemelerberg is erg mooi en samen met Archemerberg en Holterberg heel wat klimmeters mogelijk. Zelfs uitje naar Tecklenburg zit er misschien wel in.

  • #5633
   Jan willem
   Gast

   Als er maar fatsoenlijke hellingen in de routes zitten maakt mij de plaats niet zoveel uit (lemelerberg komt helaas niet door deze toets Hans ;-)). Gewoon 3 dagen Tecklenburg is al prachtig genoeg. Harz lijkt me ook wel wat, Limburg is als vanouds en de Eifel is de grote onbekende voor mij, dus helemaal leuk. Alleen wind en het vlakke land kan mij minder bekoren zoals jullie weten.

  • #5634
   Jan Willem
   Gast

   En om de juiste discussie te voeren nog even de feiten over het clubweekend van vorig jaar naar Winterberg:
   Afstand: 383 km (via A31)
   Kosten: 121 euro (93 hotel, 28 euro vervoer)
   Hellingen: max. 22% ,4890 hoogtemeters

   • #5641
    joke
    Gast

    Deelnemersaantal: 39
    Ledenaantal op dat moment: 120-130?

  • #5635
   Wim
   Deelnemer

   LOL. Nogmaals dank voor de perfecte organisatie ;-))

  • #5666
   Tiemen
   Gast

   Nog maar een ideetje dan: http://www.classicoboretti.nl/inschrijven/groepsinschrijving/
   Je krijgt er ook nog eens een mooi shirt bij! 🙂

   eigenlijk is dit de vael ouwe op return maar dan anders.

   • #5675
    Erik
    Gast

    nee

  • #5669
   Luuk
   Deelnemer

   Ook prima idee en volgens mij zit hier het kopje van Bloemendaal in . Een bekende klassieke beklimming in Nederland.

   • #5676
    Erik
    Gast

    nee Luuk, dat zie je verkeerd. Het is een heel slecht voorstel van Tiemen

  • #5677
   Geert Jan
   Deelnemer

   Renner met helm en zonnebril,
   die komt er bij mij niet in.
   Zelfs digitaal niet.
   We zien elkaar in de ogen.
   Kan iedereen wel zijn.

  • #5679
   Jan willem
   Gast

   Komt wel door de hellingtoets

  • #5680
   Jan willem
   Gast

   En is binnen een straal van 400 km. Ik zeg doen 🙂

  • #5689
   Tiemen
   Gast

   Het zwarte goud der aarde werd met krachtige scheppende bewegingen in de brandkamer gegooid. De temperatuur liep hoog op. Vervaarlijk begon het monster te bewegen, hissende en sissende geluiden waren hoorbaar en aan alle kanten spoot stoom uit de buik van het monster. De menner keek met een bezweet gezicht vooruit en gooide met speels gemak nogmaals een grote hopen kolen op het vuur. Als je lang genoeg diep in zijn ogen keek kon je zie dat ook daar een vuurtje brande. Hij was het die dit beest bedwong en kon laten stomen en koken wanneer hij dat wilde. Volledig in controle. Zijn naam? Stoker!

   Ik vind bijna alle bestemmingen goed maar de Eifel heeft mijn voorkeur.

  • #5700
   Anoniem
   Inactief

   Prachtig geschreven Tiemen, maar van al dat gestook krijgt men in de regel nogal dorst. Dorst naar meer, en dorst naar de koers! Welnu, om de dorstige onder ons te laven. Kunnen we natuurlijk meedoen met de “La Chouffe Classic” Een mooie tocht door de Ardennen. Met voor elk wat wils, diverse afstanden, diverse hellingen en na afloop een lekker biertje of twee of meer!! Volgens mij krijg je behalve zo’n mooie Kabouter trui ook nog Kopzere de volgende dag, maar dat is voor latere zorg. Zomaar een ideetje!!

   • #5704
    Jan willem
    Gast

    Ja dat lijkt me wel wat. Met daarin de côte d’odeigne. Zit ook in LBL. Mooie klim, een loper, 3,7 km 5% gem. Uitschieters naar 12-13% Niet te vroeg aangaan, want hij duurt langer dan je verwacht. Ideaal voor de explosieve klimmer met macht in de benen. http://www.strava.com/segments/côte-d-odeigne-4306889

   • #5709
    Tiemen
    Gast

    @Jan van Wolferen, dat hoef je mij geen twee keer te zeggen! Ik ben uw man voor de Chouffe Classic! Laat die kabouters maar komen ik lust ze het liefst met worst en kaas!

  • #5783
   Hans
   Deelnemer

   Die Chouffe lijkt mij erg leuk, voor de verandering en toch ook heel bekend terrein! Hoef ik (misschien) niet weer LBL te doen…

  • #5784
   Hans
   Deelnemer

   Had verder nog geschreven: .. Daarom lichte voorkeur, maar de andere voorstellen met redelijk klimwerk (eens JW) blijf ik prima vinden. (Snap niet waarom deze tekst niet in vorige bericht is doorgekomen)

  • #5936
   Michiel Huisman
   Deelnemer

   Op herhaling in Winterberg klinkt niet verkeerd, ik heb nog een appeltje te schillen met de Butterberg!

