bg

Gastenboek

Vorige onderwerp Volgende onderwerp
Weergave van 3 reactie threads

Herdenkingsrit op 23 september

 • Auteur
  Berichten
  • #40219
   Anoniem
   Inactief

   In gedachten bij Sander Henstra en zijn dierbaren….

   Vrijdag 7 september 2018.
   Het voelt nog steeds onwerkelijk dat Sander, nu alweer een jaar geleden, uit ons midden werd genomen door die verschrikkelijke ziekte.

   Op mijn netvlies gebrand, de samenkomst van zoveel collega brandweerlieden met maar liefst 5 van hun dienstauto’s en daarbij al die Trapstellers, vrienden en familieleden van deze prachtige kerel!
   Een onvergetelijk moment die ik voor de rest van mijn leven zal koesteren.

   Als Trapstel willen wij dit jaar daarom dan ook stilstaan bij dit enorme verlies. Maar niet alleen het overlijden van Sander willen we gedenken. Ook bij het verlies van andere Trapstellers, waaronder Niek Waldijk en Jaap de Jonge, willen we stilstaan.

   Daarom zal de reguliere trainingsrit van het Trapstel op zondag 23 september in het teken staan van de overledenen.
   Het is de bedoeling dat we gezamenlijk maar in groepen van maximaal 10 personen gaan rijden. De route is onderaan dit bericht toegevoegd.

   Namens het bestuur,
   Herman van Mal
   Voorzitter.

   Route door Zoutkamp en NPZ

  • #41071
   Arnoud
   Sleutelbeheerder

   Bericht van het bestuur:

   Beste Trapstelleden,

   Zoals wij al eerder aangaven wordt er zondag a.s. een gezamenlijke route gereden waarbij het de bedoeling is dat we stilstaan bij het overlijden van een aantal Trapstellers.
   Ongeacht de weersomstandigheden (de Rode Trein rijdt immers altijd en overal) zal er om 9 uur vanaf het Stadspark worden vertrokken.

   Omdat we niet weten hoe groot de opkomst zal zijn willen we toch graag een voorzorgsmaatregel nemen door de route (met dank aan Seryl!) hierbij beschikbaar te stellen.
   Iedereen die in de gelegenheid is om de route op zijn/haar navigatietoestel te zetten, vragen wij dringend om dit ook te doen. Ook bij twijfel aan je deelname.
   Hiermee voorkomen we dat er, als we in meerdere groepen vertrekken, te weinig mensen zijn met een route.

   De route zal zowel naar Zoutkamp als naar Noordpolderzijl gaan, met een (reguliere) koffiestop in Pieterburen.(Consumpties zijn voor eigen rekening)
   Het eindstation van de Rode Trein, na zo’n 85km., is Zuidwolde bij Moeke Vaatstra.
   Uiteraard is iedereen daarbij vrij om te besluiten naar huis te gaan of een nazit bij Moeke te doen.

   Route door Zoutkamp en NPZ

   Tot zondag!

   Met sportieve groet,

   namens het bestuur
   Herman van Mal

  • #41222
   Luuk
   Deelnemer

   De weersvoorspellingen waren niet best storm en heul veul water zal er zijn , gelukkig viel het mee. In het park stonden veel mensen van de rode trein voor de herdenkingsrit van Sander , Niek en Jaap.
   Na een korte toespraak en het prachtige verhaal dat vrienden van Sander vorige week op zijn fiets de Mont Ventoux beklommen hadden .
   Herman en Rob waren op fietsvakantie en kwamen tijdens de beklimming de vrienden van Sander tegen. Pracht verhaal. Maar hier bleef het niet bij. Ik kan mij nog een rit heugen met Niek in de stromende regen en dan de smile hierbij van Niek dat heb ik nog steeds op mijn netvlies . Gelukkig was de regen alleen na de koffie in Pieterburen.
   Maar voordat we hier waren leek het net of Sander het geregisseerd had . Een koe in de sloot. En dan handel je net als Sander . De koe helpen , de Trapstellers zetten de weg af en Mathieu speelt de cowboy . Alles lukte snel ,hekje open en koe de wei weer in. Snel weer op de fiets en via Zoutkamp naar Pieterburen . Hier lekker aan de koffie met gebak en hierna in de regen naar NPZ , waar met z’n allen nog even een groet brachten aan Sander. Met een steeds natter wegdek naar Moeke en in klein gezelschap nog even een borrel genomen om het leven te vieren

   Groeten Luuk

  • #41223
   Herman van Mal
   Deelnemer

   Een fantastische opkomst ondanks de slechte weersvoorspellingen. Wie waren er? Luuk, Katinka, Mathieu, Pieter, Ekko, Harry, Michiel, Alie en Marcel (nieuw lid), Fred, Jan, Chris, Rob, Ary, Albert, Sebastiaan, Hans, Bertil met gastrijder/buurman Arjen, Coen en ondergetekende.

   Na een korte toespraak en een minuut stilte werd er op verzoek van Luuk in twee groepen gestart met verschillende snelheden. Onder het motto; “iedereen heeft op deze manier plezier in zijn rit”
   Gelukkig was het droog en konden we op een plezierige manier vertrekken.
   Het uiteindelijke verschil in aankomsttijden viel reuze mee, mede door een plaspauze, een lekke band van Arjen en wederom een korte stop om Ary terug te rijden naar de groep.

   Pieterburen heeft lekker koffie en taartjes, helaas ging het tijdens de koffie regenen en is het niet meer gestopt.
   In NPZ samen stil gestaan bij onze overleden fietsvrienden. Altijd weer een bijzonder moment om met elkaar te doen.

   Iedereen bedankt voor zijn/haar deelname.

Weergave van 3 reactie threads
 • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.
Vorige onderwerp Volgende onderwerp Terug naar overzicht