bg

Gastenboek

Vorige onderwerp Volgende onderwerp
Weergave van 3 reactie threads

Heimwee naar Nijmegen

 • Auteur
  Berichten
  • #33438
   Mathieu
   Deelnemer

   Mijn hele schoolperiode heeft zich afgespeeld in Nijmegen. Sinds ik ben gaan studeren ook nooit meer terug geweest. Waarom weet ik eigenlijk niet, laten we het er op houden dat het er nooit echt van kwam.
   En dan zie je in eens posters voorbij komen met fantastische dames er op en dan heet de tocht ook nog eens “Heimwee naar Nijmegen”. Het terug verlangen naar lang vervlogen tijden werd aangewakkerd en de drang om daar te gaan fietsen ook. Luuk was ook wel te porren voor een uitje immers onze dames zitten in Limburg voor “Limburgs mooiste”, een evenement van een dag maar ze gaan wel een lang weekend, waarschijnlijk heeft het iets met ijs en gezellig shoppen te maken.
   In alle vroegte alles bij elkaar gezocht en in gepakt en vol goede moed op naar Nijmegen, onderweg mijmerend over mijn jeugd en wat ik nog van Nijmegen weet. Ik kon Luuk weinig vertellen het meeste had ik kennelijk verdrongen voor nog mooiere herinneringen. Aan de start bij cafe Frowijn was het een gezellige drukte. De wielerclubs de Lokomotiv en Kelme stonden samen de stempelkaarten te verkopen en we konden ons al vergapen aan de Kwaremont caravan waar we straks ons biertje konden krijgen, Al snel op pad en niets gaf mij een moment van herkenning. Was het ouderdom of bleek Nijmegen toch niet zo fantastisch als ik me had verbeeld Hoe het ook is we waren de stad uit voor we het wisten en reden we over mooie paadjes langs de maas richting Gennep. Vandaar ging het richting Duitsland waar we getrakteerd werden op vriendelijke klimmetjes, Vervolgens door de eindeloze bossen van het Siebengewald als waren we in het bos van Wallers maar dan zonder kasseien.
   Onder een bescheiden maar verkoelend buitje via de Zevenheuvelenweg weer terug naar Nijmegen. Vandaag zat het venijn in de staart. We waren nog nauwelijks bekomen van zeven heuveltjes op en af ,waarbij je nooit in een goed ritme kwam, of er diende zich een klim aan van ruim 1 km met een gemiddelde stijging van 10%. Eenmaal boven verlangden we wel even heel erg naar Nijmegen.
   Weer terug bij Frowijn zat het terras gezellig vol. Pastasalade en bier ging er goed in. Een kleine teleurstelling, de beloofde ronde-missen hebben we niet gezien (www.heimweenaarnijmegen.nl).

   Geen NTFU-tocht maar geweldig georganiseerd, absoluut een aanraders als je eens ergens ander wilt fietsen.

  • #33455
   Luuk
   Deelnemer

   Voor de liefhebbers van feitjes de laatste beklimming was de oude Holleweg

  • #33456
   alie
   Gast

   Dus groot succes! Door omstandigheden vertok ik vanmorgen om 6 uur uit het chaett in Brunssu, niet nadat ik gister Limburgs mooiste gefietst had. Het was idd weer erg mooi en het weer was ook heel prima. Fijn dat jullie ook een leuk uitje hadden met een zeer toepasselijke titel!

  • #33461
   Arnoud
   Sleutelbeheerder

   Klinkt als een mooie tocht!

Weergave van 3 reactie threads
 • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.
Vorige onderwerp Volgende onderwerp Terug naar overzicht