bg

Gastenboek

Vorige onderwerp Volgende onderwerp
Weergave van 24 reactie threads

Ledenberaad 11 januari 2019

 • Auteur
  Berichten
  • #41947

   Beste fietsmaten,
   Gisteren heb je een mail gekregen met een uitnodiging voor een ledenberaad op 11 jannuari. Dit beraad wordt georganiseerd door en op initiatief van het Tom Poezenberaad, na overleg en met instemming van het bestuur. Misschien goed om hier, op ons onvolprezen gastenboek, nog wat achtergrond te geven.
   Het Tompoezenberaad is vooral een heleboel niet: we zijn geen groep die zich warm loopt om na de ALV een nieuw bestuur te vormen – dat bestuur wordt daar gekozen. We zijn geen Junta die het huidige bestuur voortijdig van de troon heeft gestoten – dat zit daar tot de ALV nog gewoon op. We zijn geen coupplegers, spelbepalers of gele-hesjes-los-zand-zonder-agenda. De meesten van ons vervulen een actieve rol binnen de club of hebben dat gedaan. Wat ons verbindt is dat we onze club een warm hart toedragen en het een boost willen meegeven richting overgang naar de periode na de ALV. Hoe de club er na februari uitziet bepalen wij niet met z’n dertienen. Daarvoor organiseren we een ledenberaad, het woord zegt het al: een bijeenkomst waar leden zich met elkaar beraden op de toekomst van de club.
   Wil je een stem hebben in hoe het verder gaat met de club, kom dan naar het ledenberaad op 11 januari. Tijd en plaats volgen, hou daarvoor OGB en evenementenkalender in de gaten

   Ter inspiratie een filmpje dat eerder op het Gastenboek heeft gestaan en waarmee het ledenberaad zal starten: https://sportplezier.nl/content/2018/09/180919_verenigingsbesturen_knvb
   (en nog heel even dit: ik ben niet de kopman, enkel de woordvoerder der Tom Poezen)

  • #42010

   Er is een evenement aangemaakt voor een nieuwjaarsborrel, met als voorgerecht ledenberaad, onder het motto: wie zegt dat je zwaarmoedig moet zijn over belangrijke zaken.
   Desalniettemin: komt allen, opgave bij evenementen, zodat we weten hoeveel eten en drinken er moet worden ingeslagen.

  • #42019
   Herman van Mal
   Deelnemer

   Inderdaad, komt allen naar het ledenberaad! We zijn als bestuur blij met dit initiatief van een aantal betrokken leden. We willen allemaal weer de goede energie terug in de vereniging en dit wordt hopelijk de start van een nieuw begin.

   Namens het bestuur,
   Wilma, Coen, Rob en Herman

  • #42032
   Marco Weijers
   Deelnemer

   Tom Poezen , ik vind het maar een stomme naam. Het initiatief is natuurlijk te waarderen en daar gaat het om. Maar toch roept het bij mij ook wat vragen op. Wat is er misgegaan , waar is het misgegaan. Is het wel misgegaan ?

   De afgelopen weken (oliebollen , what’s app) heb ik weer wat meer mee gekregen van de club die mij een paar jaar heel na aan het hart heeft gelegen. Het afgelopen jaar kwam er een verwijdering, niet door persoonlijke zaken. Toch vooral door de beleving van het fietsen. Ik mag graag stevig doorfietsen, ik ben beperkt in mijn tijd en de doordeweekse woensdag paste om plan technische reden vaak niet meer in mijn schema.

