bg

Gastenboek

Vorige onderwerp Volgende onderwerp
Weergave van 4 reactie threads

Gedoe met Patrick

 • Auteur
  Berichten
  • #29522
   Leo Heijne
   Gast

   Op 10 augustus fietsen we met Patrick. Hij heeft ons vanuit het Stadspark via Hoogkerk en Aduard deskundig richting Garnwerd gedirigeerd. We zijn Oostum gepasseerd en draaien een van de haakse bochten in. Patrick voorop. Dan Hans, ik en Eric. Een mooi groepje dus. We rijden keurig achter elkaar. Een rode auto komt ons tegemoet. Neemt de bocht veel te ruim. Duwt ons van de weg. De berm in. Mist ons op een paar centimeter. Patrick en Hans blijven overeind. Manoevreren van rechts naar links op de weg. Ik stuur krampachtig mee. Zie in mijn ooghoek Eric door de lucht vliegen. Dwars over de weg. Zijn voorwiel vol in mijn derailleur. Eric heeft schaafwonden en pijn in zijn bovenlichaam. Hij heeft een heftige smak gemaakt. Mijn fiets is kapot. We hebben de ellende verdeeld: hij de pijn en ik de materiele schade. Als ik zou mogen kiezen vind ik dat wel een acceptabele uitkomst. We vloeken, zijn boos. Zonder te stoppen rijdt de rode auto door.Volgens ons was de chauffeur met haar telefoon in de weer. Een mevrouw van een woonboerderij heeft alles gehoord en nodigt ons uit voor koffie. Daar knappen we van op. Patrick, Hans en Eric fietsen verder. De meneer van de vriendelijke mevrouw brengt mij met de fiets naar huis. Ik meld het ongeval bij de NFTU en breng de fiets meteen naar de fietsenmaker. Na een weekje krijg ik een offerte: scheurtje in het frame, achterwiel verbogen, derailleur en ketting kapot. Dik € 900 schade. Gelukkig heb ik een andere fiets waarmee ik op vakantie ga. Een expertisebureau gaat op bezoek bij de fietsenmaker en maakt een ingewikkelde berekening. Met een afschrijvingspercentage en het niet vergoeden van vervolgschade wordt de schade teruggebracht naar €700. We zijn nu een maand verder. De fiets zal worden gedemonteerd. Het carbonframe zal worden gerepareerd door een gespecialiseerd herstelbedrijf en opnieuw worden gespoten. Dat zal nog wel een paar weken duren. Kortom het racefietsseizoen is voorbij.
   Leo Heijne

  • #29524
   Ekko Smith
   Deelnemer

   Pffff, al met al niet leuk, maar de titel deed mij erger vrezen.
   Kop op en hoe gaat het met Erik?

  • #29525
   Anoniem
   Inactief

   @Ekko, met mij alles okay. Met bloed lijkt het altijd erger dan het is.

   @Leo
   , das dus heel wat meer dan alleen een afgebroken derailleur. Ik hoop dat je ondanks dit veel plezier hebt gehad tijdens je vakantie met je reservefiets.

   Dat gedoe met Patrick ook altijd 😉

  • #29528
   Anoniem
   Inactief

   Zo zie je maar. Een ongeluk zit soms in een klein bochtje. We reden zo mooi achter elkaar vanaf Aduard. Automobilisten hadden alle ruimte om ons te passeren.
   Even voor Garnwerd gaat het dan toch mis. Een automobilist komt ons tegemoet en passeert ons ternauwernood terwijl de binnenbocht wordt genomen.
   Ik zie vanuit mijn linker oog dat het om een dame gaat die haar aandacht heeft bij de passagiersstoel waar naar alle waarschijnlijkheid haar telefoon ligt.
   De rest van het verhaal heb je inmiddels kunnen lezen hierboven.

   Wat fijn dat zoals Leo heeft beschreven, er een dame vanuit haar laantje op ons af komt en ons uitnodigt om op verhaal te komen bij haar thuis.
   Natuurlijk is het zeer vervelend dat Erik is gevallen en Leo behoorlijke schade heeft opgelopen aan zijn fiets. Doch, het had veel erger kunnen aflopen.
   Lering trekken uit deze situatie staat voorop en de conclusie is: Altijd alert zijn tijdens elke fietstocht.

   Leo, Ik hoop dat je fiets weer gauw in orde is en ik zie je graag weer in ons pelotonnetje.

  • #29529
   Michiel Huisman
   Deelnemer

   He Leo,

   die reservefiets kan de rest van het fietsseizoen toch nog wel mee…? 😉

Weergave van 4 reactie threads
 • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.
Vorige onderwerp Volgende onderwerp Terug naar overzicht