bg

Gastenboek

Vorige onderwerp Volgende onderwerp
Weergave van 6 reactie threads

Italiëreis 2018

 • Auteur
  Berichten
  • #26970
   Anoniem
   Inactief

   Beste fietsvrienden, geachte trapstellers,

   Wie heeft er altijd van gedroomd om Milaan-San Remo te rijden ? En wie heeft de Strade Bianche op de bucket list staan ? Volgend jaar (2018 dus) kan je ze in één klap allebei afvinken als je mee gaat met deze Italië reis.

   Eerst en vooral, er zijn in totaal 16 plaatsen beschikbaar. Twee zijn er voor mij en Diana, en dus zijn er nog 14 over. Wie eerst komt, eerst maalt. Het maximum van 16 deelnemers is gekozen omwille van de accommodatie. Wordt de groep groter dan is het onmogelijk om voldoende betaalbare hotels te vinden. Je slaapt niet alleen: de reis is op basis van double of triple kamers, uiteraard wel met aparte bedden. Het moet ook weer niet té gezellig worden…
   We vertrekken op vrijdag 29 juni 2018 ’s ochtends met 4 auto’s. We overnachten bij Lago Maggiore, fietsen daar op zaterdagochtend een sprookjesachtig ritje van 50 km om de benen wat los te draaien. In de namiddag reizen we verder naar ons hotel in Milaan. Daar laten we alle auto’s – behalve één – achter. Die ene auto wordt de volg/bagage auto tijdens de gehele fietsweek. Iedereen moet +- 50 km de auto besturen terwijl zijn/haar fiets op het dak staat. (Een alternatief is dat iemand van de deelnemers een partner of vriend(in) kent die niet fietst en de volgauto wil besturen. Voor haar/hem zijn reis- en overnachtingskosten gratis want de 15 deelnemers nemen die op zich)

   Op zondag rijden we Milaan-San Remo. Een 299 km lang monument.
   Op maandag is het rustdag, behalve voor degenen die het niet kunnen laten om een lokaal rondje te maken. Monaco is maar veertig kilometer verderop 😉
   Het hotel in San Remo is dicht bij het strand gelegen en beschikt over een zwembad.
   Op dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag rijden we verbindingsritten van ongeveer 130 km/dag. Zo komen we op vrijdag aan in Siena.
   Op zaterdag rijden we Strade Bianche, een wereldberoemde rit met delen ongeasfalteerd van 175 km.

   Op zaterdagavond nemen we vanuit Siena de trein naar Milaan, om vanaf daar de volgende ochtend met de auto’s naar huis te rijden. Iedereen mag zelf kiezen om dat in één of twee dagen te doen. Om die reden is er geen hotel gereserveerd zondagavond 8 juli.

   Nu volgt een reis/overnachtingskostenindicatie, exclusief lunch, diner, drank, etc
   Retourtje Groningen – Milaan op basis van 4 personen/auto
   Brandstof: ¼ x (2 x 1500 km x 1,6 euro/liter x 10 liter/100 km) = 120 euro / pp
   Autovignet + péage : ¼ x 60 euro = 15 euro / pp
   9 nachten op basis van 2p/3p-kamer + ontbijt : 9 x 50 euro/pppn = 450 euro / pp
   brandstof volgauto 1/16 x (1500 km x 1,6 euro/liter x 10 liter/100 km) = 15 euro / pp
   trein Siena – Milaan, incl fietsvervoer : 50 euro / pp
   totaal +- 650 euro / pp

   Wil je meegaan met deze pittige fietsreis, reageer dan op deze oproep. Ik weet dat zomer 2018 nog ver weg lijkt, maar vroeg begonnen is half gewonnen. Ik zal je te zijner tijd informeren omtrent eventuele vooruitbetalingen. Als iemand het leuk vindt om me te helpen bij de verdere organisatie van de reis, dan hoor ik dat (heel) graag.
   Als er vragen zijn, dan zal ik die zo goed mogelijk beantwoorden.
   Herwig

  • #26971
   Anoniem
   Inactief

   Mooi plan, Herwig.
   Kga graag mee.

  • #26979
   Herman van Mal
   Deelnemer

   Wat een mooi plan en een nog mooiere uitdaging!

   Ik moet er goed over nadenken. Iets met comfort zone en grenzen verleggen. Als ik er aan denk zou ik ook wel een chauffeur annex masseur wensen!

   Kortom, het moet even indalen.

  • #27108
   Anoniem
   Inactief

   als deze reis je aanspreekt en je eventueel overweegt om mee te gaan zonder je meteen ergens aan te kunnen/willen verbinden (ik snap dat het nog erg ver weg is) , dan zou het fijn zijn dat je dat even laat weten.

  • #27151
   Jan Campa
   Deelnemer

   Zeker een mooi idee en het speelt wel in mijn hoofd. Alleen sommige afstanden zijn wel erg ver en de vrijdagrit naar zaterdag lijkt mij ook nog een puntje voor mij. Verder wel een mooie omgeving om lois te gaan en misschien dat ik wat van de planning afwijk en met mijn fiets naar zijn ‘geboorteplaats’ afdwaal (als die zelf al niet bijstuurt), als ik mee ga.

   Dan sowieso met partner die wel wil rijden in de volgwagen.

  • #27180
   Michel
   Deelnemer

   Herwig, deze reis spreekt mij wel aan maar ik wil mij er nog niet aan verbinden.

  • #28298
   Anoniem
   Inactief

   hi allemaal, ik heb de afgelopen tijd van een aantal leden de suggestie gekregen om het reisplan enigszins te verlichten zodat er wellicht meer aanmeldingen binnenstromen.

   Ziehier enige aanpassingen:

   1. er is de mogelijkheid om alleen de tweede helft van Milaan San Remo te rijden (daartoe worden op zondagochtend alle auto’s van Milaan naar Genua gereden en aldaar achtergelaten ipv in Milaan). Vanaf Voltri – kijk maar eens op de kaart waar dat ligt – sluit die groep aan bij de fietsers die in Milaan gestart zijn. Zo worden de 299 km verminderd tot 150 km maar behoud je het mooiste (tweede) stuk tot San Remo.
   2. we gaan een deel van de afstand van San Remo naar Siena per auto (die staan in Genua op ons te wachten) overbruggen namelijk het stuk van Genua tot La Spezia zodat we minder km naar Siena moeten fietsen en we een dag eerder in Siena aankomen. We rijden de Strade Bianche dus op vrijdag ipv op zaterdag.
   3. dat geeft de mogelijkheid om op zaterdag uit te rusten in Siena vooraleer we de trein naar La Spezia nemen om daar de auto’s op te halen om weer naar huis te rijden.
   4. tot slot : we vertrekken op 22 juni ipv op 29 juni zodat we de (voorbereidingen van de) wereldberoemde Palio in Siena kunnen meemaken op onze zaterdag/rustdag !

   de reis is dus niet alleen minder zwaar geworden maar ook maak je de Palio mee! verdere suggesties tot verbetering zijn altijd welkom. ben benieuwd naar de reacties …

Weergave van 6 reactie threads
 • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.
Vorige onderwerp Volgende onderwerp Terug naar overzicht