   Toch ben ik altijd de gang van zaken blijven volgen en dus heb ik wat vragen bij de huidige situatie. Ik ben er een beetje bang voor dat we op 11 Januari ‘nergens’ gaan komen als er geen open kaart gespeeld wordt. Ik weet inmiddels dat er in het bestuur veel frustratie is geweest, dusdanig dat sommige bestuurders hun lidmaatschap op hebben gezegd of dat overwegen. Dat is natuurlijk treurig, mensen die op vrijwillige basis hun nek uitsteken om de club te leiden en dan binnen 2 jaar zo opgebrand zijn dat hun plezier volledig is verdwenen. Als ‘buitenstaander’ is dat een vreemde gewaarwording. Je zou denken , een fietsclub: Twee of drie keer in de week fietsen, dat faciliteren. Stukje leden administratie , stukje communicatie en nog wat randzaken organiseren maar dan zit ik er blijkbaar toch erg naast. De frustratie blijkt dan vooral te komen uit de manier waarop sommige leden binnen de club zich uitten , op de achtergrond proberen zaken te sturen en persoonlijke aanvallen doen op het bestuur. Nu wordt er dus op 11 Januari vooral op voorspraak van de TP groep een overleg gehouden. Maar TP bestaat eigenlijk helemaal niet. Het zijn namelijk totaal verschillende types met uiteenlopende visies. Wat hun bindt is de zorg dat er op de ALV geen bestuur meer zit en wat gebeurt er dan met de club.

   Wat heeft er nu precies voor gezorgd dat er irritatie is, dat er een kleine crisis is ?

   Om een nieuw bestuur een kans te geven zullen we denk ik op 11 Januari op tafel moeten krijgen wat er de afgelopen jaren is gebeurd. Wat een bestuur dus kan verwachten. Anders steken er straks mensen hun nek uit en worden ze binnen de kortste keren geconfronteerd met dezelfde situatie als het huidige bestuur. Daar komt de club niet verder mee. Op 11 Januari moet er een stap gezet worden naar een club die weer jaren vooruit kan, waar mensen weten wat ze kunnen verwachten van de club.

   De club, dat zijn alle leden, alle meningen en daar ergens in het midden van al die meningen moet de koers van de club bepaald worden. Niet door de extremen maar juist door de gemiddelden, wat wil het gemiddelde lid.

   Daarom mijn tekst , als oproep naar de grote groep leden die vooral lid is om lekker in een groep te fietsen. Om bij die leuke club te horen. Om juist die leden op te roepen om af en toe eens iets voor de club te doen. Zodat een nieuw bestuur alleen maar hoeft te sturen. Omdat de leden zelf de vaart er wel in houden. Je hoeft echt niet in het bestuur als je komt op 11 januari. Maar laat op 11 Januari vooral zien dat je het fijn vindt dat de club er is, laat horen wat jij belangrijk vindt. Wat jij voor de club kunt doen. Dan kunnen we daarna met z’n allen een borrel drinken en proosten op een mooie toekomst van de club.

  • #42033
   Anoniem
   Inactief

   Mooi geschreven, Marco.
   Ik zou echter graag van te voren willen weten wat er precies is gebeurd. Van wat ik nu heb begrepen komt het initiatief voor het Tom Poes-beraad vanuit de leden die ook betrokken zijn bij de door Marco genoemde inmeniging en persoonlijke aanvallen (de reden voor sommige leden om hun lidmaatschap op te zeggen). Het Tom Poes-beraad komt op mij dus over als een 2-trapsraket om de macht over/terug te nemen. Maar wellicht heb ik het helemaal mis.
   Graag open kaart van alle betrokkenen voor 11 januari (man en paard, maar zonder nieuwe persoonlijke aanvallen). Dan kunnen we vanaf 11 januari met een schone lei aan de toekomst beginnen.

  • #42034
   Geert Jan
   Deelnemer

   Hoe zie je dat voor je Erik ?
   ( die open kaart )

   • Deze reactie is gewijzigd 4 jaren, 5 maanden geleden door Geert Jan.
   • #42036
    Anoniem
    Inactief

    @GJ,
    Welke kritiek is er geweest en waarom? En waarom heeft dat tot die enorme frustratie geleid?
    Waarom de critici en het huidige bestuur er samen niet zijn uitgekomen.
    Waarom zitten juist de critici in het Tom Poes-beraad? (Gezien d edoor Ronald geformuleerde intentie was het voor mij veel logischer geweest als hier alleen niet-betrokkenen voor waren gevraagd)
    etc.
    Als dit allemaal op 11 januari moet, wordt het een chaos. Bovendien zullen wellicht niet alle huidige bestuurders aanwezig zijn.