   Een paar Kabouters vangen in België is ook een goed idee, maar dan zijn we het wel aan onze stand verplicht om in de voorbereiding de La Trappe toertocht (http://www.tct93.nl/Evenementen/Abdijentocht) te rijden…

   Michiel

  • #6759
   Marco Weijers
   Deelnemer

   Zoals ook gemeld in het topic over de tourstart in Utrecht is het plan om het clubweekend op 26/28 juni te houden. Dit staat nog niet vast maar is wel de datum waarop de AC op dit moment beschikbaarheden etc. checkt.

   Zet het dus vast met een potlood in je agenda !

   • Deze reactie is gewijzigd 8 jaren, 8 maanden geleden door Marco Weijers.
   • #6775
    Tiemen
    Deelnemer

    Er wordt ook nooit rekening gehouden met mij he!
    Ik kom dan net terug uit Italie en kan dus weer niet mee met het clubweekend, damn!!! 🙁

  • #6776
   Marco Weijers
   Deelnemer

   Daar hebben we juist rekening mee gehouden 🙂

   • #6782
    Tiemen
    Deelnemer

    Ha ha ha en terecht! 😉

  • #7220
   Marco Weijers
   Deelnemer

   https://www.tchettrapstel.nl/evenementen/evenement/clubweekend-2015-de-harz/

   Er is een evenement aangemaakt. De opgave termijn is vrij ruim. Verzoek is echter dit zsm. te doen. Dan kunnen wij het hotel op de hoogte houden.

  • #7269
   Ekko Smith
   Deelnemer

   Wederom na een stevig Oerolavontuur met het trapstel de heuvels in om de geconsumeerde benzine te verbranden.

  • #7348
   Marco Weijers
   Deelnemer

   Het mooie is dat je die benzine daar ook kunt bijtanken. Duitsers maken van ieder biertje altijd een Kunstwerk, zo’n zompig papiertje rond de voet van het glas. Een druppeltje parelt langzaam naar beneden langs het voorzichtig ingetapte gerstenat….

   Ook een ideale trainingslocatie voor de Ventoux gangers. Op de Brocken kun je eerst een testen of drie keer de Ventoux een realistisch doel is. En voor de bonte avond zullen de meesten toch ook moeten trainen.

   Kortom, meld je aan !!!

   tot zover dit schaamteloze stukje promotie.

  • #7351
   Jaap Vis
   Gast

   De brocken is een best fietsbare berg, een paar steile stukken.Maar het is een echte klim, lang, vooral omdat je ook van niet al te hoog weggaat. Het wegdek is slecht, wat vooral een lastige afdaling geeft.

  • #7415
   Geert Jan
   Deelnemer

   Tijdens de koude oorlog stond de westerse afluisterapparatuur op de Brocken, de oude oostgrens liep daar langs.en was het verboden omhoog te gaan.
   Nu hebben we Apple.

  • #9480
   Marco Weijers
   Deelnemer

   Het clubweekend komt vooralsnog sneller dichterbij dan het voorjaar. Oke we hebben nog even, maar twijfelaars en laatboekers denk er weer eens over na. De teller staat op 42, geen slecht getal. Maar d’r kan nog meer bij, riep hij zonder evangelische ondertoon. De Harz is zo mooi.

  • #9489

   De Harz is zeker mooi, ik heb daar afgelopen september fraaie ritjes gemaakt op de ATB. De wegen zijn prima, ook voor de racefiets. Geldt ook voor de Brocken incl. de laatste kilometers. Hooguit een beetje druk met Leute die vanaf een stationnetje het laatste stukje lopen. Is wel het hoogtepunt, niet laten liggen!

  • #10260
   Joke
   Gast

   Leuk, 42 mensen hebben zich aangemeld voor het clubweekend. We willen onze voorreservering gaan omzetten in een definitieve. Je kunt je nog in- of uitschrijven tot 1 mei.

   Groet AC

  • #10933
   Marco Weijers
   Deelnemer

   Alle deelnemers hebben, als het goed is, mail. Heb je geen mail maar ga je wel mee geef dat dan even door op ons mail adres activiteiten(at)tchettrapstel .nl

  • #11127
   Marco Weijers
   Deelnemer

   Last Call !!!

   Deze week moeten we de definitieve opgave doen bij het hotel. Alle deelnemers hebben een mail ontvangen. Nieuwe leden, twijfelaars en trapstellers die gisteren bij de eerste zonnestralen uit hun winterslaap zijn ontwaakt. Opgeven is nog mogelijk, stuur even een mail naar de AC en je bent erbij.

  • #11314
   herwig van geenhoven
   Gast

   ik ben er dus op de valreep toch nog bij ! bedankt voor de tip in de koestal van Mathieu.

  • #11328
   Martijn
   Gast

   Helaas voor mij niet. Klinkt allemaal weer veelbelovend. Eens ben ik erbij.

