bg

Gastenboek

Vorige onderwerp Volgende onderwerp
Weergave van 4 reactie threads

jan campa classic 2017

 • Auteur
  Berichten
  • #30129
   Luuk
   Deelnemer

   Het hele jaar is er een spanning wat gaat de klassieker ons brengen dit jaar . Wordt het fabrieks taart of zelfgebakken taart, welke route, welke koffie lokatie al deze zaken zijn toch weer enorm spannend.
   Vanochtend met enige tegenzin naar het park en dat had niets met Trapstel te maken maar meer het feit dat er gisteravond bokbier en mosselen op het programma stonden dus het lijf stond niet in de fietsmodus. Maar als je de rode trein daar in het park ziet staan, dan is dat snel over . Na een welkomspeech van Jan Campa gingen we in 4 groepen de stad uit. De route die door door Jan en de voorrijders strikt geheim is gehouden en dus is er niet gelekt schijnt in Den Haag niet te lukken. ging in westelijke richting daarna weer een beetje zuidelijk op dan weer oostelijk redennwe richting Veenhuizen/ Het tempo wat gereden zou rustig zijn maar dat lukte niet altijd maar dit heeft de pret zeker niet beïnvloed. De route naar Veenhuizen was prachtig en de koffielokatie was meer dan oke. En dan nu de complimenten aan alle bakkers van appeltaarten voor de Jan Campaclassic . De taarten waren heerlijk. Ik denk dat ze maar elk jaar ingehuurd moeten worden. Tijdens de koffie en gebak waren de reacties van de andere groepen
   ook meer dan positief. Jan werd er verlegen van. Maar wie volgend jaar de classic mag organiseren is nog wel een puntje maar als verder gaan met de J dan denk ik aan Jansen (2), Jan D, Jannie, . We hebben dus nog J’ es in verrood
   Tja en als je dan op zo geweldige lokatie zit wil je daar wel wat langer zitten maar je moet terug en Jan had nog een leuk stuk in gedachten en ook hier was de route prachtig. Waren er met dit weerdnog lekke banden, tuurlijk een stuk 0f 3 volgens mij maar ook hier is met verende krachten snel een bandje gewisseld en ik vind deze dag een topdag zoals GJ altijd zegt die wel wist waar we koffie gingen drinken . Hoe aan die informatie kwam toch nog een lek misschien..
   de groepen kwamen bijna allemaal tegelijk aan bij NIHao en iedereen was vrolijk en nogmaals Jan bedankt voor de mooie route.

   met vriendelijke groeten,
   luuk Riensema

   • Dit onderwerp is gewijzigd 5 jaren, 8 maanden geleden door Luuk.
  • #30131
   Luuk
   Deelnemer

   voor de thuisblijvers hier zaten we koffie te drinken.

   http://detuinenvanweldadigheid.nl/

  • #30137
   Geert Jan
   Deelnemer

   De Classic,
   met de snerttocht samen heel erg oud Trapstel en naar mijn idee nog spriglevend.
   Had voorkennis over de lokatie.
   Wandelde ( nou ja )vanochtend de Hospitaallaan uit en las de volgende namen op de gebouwen staan,
   TOEWIJDING
   BITTER en ZOET
   PLICHTGEVOEL
   ONTWIKKELING
   HELPT ELKANDER
   EEN van ZIN

   Te mooi om waar te zijn.
   Lijkt wel Trapstel.
   De gastheer merkte wel op dat de bewoners van die huizen in de meeste gevallen lezen nog schrijven konden.
   Toplokatie, indeed.
   Goed gebak en inmiddels ook alles op.
   Het leuke van de Classic is natuurlijk ook dat het iets vertelt over de ” aangewezene” en dat er binnen de vereniging altijd helpende handen zijn, met de AC als achtervang.

   Het raadselachtige vanochtend was het minieme verwijsbordje in de berm met de naam Coco Marin erop.
   Even schoot het verhaal van Wilfried de Jong mij in het zin.
   Hij fietst alleen in de bergen, loodzware klim, slechte benen en de bidon leeg.
   Bordje in de berm met Mona Lisa.
   Prachtig verhaal volgt, en zoek het maar eens op en lees het vooral zelf ?
   Jan, bedankt ,ik heb genoten.

  • #30146
   Jan Campa
   Deelnemer

   Na een onstuimige week, gisteren de rust van een zondag. Een goede opkomst in het park, waar zelfs de Chinees de deur open had staan. De vuile was hing buiten, zag ik later. Na een kritische noot over dat het na 9.00u was, werd de tocht gestart. Voor mij al bekend terrein en ook de waar de rust gepakt kon worden. De laatste groep reed gelijk al verkeerd in het park en kregen ook de eerste lekke band. Iets met laatsten zullen de eerste zijn?

