bg

Gastenboek

Vorige onderwerp Volgende onderwerp
Weergave van 4 reactie threads

Fietsen op zondag 11 september (en zaterdag 10-09)

 • Auteur
  Berichten
  • #21833
   Ger Ettes
   Gast

   Gelukkig was ik niet de enige om 9.00 uur in het Stadspark. Leonie stond er al en even later Frits maakte het drietal compleet. Frits wist wel een mooie rond richting Zoutkamp alwaar de koffie op ons stond te wachten. Frits zette de lijnen uit en zag zijn verantwoordelijkheid aan kop. Leonie en ik zijn immers nog maar een paar maanden bezig. We reden een lekker tempo maar toch ging het bij mij even moeilijk. Ik dacht dat we na 40 km in Zoutkamp zouden zijn maar toen moesten we nog een kleine 15 km! We gingen dan ook niet direct op ons doel af maar met een omtrekkende beweging in Friesland. Zo kwamen we eerder ook door Lutjegast. ‘Bekend van Abel Tasman, de zeevaarder’, zei Frits. ‘wist ik niet’, bracht ik uit. ‘Ik weet alleen van Arjen Lubach’. Na eens stukje 26/27 km per uur ging het weldra weer boven de dertig. Met een gemiddelde van 28.6 km kwamen we in Zoutkamp aan. Heerlijk bijkomen in het zonnetje. Koffie en appeltaart gingen erin als Ketelapper. De uitbaatster van het café verwachtte al niet veel klandizie want ze was op de hoogte van de TKP-tocht. Na een half uurtje bijtanken gingen we met frisse moed en gevulde bidons weer terug. Frits spaarde ons met het tempo en Leonie en ik gingen beurtelings naast Frits fietsen. Als een van ons voorin ging drinken was het voor de ander het sein om met Frits aan kop te gaan fietsen. Toen er een tegenligger aankwam ging Frits remmen. Ik remde volgzaam met hem mee. ‘Als ik rem, hoef jij niet automatisch ok te remmen’, was zijn respons. Nooit bij nagedacht maar inderdaad, weer wat geleerd. Als beiden remmen, kan er zeker niemand langs. Bij Winsum stopte mijn Strava ermee. Vervolgens gingen we naar de muur van Oostum. waar Frits ons even sprintles gaf. Over de uitslag wordt niet gecorrespondeerd. Vervolgens werd de rondvraag al rijdende gedaan. We hadden, niet gelogen, heerlijk gereden. In Groningen aangekomen reed Frits nog een stukje om ten einde ons de weg te wijzen. We gingen door Dorkwerd weer Groningen in.
   Voor mij een mooie ‘hersteltraining’ van de dag ervoor. Toen stond ik eenzaam en alleen om 9.00 uur in het Stadspark te wachten op Jan C. Vervolgens werd me, inmiddels huiswaarts gekeerd, via het gastenboek duidelijk dat er om 9.30 uur verzameld werd bij Spaak in de Oude Ebbinge. ‘We rijden 65 kilometer in 2 uur’, zo werd me voorgehouden door degene die later de leiding heel capabel in handen bleek te hebben. ‘Dat zullen we nog wel eens zien’, zo dacht ik. Onder andere Ekko, Herman, Albert en Jan C. waren er ook bij. Snel reden we de stad uit om 10.00 uur. Het leek wel alsof er bordjes langs de weg stonden van ‘niet onder de 30 km p/u fietsen’! Halverwege bij Middelstum werd de groep van bijna dertig heel terecht opgesplitst. Ik bleef achter in de 2e groep van 11 die ook stug doorging met onverminderde vaart. Herman loodste ons weer richting Groningen. Een leeftijdsgenoot van me glunderde van oor tot oor ‘Geweldig dat je deze snelheden haalt in een groep. Dat hoef je in je uppie niet te proberen.’ Ik was blij dat de stad Groningen, die we na 70 km weer binnenkwamen, vele stoplichten telt. En door de gereden snelheid kon ik om 13.00 uur nog naar de korfbalwedstrijd van mijn zoon!

  • #21834
   Ger Ettes
   Gast

   Ik dacht dat ik alle typefouten er wel uitgehaald had. Niet dus. ‘we rijden 65 km in 2 uur’ moet zijn ’63 km’. dat scheelt tenslotte een paar versnellingen!

  • #21836
   Anoniem
   Inactief

   Bliven trainen Ger en je kunt op zondag om half 1 naar FC Groningen(als je dat wilt natuurlijk)goed bezig.En ook je ritverslagen zijn leuk!altijd leuk deze verhalen op het Gastenboek!

  • #21842
   Jan Campa
   Deelnemer

   Jan C was niet in het Stadspark of bij Spaak te vinden. Niemand heeft zich aangemeld om mee te fietsen, dus ik ga niet op de gok staan wachten in het park. Andere mensen hadden wel gezegd te willen fietsen, maar niet met mij mee. Is allemaal prima, ik heb zelf prima gefietst. Alleen maakten de reacties in het topic het er misschien niet duidelijker op wat en waar.

  • #21846
   Fred Lahuis
   Deelnemer

   … maar niet met mij ….snif …. ik wilde best met je fietsen Jan, maar zaterdag moest ik klussen en zondag de Kale Jonker Classic rijden

Weergave van 4 reactie threads
 • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.
Vorige onderwerp Volgende onderwerp Terug naar overzicht