  • #11929
   Marco Weijers
   Deelnemer

   Nog een weekje dan is het zover. De kamer indeling, de auto’s, de routes het lijkt allemaal in kannen en kruiken. Morgen zetten we de boel op e-mail naar de deelnemers. Dus hou de mailbox in de gaten, heb je vrijdagavond nog geen mail neem dan even contact op met de AC.

  • #11962
   herwig van geenhoven
   Gast

   ik raad iedereen af om naar de weersverwachting voor volgend weekend in de Harz te kijken ;(

   • #11966

    Ik denk ook nooit aan roze olifantjes.

   • #11967
    Michiel Huisman
    Deelnemer

    weersverwachtingen voor meer dan twee dagen vooruit zijn ongeveer nét zo betrouwbaar als beurskoersen….

   • #11974
    Jan Campa
    Deelnemer

    Ik zie 18gr, wat bewolking, weinig wind en her en der een spatje regen. Maar dat is natuurlijk niet zeker…

    • #12058
     Wim Adriaanse
     Gast

     Ik zie een kletsnatte zaterdag 🙁

     • #12059
      Joke
      Gast

      Dan komt die sauna ook nog van pas 🙂

  • #12008
   Ekko Smith
   Deelnemer

   @Gerard
   Hoe laat en van waar vertrekken we vrijdag naar de Harz?
   Via e.mail krijg ik geen antwoord.

  • #12012
   Marco Weijers
   Deelnemer

   Onder bijgaande link kun je , als het goed is, bij de GPX files van diverse routes voor de Harz. Mocht het niet lukken, dan mail ik ze alsnog door naar de deelnemers. Probeer ze dus eerst even via deze weg op je Garmin/Mio etc. te zetten.

   https://www.dropbox.com/sh/pdzw1fd1qblsn4n/AADxUd49vFR1k84IOKZGkZBUa?dl=0

   • #12020
    Jan Willem
    Gast

    Prachtige routes! veel keus .
    Ideaal voor klimmersbenen en berggeiten 😉
    zaterdag 158 km, met tussensprint op de top van de Brocken. Kijk er nu al naar uit.

   • #12031
    Jan Campa
    Deelnemer

    Wat moet er precies lukken? Ik krijg een waarschuwing dat er 5 ritten in 1 bestand zitten. Ik kan het pas in mijn Garmin laden na omzetten naar .tcx voor Garmin. Zijn ze ook als losse ritten te krijgen?

  • #12027
   Anoniem
   Inactief

   Het lukt mij niet, ik heb ook geen dropbox. Dus als je wilt mailen dan graag.

  • #12032
   Ferry
   Gast

   Op mijn MIO gedownload. Ben nu 2 tracks rijker geworden: “Brocken 112 km” en “Harz 44 km”. Die 2 zien er goed uit of had ik (..Jan Campa..) meer tracks mogen verwachten.

   • #12033
    Jan Campa
    Deelnemer

    Bij mij bevat de Sectie Brocken 678km aan route in 5 tracks en de Sectie Harz 542km in 7 tracks. Alleen kan ik deze niet los van elkaar laden in mijn Garmin 500. Ik denk dat ik gek wordt als ik dit wel laad en dan een bepaalde route moet volgen die niet loopt zoals in het bestand. Misschien kan iemand mij geruststellen? 🙂

  • #12037
   Marco Weijers
   Deelnemer

   Tsjonge , in mijn Garmin 810 kwamen er allerlei routes tevoorschijn. We vragen Seryl om hulp ,hij is de route meester.

  • #12038
   Jan Campa
   Deelnemer

   Ik heb de bestanden even uit elkaar gepulkt en ook omgezet naar een voor mijn Garmin behapbare TCX (met waypoints dus, erg leuk!). Hierdoor is alles te laden bij mij.

   Hier onder even alles gedeeld. De bovenste is steeds de routes met de Brocken erin, de onderste zijn de Harz-routes. Je hebt niet zelf Dropbox nodig om het te kunnen downloaden overigens.

   GPX:
   https://www.dropbox.com/s/5a71z838ljavx8w/Brocken%205%20routes%20GPX.zip?dl=0
   https://www.dropbox.com/s/fo2jbyf1nnfjmxd/Harz%207%20routes%20GPX.zip?dl=0

   TCX:
   https://www.dropbox.com/s/fog3azps3qkaeg4/Brocken%205%20routes%20TCX.zip?dl=0
   https://www.dropbox.com/s/87f67rh0gsatgmc/Harz%207%20routes%20TCX.rar?dl=0

   • #12041
    Joke
    Gast

    Bedankt Jan.

    • #12042
     Joke
     Gast

     En als dropbox een inlogvenster geeft deze wegklikken met het kruisje en vrolijk verder gaan

  • #12039
   Marco Weijers
   Deelnemer

   Nog 2 punten:

   – De bedoeling is dat alle auto’s die op de heen of terugweg ‘groepsvervoer’ doen gezamenlijk de kosten delen. Op zaterdag zullen Ferry en Joke i.o.m. de chauffeurs een berekening gaan maken van de totale transportkosten. Ze zullen dit vervolgens eerlijk delen zodat iedereen gelijke kosten heeft. Ritten die om diverse redenen op de heen of terugweg alleen de eigenaar(s) vervoeren vallen hier buiten.

