bg

Gastenboek

Vorige onderwerp Volgende onderwerp
Weergave van 1 reactie thread

Fietsen in clubverband – zondag testdag

 • Auteur
  Berichten
  • #48981

   Bijna als vanouds voelde het bij de start in het park. Met twaalf man een wat kleiner gezelschap dan op een normale mooie junidag, maar verder was het als vanouds, zo’n dag, zondag. Het werd kwartettend naar Termunterzijl. Even wennen om eerst de speeltafels samen te stellen, maar uiteindelijk vertrokken we met een meter of 50 afstand in groepen van max. vier, in het begin nog wat onwennig in elkaar harmoniërend, maar uiteindelijk ging het prima om zo weer samen te rijden. Michiel was inmiddels afgehaakt, de Belgen hadden hem zaterdagavond te pakken gehad – of hij hen, dat laten we in het midden. Hoe dan ook viel fietsen hem tegen dus na het park hebben wij hem niet weergezien. Wij: Anne Jan, Douwe, Ary, Mathieu, Alie, Fred, Martijn, Seryl, GJ, Jan D (moest weer op tijd terug om de frituur aan te zetten, voor hem geen koffie bie Teetied) en ik namen al kwartettend de S01 NO 117 Termunterzijl naar Teetied, met een kleine variatie om het nieuwe fietspad op de dijk te nemen, met uitzicht op de Eems en de polder – prachtig… Bij Teetied konden ze weer lachen met al die gasten op het terras. Terug wind in de rug, thuis 124 en een beetje op de teller. Het was als vanouds en dat went weer snel.

   Deze dag was, min of meer spontaan, een mooie testcase voor samen rijden in coronatijd. Eigenlijk gaat het prima om op deze manier de training weer op te pakken. Bij de start vraagt het wat extra aandacht en onderweg wat discipline om de boel niet elkaar te laten schuiven Persoonlijk maak ik me niet zo enorm druk om corona in Groningen, maar ik vind het zeker wel belangrijk om uit respect voor onze medeweggebruikers en medeleden die zich prettig voelen bij de regels die door de NTFU zijn gesteld, de groep niet groter te laten zijn dan vier. Het geeft een raar beeld als we ineens weer met een heel peloton tegelijk over de wegen zouden zoeven: dat zou een bevestiging zijn van het beeld dat “die verrekte racefietsers zich weer eens nergens wat van aantrekken.” Dat moeten we niet hebben, denk ik. Maar ik durf het wel aan om de trainingen weer te hervatten met inachtneming van de richtlijnen van de NTFU en leden die hun verantwoordelijkheid nemen.
   Zorg dat je op tijd bent zodat bij de start even goed aandacht kan zijn voor het samenstellen van de kwartetten (kan op snelheid, of als ware het de classic, hetzelfde tempo met 50 meter tussen de groepen).
   Vertrek pas als iedereen een plek heeft.
   Laten we het proberen, hou het gezellig en elkaar scherp, zodat we weer in clubverband kunnen fietsen.
   Komende woensdag is de volgende training, 19.00 uur bij Alfa Kardinge.

  • #49048
   Arnoud
   Sleutelbeheerder

   Mooi dat het goed ging. Kon er helaas niet bij zijn.

Weergave van 1 reactie thread
 • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.
Vorige onderwerp Volgende onderwerp Terug naar overzicht