    Hoe? Biivoorbeeld doordat alle betrokkenen naar eer en geweten hun persoonlijke verhaal opschrijven en dan zet Marco (of iemand anders die er niets mee te maken heeft) het in 1 keer op de website. Geen mogelijkheid tot commentaar voor niet betrokkenen.

    Maar andere mogelijkheden zijn wellicht beter. Waar het om gaat is dat er boven water komt wat er precies aan de hand is. Dan kunnen we met z’n allen verder zonder onuitgesproken frustraties en krijgt het nieuwe bestuur ook een kans om er wat van te maken.

    • #42037
     Tiemen
     Gast

     Hoi Erik,
     Ik zit ook in het tpb maar heb geen kritiek geuit op het bestuur, en zo zijn er meer. Daarnaast ben ik iig totaal niet van plan een bestuursfunctie te nemen. En als ik bij het tpb goed heb geluisterd zit niemand daarvan op een functie te wachten. Doel is 11 januari leden enthousiast te maken het roer over te nemen, en dat is mijn reden voor betrokkenheid.

     • #42038
      Anoniem
      Inactief

      @Tiemen, ik bedoel niet dat alle TPers critici op het oude bestuur zijn, maar dat er critici in dat TP-beraad zitten. Dat zorgt er voor dat niet iedereen dezelfde informatie en wellicht intenties heeft.
      Het gaat mij er vooral om de lijken eerst uit de kast te halen en dan een nieuwe start te maken.

  • #42039
   Wim
   Gast

   Ik heb werkelijk geen enkel idee wat er allemaal aan de hand is. Kennelijk speelt een en ander al veel langer, maar mij is dit dus ontgaan. Komt natuurlijk ook omdat ik al een hele tijd niet heb mee gefietst en daarnaast niet zo’n goede antenne heb voor dit soort aangelegenheden. Persoonlijk heb ik echter nooit last gehad van het gevoel dat het bestuur het niet goed doet. Overigens kan ik mij helemaal aansluiten bij wat Erik hierboven , mede in aansluiting op de genuanceerde reactie van Marco, heeft opgemerkt.

  • #42040
   Marco Weijers
   Deelnemer

   Het lijkt me heel moeilijk om de diverse emoties in beeld te brengen op een manier dat eenieder vindt dat dit het juiste verhaal is. Dit online doen lijkt me eerlijk gezegd ook te gevoelig. 11.01 lijkt mij dus de beste mogelijkheid. Eenieder die dan zijn visie op het gebeurde wil geven even laten praten. En daarna beginnen aan een nieuw hoofdstuk met positieve insteek. Daar hoop ik op.

  • #42041
   Michiel Huisman
   Deelnemer

   @Erik: Het TPB is een vrij willekeurige verzameling van – zoals Marco het zo mooi zei – “totaal uiteenlopende types met uiteenlopende visies”. Wat ons bindt is de vrees dat er tijdens de ALV niet voldoende vingers de lucht in gaan om een bestuur te vormen. Daar willen we wat aan doen, niets meer en niets minder.

   Het zou kunnen dat TPers zijn die zich kandidaat gaan stellen, maar die afweging moet ieder lid (TPer of niet) voor zichzelf maken. Het is vervolgens de ALV die uit de kandidaten een nieuw bestuur kiest.

   In het kader van de gewenste duidelijkheid: ik zal mij niet kandidaat stellen, daarvoor zit ik nog niet goed genoeg in mijn vel….. 🙁

   • #42042
    Anoniem
    Inactief

    “”@erik: Het TPB is een vrij willekeurige verzameling van – zoals Marco het zo mooi zei – “totaal uiteenlopende types met uiteenlopende visies”””
    Dat is onjuist. Het is een samenstelling van juist de mensen die de meeste kritiek op het bestuur hadden in combinatie met mensen die kennelijk helemaal van niets wisten.