   – Het Hotel heeft voor groepen de volgende methode qua drankrekening:
   Met groepen regelen we het volgende m.b.t. consumpties. Men kan contant muntjes kopen van € 2.00 per stuk. Met deze muntjes kunnen de drankjes betaald worden. Koffie, thee frisdrank allemaal 1 muntje per drankje. Huiswijn wit, rood of rosé ook 1 muntje per glas en een biertje ,025 cl ook 1 muntje per glas halve liters bier en mixdrankjes zijn dan 2 muntjes per glas. De muntjes die op de laatste dag over zijn, kopen we weer terug. Vandaar dat de muntjes contant betaald moeten worden.

   We vragen alle deelnemers dus om voldoende contant geld mee te nemen zodat de benzine/dieselkosten en de drankjes probleemloos ter plekke afgerekend kunnen worden.

  • #12040
   Ron
   Deelnemer

   Nog een belangrijk puntje , het kan behoorlijk koud zijn op de brocken .
   Dus neem voor de zekerheid winterkleren mee.

   Groet ron

  • #12050

   De route van 74 km liep via Canada e.o. Ik heb hem teruggebracht tot een toer door de streek: http://www.afstandmeten.nl/index.php?id=1567269

  • #12062
   Anoniem
   Inactief

   Zaterdagavond achterover gevallen op mijn rug. Het regende en het was daardoor glad op
   een houten terras waar ik vertoefde. Stond direct weer op en had zo dacht ik er niets aan
   over gehouden.
   Zondag nog gewoon gefietst met Het Trapstel zonder een centje pijn.

   Maandagmorgen was het mis. Kon niet meer op mijn benen staan van de rugpijn. Toch
   zo nu en dan proberen op te staan en wat bewegen op de skippy bal en hopen dat het
   beter zal gaan. Niets van dat alles.Vanmorgen de knoop doorgehakt. Ik ga niet mee met
   het clubweekend. Had me er bijzonder op verheugd maar zo zie je, er kan altijd iets tussen
   komen.
   Iedereen die wel gaat veel plezier toegewenst en natuurlijk goed uitkijken.

   • #12063
    Jan Campa
    Deelnemer

    Zo kan het gaan inderdaad, alle vreugde en voorbereiding ten spijt. Erg jammer om dit te lezen, Patrick. Ik hoop dat je snel weer beter bent!

  • #12064
   Michel
   Deelnemer

   Jammer Patrick dat je niet meegaat. Ik hoop dat je rugpijn snel weer over is.

  • #12066
   Hans
   Gast

   Morgen moet ik onder het mes voor een ooglidcorrectie (beide ogen); de reden waarom ik niet mee kan!
   Los daarvan heb ik ook nog een rugblessure opgelopen (zonder val of wat dan ook; het is er gewoon ingeslopen). Wat dat betreft ben ik in goed gezelschap.. (beterschap Patrick!).
   Ik wens iedereen een heel mooi weekend.

  • #12068
   Wim
   Deelnemer

   Tja, we worden ouder. Beterschap!

  • #12069
   herwig
   Gast

   twee paradepaardjes minder, jammer! we zullen op jullie beterschap proosten!

  • #12071
   Anoniem
   Inactief

   Patrick,Heel veel sterkte met je Rug,en Hans met je ooglidcorrectie.

  • #12072
   Anoniem
   Inactief

   En voor iedereen die wel gaat.Heel fijn weekend.

  • #12075
   Anoniem
   Inactief

   Beterschap voor de gekwetste thuisblijvers en hopelijk zitten jullie weer spoedig op de fiets!

  • #12077
   Fred Lahuis
   Deelnemer

   Misschien een idee om de lange toer via Wernigerode te rijden (slechts een paar km extra) zodat je een langere klim hebt met 1000+ hm.

   http://www.strava.com/activities/16083915

  • #12083
   Chris
   Deelnemer

   Hans en Patrick wat vervelend voor jullie! Sterkte en beterschap.
   Voor alle Harz- gangers veel plezier!!!

  • #12098
   Ron
   Deelnemer

   Beterschap hans en patrick

  • #12154
   Joke
   Gast

   ik zit nu in de auto terug . Het was een super weekend. Ik heb genoten.

   Er bleef over bij het hotel een huilende fietspomp opzoek naar zijn baasje. We hebben hem getroost en meegenomen. De eigenaar kan hem halen bij Seryl.