   Zelf besloot ik om die groep te waarschuwen en de aansluiting bij de andere groepen te zoeken en door te geven dat de groep al een achterstand had. Zelf nog even omgedraaid om te kijken of ze ook het juiste spoor hadden gevonden. Daarbij kwam ik nog een trappend stel tegen, Herwig en Diana op de tandem. Wachtend voor een open brug even kort gepraat. Vergeten dat de classic vandaag was. Ze gingen verder hun eigen koers.

   Na telefonisch contact met de achterste groep snel de achtervolging ingezet op de koplopers. Helemaal alleen, dat wel, maar ook in mijn element in de achtervolging. Het moest zo zijn vandaag. Toch alle groepen voor de pauzeplaats nog gezien, want het was echt lekkebandentijd. Zo was iedereen op de hoogte van hoe het achter hun gesteld was. De laatste lekke band was echt op 1km van de rustplaats. Dat kon dus ook wel met wat minder druk en uitrollen.

   Zo kwam ik dan toch, geheel onverwachts, als eerste bij de Tuinen van Weldadigheid aan. Zonder veer in eigen achterwerk te willen steken, maar wat was het een leuke plek. In de zon, in Veenhuizen en in de prachtige natuur. Boven verwachting mooie locatie, zelfs nog met de slingers en andere versieringen. Dat het eigenlijk niet voor ons was bedoeld, mocht de pret niet drukken.
   We werden welkom geheten door Lambert en Jolanda en snel voorzien van koffie. De andere groepen arriveerden al snel en kon de appeltaart opgediend worden. Daar waren al enkele Trapstellers een zaterdag zoet mee geweest. En het mocht er wezen, een mooie variatie aan appelgebak. Voor de een bij het eerste bakje, de ander al toe aan de tweede.

   Na dit alles weer op pad richting huis of de 4mijl kijken. De terugweg was veilig gehouden, gezien er wat (rode) stieren over de wegen rond raasden in de omgeving van Roden. Het tempo zat er al snel aardig in, ondanks dat we tegen de wind in draaiden. Voor de een wat prettiger dan de ander. Soms werden de groepen even een geheel, om daarna weer uit elkaar te vallen. Of we echt nog in de zelfde formatie in het Stadspark kwamen, weet ik niet. Maakt dat heel veel uit? Ik denk het niet. Daar heb ik nog een applaus in ontvangst mogen nemen, alsof de rest van de dag al niet ongemakkelijk genoeg was 🙂
   Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar ik heb mij erg goed vermaakt gisteren. Erg leuk dat jullie er (door wel misverstand dan ook 😉 ) ook bij waren en de verrassing over jullie heen hebben laten komen. Als ik het zo zag, dan waren er genoeg blije gezichten. Maar ik kan het mis hebben.

   Rest mij nog de AC te bedanken voor het alles in goede banen te leiden. Ook Joke, Michiel en Pauline (Wie is dat? Dat was die ene vrouw die je kennelijk niet kende) erg bedankt voor hun moeite van het bakken van appelgebak. Lambert en Jolanda, als jullie dit lezen, nogmaals bedankt voor jullie gastvrijheid!

  • #30147
   Tiemen
   Deelnemer

   Aan Jan Classic Campa,

   Zaterdag; het regent pijpenstelen, grijze luchten en gure winden. Ik denk; bockbierdag!
   Morgen maar eens kijken hoe dat wordt met DE classic. Vaak is deze verreden met wat mindere weersomstandigheden.
   Ik zie nog het verkleumde clubje bij de Joke Classic, maar we hebben gelachen en genoten.
   Ach het zal wel los lopen, en dat deed het ook. En hoe!
   Jan, de complimenten. Wat een geweldig leuke route. Elke keer dat ik dacht, oh dit ken ik, we gaan straks hier links en daar rechts voorbij, dit en dat, sloegen wij af een voor mij onbekende weg op. Hierdoor voelde de route vertrouwd en toch ook nieuw en vreemd en verrassend mooi.

   Ook de pleisterplaats was er eentje van eenvoud en schoonheid. En wat een mooie kippen!
   De taarten, althans het stuk dat ik kreeg (een originele tarte tartin) was heerlijk en de koffie lekker heet.
   En wat zaten we daar gezellig met zijn allen.

   De terugreis weer net zulke verrassende en vertrouwde wendingen in het parcours.
   Wat een leuke route, wat een leuke dag!

   Jan, bedankt! En natuurlijk iedereen die mee heeft geholpen te bakken.

   grt
   Tiemen

Weergave van 4 reactie threads
 • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.
Vorige onderwerp Volgende onderwerp Terug naar overzicht