bg

Gastenboek

Vorige onderwerp Volgende onderwerp
Weergave van 3 reactie threads

Groningse berg???

 • Auteur
  Berichten
  • #55098

   We kregen onderstaande vraag van de Statenfractie D66. Ik heb ze late weten dat dit item bij ons op het OGB staat en dat ze het item dus hier kunnen volgen. Ben benieuwd wat we zoal ervan vinden.

   Beste wielerverenigingen en -organisaties,
   Groningen: weidse vergezichten over vlak land. Het is misschien wel de laatste plek in Nederland waar je een berg zou verwachten. Toch is dat wat wij als Provinciale Statenfractie van D66 van plan zijn te gaan voorstellen. In Drenthe hebben we gezien wat de ‘Col du VAM’ en inmiddels ook de ‘Muur van Emmen’ voor aantrekkingskracht kunnen hebben op wielrenners en wandelaars van binnen én buiten de provincie. Ook in Groningen zouden voormalige afvalbergen hiervoor mogelijk in aanmerking kunnen komen en we willen daarom graag laten onderzoeken wat de mogelijkheden zijn om een ‘Col du Groningen’ te realiseren.
   We denken dat een berg een stimulans kan zijn voor (potentiële) wielrenners in Groningen en daarmee wellicht ook voor jullie verenigingen en organisaties. Er kan aansluiting worden gezocht bij bestaande fiets- en wandelroutes en bovendien kunnen er op en rondom de berg allerlei kleine en grote evenementen worden georganiseerd. We zijn daarom erg benieuwd naar de ideeën die jullie als wielerverenigingen en -organisaties over ons plan hebben. Zien jullie bijvoorbeeld kansen voor evenementen en toertochten die jullie zelf organiseren? We horen het graag! Alle opmerkingen of aanbevelingen zijn van harte welkom.
   We zien jullie hopelijk enthousiaste reacties en tips graag tegemoet!

   Namens de Provinciale Statenfractie van D66,
   Met vriendelijke groet,

   David Vos
   Fractie- en communicatiemedewerker
   Paula Benjamins-van Oudheusden
   Statenlid (woordvoerder Sport & Evenementen)

  • #55119
   Peter Verschuren
   Gast

   De sportverslaggever van het Dagblad heeft een aantal jaren geleden het plan bij de gemeente ingediend om op de Kardingerbult een asfaltweg aan te leggen. Hij had het idee dat Groningen daarmee wel het Nederlands kampioenschap zou kunnen krijgen. Door het toenmalige college is daar niets mee gedaan. Misschien kan D66 het plan afstoffen.

  • #55133
   Geert Jan
   Deelnemer

   Die weg komt er !!

   • Deze reactie is gewijzigd 1 jaar, 10 maanden geleden door Geert Jan.
  • #55196
   Arnoud
   Sleutelbeheerder

   Col du Groningen… goed idee!

Weergave van 3 reactie threads
 • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.
Vorige onderwerp Volgende onderwerp Terug naar overzicht