  • #12155
   Luuk
   Deelnemer

   Doet me deugd dat jullie het leuk gehad hebben en ik zit op de bank te balen dat ik er niet bij was De verslagen zullen mij voldoende troost bieden zodat ik wat blijer wordt

  • #12156
   herwig van geenhoven
   Gast

   de fietspomp is van mij. ik haal hem op maandag- of dinsdagavond. na een heavy 138 km gisteren – met te weinig brandstof in de tank vertrokken dus laatste 20 km gereden met een brandend reservelampje op het dashboard maar gelukkig had Jaap nog een 1/2 liter benzine waarmee ik thuis ben gekomen – vandaag een prachtige 72 km gereden met Henrieke en Diana. op een gegeven moment zeiden we tegen elkaar: we rijden in een droom. de Brocken voor de 2e keer beklommen in een prachtig zonnetje en op droog wegdek. op de top gekomen, meteen rechtsomkeer gemaakt om Diana te gaan ophalen en op haar laatste stuk aan te moedigen. het schijnt dat de Brocken 306 dagen per jaar in de mist hangt, maar vandaag dus niet. dat maakte de klim ook totaal anders dan gisteren. ook wel nog veel meer achteloze voetgangers dan gisteren. boven op de top een lekker kippetje gegeten. heerlijke afdaling en dan weer naar de auto die in Braunlage stond te wachten. aangekomen om 1500u. om 1900 u weer in Groningen waar we ook een dolgelukkige en trotse Henrieke thuis hebben afgezet.

  • #12157
   Jan van Wolferen
   Gast

   Wat een Top weekend!! Top Club!! Vive Le Trapstel!! Iedereen ontzettend bedankt (met name Ron) voor deze mooie, sportieve dagen!!

  • #12158
   Alie
   Gast

   Ja helemaal mee eens Jan! Iedereen ook bedankt voor alle gezelligheid! Zaterdag prachtige tocht, maar helaas veel regen, en dus kou. De uitzichten bleven desondanks geweldig. Wat een prachtig gebied. En een grote pluim voor de organisatie, super.
   Alie

  • #12174
   Herman van Mal
   Deelnemer

   Met een grijns van oor tot oor zit ik nu nog na te genieten van een fantastisch weekend met lieve, mooie, gezellige en bovenal zeer sportieve en uitdagende fietsvrienden. Wat een TOP club.

   Vrijdagochtend kwam ik om 7uur op appel bij de Hartkampjes. Fietsen en kleding over zetten en na een heerlijk vers gemalen koffie van Victor, op naar de Harz. Man wat is het vroeg, maar wat zijn we gedreven.
   We mogen drie dagen fietsen, rusten, eten&drinken, nog meer fietsen, maar bovenal onder ons zijn. Ons racefietsgekken, Stravisten, materiaalexperts, voedingsdeskundigen en trainingsspecialisten. Allemaal verzameld op 1 plek, in een (zeer streng) hotel in de Harz. Vrouwen en mannen, 35 stuks, sterk, sterker, sterkst. (Wellicht is dit een mooie en betere vervangende term voor light, medium en heavy!?)

   En fietsen deden we. Op vrijdag reed de eerste groep een afstand van een zo’n 90km en volgens mij 1500hm’s. De Trapstellers die iets later arriveerden reden toch nog even een tochtje van 44km.(hm’s?) om de benen los te gooien en te genieten van de prachtige omgeving. Bij terugkomst was er een en al gezelligheid op de parkeerplaats, uiteraard met de nodige drankjes. ’s Avonds heerlijk gegeten van het buffet en daarna werd het nog gezelliger, mede door de gratis consumptiemunten die door het bestuur werden uitgegeven! Waarvoor nogmaals dank.
   Voor sommigen ging het licht al op tijd uit, voor anderen werd er nog tot in de late uurtjes gelachen en gedronken.

   Zaterdag, de dag van de waarheid. Grand Depart! Vandaag staat voor velen de grote uitdaging om de Brocken te beklimmen op het programma. En nerveus dat we allemaal zijn. Ieder op zijn/haar manier. Sommigen staan bij het ontbijtbuffet al volledig in tenue. Klaar voor wat ons te wachten staat. Maar als we naar buiten kijken worden we niet vrolijk. Het komt met bakken uit de hemel. Maar gelukkig zijn er onder ons ook nog een aantal weerdeskundigen. Dus wordt de start van 9uur verlegd naar 11uur.
   Eindelijk lijkt het tegen elven inderdaad beter te worden, dus iedereen maakt zich op voor vertrek. Dit groepsproces verbaast mij telkens weer en ik geniet er met volle teugen van. De een wil nog even dit en de ander moet nog even dat en weer iemand anders is nog even iets vergeten. Het kan en mag allemaal. Het Trapstel wacht op iedereen namelijk!

   En we zijn weg. ‘Onze’ grote routemeester (Seryl) heeft de Brocken opgenomen in verschillende etappe lengtes en zwaarte. Maar een ding is zeker het wordt voor iedereen afzien vandaag.
   De regen houdt nooit op maar een geweldige koffietent, genaamd de Blueberry Hill, maakt dit meer dan goed. Onder het genot van kleurrijke fleece dekentjes laven wij ons aan verse koffie en grote wafels met verse aardbeien, ijs en slagroom. Wat een feestje als ook de eigenaresse onze lachspieren laat werken. Telkens als zij langskomt, raakt zij een van ons eventjes aan. Behalve Rob. Arme Rob. Van mij en Fred krijgt hij nog een aai over elke schouder, maar zoals de gastvrouw dat doet…..

   We wachten nog maar even, want het hoost nu werkelijk zo erg. Als Joke het sein meester gegeven heeft, dient deze Trapstel trein weer voort te gaan denderen. Sommigen maken het wel heel bont door met het fleece dekentje te willen vertrekken. Brrrrr……., koud!!
   Op naar de Brocken! Spannond….Nog maar een paar kilometer te gaan en dan…? Ook voor mij een zeer mooie uitdaging én test voor de Mont Ventoux. Gelukkig is de Brocken autovrij, maar des te meer wandelaars kom je onderweg tegen. En kennelijk houdt niemand rekening met fietsers!
   Als ik op een van de twee steilste stukken een zeer grote groep tegemoet rijd, die ook nog eens de volledige breedte van de weg inneemt, staat mijn gezicht meer en meer op onweer. Zeker als twee vrouwelijk pubers het nodig vinden om pal voor mijn fiets telkens heen en weer te springen, Links, rechts, links, rechts. Ga gewoon fatsoenlijk aan de kant en maak ruimte K*T kind! Op het laatst springen ze opzij en even voel ik wat een profwielrenner meemaakt als die, tijdens een zware bergetappe, door fans wordt overladen met enthousiasme en die telkens de weg versmallen.
   Duizend meter, nog honderd te gaan volgens mij. Daar doemt het weerstation al op en ik waan mij alvast eventjes op de Mont Ventoux. Wat een fijn voorproefje is dit. Eenmaal boven blijken Joke, Ronald, Rob en Fred voor mij te zijn. Als ook Wim, Marten en Peter H. bijna boven zijn begint het te spoken op de Brocken. Onweer een enorme hoosbui en een zeer harde wind maken van de Brocken een spookberg.
   Gelukkig is daar een restaurant en we genieten binnen van een zeer verdiende warme soep. Het gebouw stamt nog uit het DDR tijdperk en dat is goed te zien. Een beetje naargeestig zelfs.

   Plotseling staan daar Jannie, Anne, Christiaan en een totaal uitgewoonde Michiel (respect kerel!) in het restaurant. Wij zijn net klaar voor vertrek en Jannie vraagt of wij onderweg naar beneden de anderen nog willen aanmoedigen. Dat zullen we zeker doen.

   Bidons gevuld, iedereen geplast, regen- en windjasjes aan, behalve Joke. Zij heeft alleen haar Trapstel windvest mee. De bikkel! Trouwens, Joke heeft Rob (of was het toch Annie) Beks gechickt op de Brocken. Maar nog veel erger, ze heeft Rob/Annie daarbij ook nog eventjes omhoog geduwd! Het zal je maar gebeuren……

   Jetzt geht’s los! Twaalf kilometer afdalen op een zeer natte weg met veel wind, kou en zeer domme wandelaars. Wandelaars besluiten soms zo maar om van de linker naar de rechter kant van weg over te steken om daar verder te lopen. Waarom? En waarom kijken ze daarbij niet op of om? Zeggen ze dat wielrenners asociaal zijn! Pffff….., wandelaars zijn pas erg! Onderweg moedigen we ook Gerard nog even aan en uiteindelijk komt iedereen veilig beneden. Wat zien we nu!? Daar staan Jeroen en Alie, genietend in het zonnetje. Zij hebben besloten om niet omhoog te fietsen, maar te wachten op de anderen. Wij praten ze bij op basis van wat wij hebben gezien en gehoord en besluiten om verder te rijden. We zijn immers nog maar op de helft. Maar eerst nog even plassen. Wat hebben kerels het dan makkelijk, Joke. 🙂

   Marten heeft behoorlijk last van buikkrampen en moet dat bekopen met slappe benen en een zeer laag energie level. Maar mede door zijn ervaring, wilskracht en het kunnen afzien van deze topper, overwint hij de laatste zware kilometers en komen we allemaal zeer vermoeid maar heel voldaan om 19:00uur aan bij het hotel. Alwaar we worden onthaald met een denderend applaus van onze andere fietsvrienden en ons een ‘overheerlijke’ BBQ staat te wachten.

   Na een welverdiende douche sluiten ik mij aan bij het zeer gezellige gezelschap. De sterke (voorheen light) groep is nog steeds onderweg en ik maak mij zorgen over hun welzijn, maar nog meer over hun eten. Maar als om 20:00uur ook zij arriveren, worden ze een voor een met luid applaus en gejoel onthaald. Wat een TOPclub!
   Het werd nog behoorlijk laat en de rode wijn stroomde rijkelijk…..

   Zondagmorgen, een strak blauwe hemel met een stralende zon vallen mijn hotelkamer binnen. Tjonge, jonge, wat een feest. Auw, de benen doen wel zeer. En mijn kont ook. Dat belooft wat voor vandaag.
   De afsluitende etappe wordt zeer zorgvuldig door onze routemeester uitgezocht. Het zal vandaag gaan om 82 of 60 kilometers. Voor iedereen nog zeer goed te doen. Ahum….Het valt mij uiteindelijk zeer zwaar
   en de koffie stop na 43 kilometer komt dan ook zeer gelegen. En volgens mij voor iedereen, behalve Seryl. Daar merk je nooit iets aan. Die fietst zó gemakkelijk…
   Onderweg zijn we de sterke groep al eerder tegen gekomen en nu zie ik ze, vanaf het terras, tegenover het restaurant staan. Maar ze zien ons niet. Dan loop ik er maar even naar toe om te vertellen dat dit een heel goeie keus is.
   Na de koffie besluit de sterkere groep om weer te vertrekken en laten we de sterke groep achter. Wij hebben nog 40 kilometer te gaan, zij nog 17.

   De benen komen maar moeilijk rond en schreeuwen om genade, maar ik vind dat ze straks pas mogen rusten. Ophouden met zeuren nu! We zijn er bijna.
   Nog een stevige klim en bovenop wachten we op elkaar. Het wordt iets stiller want we zijn moe gestreden. Eten, drinken en nog meer eten. Maar het helpt niet echt.
   Plotseling zien we daar Victor en Jaap aan komen. Ze stoppen bij ons en wij vragen waar de rest van de sterkste groep gebleven is. Die zijn goed gereden en Victor en Jaap hebben zich vergist. En hebben een paar kilometers extra moeten dalen en vooral ook heel steil moeten klimmen. “Kom Victor, we gaan weer!” roept Jaap. En weg zijn deze sterkste renners weer.
   Wij hijsen ons zelf ook weer op de fiets voor de laatste loodjes. Heel moe maar o zo blij en voldaan staan we even later bij het hotel. Yes, een euforisch momentje. Ik geniet nog steeds!

   Hierbij wil ik ook de AC ontzettend hartelijk bedanken voor dit onvergetelijke mooie clubweekend!

   Dit smaakt naar meer…

   • Deze reactie is gewijzigd 8 jaren, 3 maanden geleden door Herman van Mal.
   • Deze reactie is gewijzigd 8 jaren, 3 maanden geleden door Herman van Mal.
   • Deze reactie is gewijzigd 8 jaren, 3 maanden geleden door Herman van Mal.
   • #12180
    Joke
    Deelnemer

    Prachtig verslag Herman.

    Ik wil nog graag toevoegen dat Rob me halverwege de Brocken even geduwd en vervolgens ge”rooster”ed had. (wraakactie vanwege een duw- en chickactie van mijn kant in Tecklenburg afgelopen november). Vlak voor de top werd de afstand tussen Rob en mij kleiner en kleiner en ohoohhh wat was de wraak zoet 🙂

    • #12203
     Anoniem
     Inactief

     Clubweekend in de Harz, er is al veel over geschreven en ik kan me er alleen maar bij aansluiten.

     Gechickt, ge”rooster”ed, geduwd worden en duwen, geen lieftallige aanraking, heerlijk wijntje (Herman special) en zo kan ik nog een poosje doorgaan.
     Maar volgens een gezegde van Johan Cruyff: “elk nadeel heb zijn voordeel”: Joke heeft zondagochtend toch maar mooi mijn Bianchi schoongemaakt, ketting gesmeerd en rijklaar in het zonnetje gezet!

     Bedankt AC, het was een fantastisch weekend.

   • #12185
    Jan Campa
    Deelnemer

    Wat een verhaal, Herman. En dan is het ook nog allemaal (echt) gebeurd in de afgelopen 3 dagen. Inderdaad genieten van elkaar en de goed verzorgde rustplaats tussendoor en de routes!

    Als kleine kanttekening, ik ben ook nog aangemoedigd door minder vervelende wandelaars, vlak onder de top. “Du bist gleich da! Schaffe es!”
    Voor de rest mij ook verbaasd over de rare acties van de wandelaars, terwijl ik mijn passeren toch altijd meldde. En pot-jan-dorie nog moeten inhouden in de klim, voor die trein, dat deed pijn!

    Voor mij de eerste keer een serieuze beklimming en dus extra gespannen deze dag. De Brocken viel redelijk mee, maar wat daarna kwam zou slechter vallen. De groep die als eerste de Brocken aandeed had een beetje miezerweer en een korte droge, maar koude stop bovenop. Er was weinig uitzicht, dus geen reden om langer te blijven. De afdaling werd dan ook snel weer ingezet, om beneden in het dorp te lunchen. En wat daar allemaal op tafel verscheen. Sommigen hadden een tafel voor zichzelf nodig, tot verbazing van het bedienend (zo afentoe iig, of niet Marco?) personeel. De zon scheen waterig buiten, maar toen we wilden vertrekken braken de wolken open, die voor de zon schoven. Snel weer terug naar binnen en wachten.

    Het werd snel redelijk droog, dus gelijk maar weer verder. We moesten nog naar het hotel, voor de BBQ. Geen keus mogelijk, voor 20.30u of anders op een hout(skoolt)je bijten. Alleen als je dan verkeerd rijd en lekker door gaat, dan moet je ook weer extra terug. Het afdalen ging zo lekker, maar de rekening die we daarvoor kregen…
    De conclusie was, teveel zuidelijk gereden, 20km extra fietsen. Het bleef even vlak, we gingen op lekker tempo en vol goede moed naar het eindpunt. Eigenlijk wist iedereen wel wat zou komen, maar toen het zich aandiende moest iedereen de laatste restjes energie aanspreken. Om de bocht bij de Wäschegrund staan Jan, Tim en Jaap stil. Er al doorheen? Nee, Jan heeft pech met de fiets. Derailleur en achterpad verbogen en dus einde oefening. Gelukkig hulp van aardige bewoners, zodat we Jan niet aan de elementen over hoeven laten. De rest moest verder, sommigen waarschijnlijk stiekem overwegend om zich ook te laten ophalen. Tim vraagt nog of de verdere reis lekker vlak zal zijn. Hij kreeg niet het gewenste antwoord: “Sankt Andreasberg auf und nieder und noch etwas…”

    Iedereen zat er inmiddels wel doorheen, de laatste energierepen en slokken water werden opgemaakt. Toen we op 6km vanaf het eind de BBQ al roken, wisten we dat we er bijna waren. En we hebben het allemaal ook gehaald, de een met minder tandvlees over dan de andere.

    Op de laatste dag nog even zelf een rondje gedaan achter de stoottroepen aan. Fietsen in de heuvels en vechten om je ontbijt bij je te houden ging niet optimaal samen.

    Iedereen, en in het bijzonder de AC, bedankt!

    Heerlijk weekend gehad.

    • Deze reactie is gewijzigd 8 jaren, 3 maanden geleden door Jan Campa. Reden: Typo's
  • #12181
   Sander
   Gast

   Ach, Tecklenburg was zondag ook best leuk…. 😉 wat een enthousiast verslag Herman!

  • #12183
   Anoniem
   Inactief

   Heel mooi verslag Herman, klein detail dat onze naam Heikamp is. Verder een aanvulling dat Herman heeft gezorgd voor een paar glazen goede wijn, heerlijk! Ook voor mij, ondanks de darmen, een heel leuk weekend en kijk uit naar de editie van 2016. Hartelijk dank voor een ieder die het weekend mogelijk hebben gemaakt.
   Groet Marten

   • #12190
    Herman van Mal
    Deelnemer

    Sorry Marten, soms is het niet handig (van mij) om de woorden automatisch te laten aanpassen en niet te controleren!

    Groeten van Hermann der Malle

  • #12211
   Fred Lahuis
   Deelnemer

   Het was inderdaad een fantastisch weekend met veel wielerheroïek, ik heb echt genoten.

   Vrijdag begon meteen al goed met een “rustig” medium verkenningsrondje van 80km. Lekker klimmen en dalen, met mijn max-speed van 78 km/h in die prachtige afdaling met Jaap waar op een gegeven moment niemand ons meer volgde ….. oeps, teug omhoog en weer achter aansluiten bij de rest. Ik probeerde me zo goed als kon in te houden en mijn eigen tempo te fietsen, maar toch een tien km voor de streep liep ik helemaal leeg en was het zwoegen op die laatste zware stukken (die ik de volgende dagen, wonderbaarlijk genoeg, niet terug kon vinden).

   Zaterdag en zondag reden we in perfecte teams (iedereen nogmaals bedankt voor het goede gezelschap) en ging alles perfect, natuurlijk mede dankzij de juiste doping (waffel met erbeer und sahne, fleischsuppe en erbeerkuchen). De Brokken ging vrij soepel, dus kom maar op met die Ventoux (…. een beetje naïviteit moet kunnen lijkt me).

   De Harz was echt heerlijk fietsen, lekker veel mooie klimmen, heelijke afdalingen en mooie vergezichten. Ik kijk nu al uit naar datgeen wat nog komt dit jaar, met als hoogtepunt de Ventoux. Ik ben benieuwd hoe de stap van midden- naar hoog-gebergte zal zijn.

   PS Joke heeft ieder van ons op een of ander moment gechickt ….. het is niet anders, we moeten er maar mee leren leven.

  • #12233
   Anoniem
   Inactief

   Prachtig verhaal Herman,had er graag bijgeweest.

  • #12386
   Ekko Smith
   Deelnemer

   Zijn er nog foto,s of flmpjes?

  • #12467
   Marco Weijers
   Deelnemer

   Ik heb er een paar. Ongetwijfeld zijn er meer. Stuur ze (of de link)naar het mail adres van de AC en ik maak na mijn vakantie wel een file aan in de trapstel dropbox zodat iedereen ze kan bekijken.

Weergave van 86 reactie threads
 • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.
Vorige onderwerp Volgende onderwerp Terug naar overzicht