    “”””Wat ons bindt is de vrees dat er tijdens de ALV niet voldoende vingers de lucht in gaan om een bestuur te vormen. Daar willen we wat aan doen, niets meer en niets minder.”””
    Deze vrees deel ik en wordt zeker niet minder als er geen openheid van zaken komt voor iedereen.

    Ik zal mij overigens ook niet kandidaat stellen. Hoe groot de roep onder de leden daartioe ook is. 😉

    • #42044
     Michiel Huisman
     Deelnemer

     ” Dat is onjuist. Het is een samenstelling van juist de mensen die de meeste kritiek op het bestuur hadden in combinatie met mensen die kennelijk helemaal van niets wisten.”

     Dat in ieder geval zeker niet de opzet geweest. Tijdens een (club)fietstocht spraken we onze zorgen uit over wat er allemaal gebeurde. Die zorg bleek breed gedeeld, want spontaan meldde het ene na het andere lid zich aan. Toen dat balletje rolde zijn wel enkele leden specifiek benaderd, juist om te zorgen dat er niet alleen gelijkgestemden in de groep zouden zitten. Omdat we met gemak een (onwerkbaar?) gezelschap van 20-25 leden hadden kunnen vormen hebben we gemeend in een kleiner gezelschap een brede ledenbijeenkomst te moeten voorbereiden.
     En de rest is geschiedenis…..

     PS: Erik For President! 😉

  • #42049
   Ekko Smith
   Deelnemer

   Maar ben het met erik eens, wat is er nu precies gebeurt?

  • #42057
   Wim
   Gast

   ………..”Tijdens een (club)fietstocht spraken we onze zorgen uit over wat er allemaal gebeurde. Die zorg bleek breed gedeeld, want spontaan meldde het ene na het andere lid zich aan”…….

   Om bij een ALV een standpunt te kunnen innnemen, zou ik toch echt graag van tevoren geinformeerd willen worden over wat er nu allemaal is gebeurd, waardoor het ene na het andere lid zich bezorgd aanmeldde. Bij een AlV horen de gebruikelijke stukken en een heldere weergave van de aanleiding tot de ontstane situatie en de verschillen in visies dienaangaande hoort hier zeker bij. Ik wacht in spanning af.

   Iedereen een heel goede jaarwisseling en een sportoef 2019 toegewenst.

  • #42061
   Jose
   Deelnemer

   Deze discussie online doen lijkt inderdaad niet handig, vooral aangezien je dan ook niet trapstellers een blik in je keuken gunt! Beste inderdaad 11-01 open kaart en dan op de ALV de beslissingen!!!

  • #42070
   Hans
   Deelnemer

   Evenals vorige schrijvers – lijkt het – werd ik verrast door de gebeurtenissen van de afgelopen maand (opzeggen lidmaatschap, oprichten PTB). Ik wist dat het rommelde, dat er frustraties waren, maar had en heb nog steeds geen goed beeld van wat er nu precies gebeurd is. Door de Peyton Place-achtige toestanden (maar ook door mijn inactieve jaar bij het Trapstel) was ik niet van plan om 11 januari te komen. Maar door de oproep van Marco en zeker het voorstel van Erik (publiceren van overzicht van wat er gebeurd is op de site) overweeg ik om me op te geven. En ik vermoed dat er meer zullen zijn.

   • Deze reactie is gewijzigd 4 jaren, 5 maanden geleden door Hans.
  • #42072
   Fred Lahuis
   Deelnemer

   Voor mij is de heftigheid van alles ook een verrassing en ik heb ook geen idee wat er allemaal speelt. Ik kan er de 11de waarschijnlijk niet bij zijn, maar ben het met Wim eens dat er duidelijke informatie moet zijn voor de ALV.

  • #42077
   Michiel Huisman
   Deelnemer

   @Wim: Daarmee doelde ik op de mail waarin vier van de vijf bestuursleden aankondigden om te stoppen…. geen nieuwe bestuursleden = geen club….Logisch toch dat we ons daar zorgen om maken?
   De bijeenkomst op de 11e is geen ALV, maar een voorbereiding daarop. Er valt pas wat te kiezen als er kandidaten opstaan….

   • Deze reactie is gewijzigd 4 jaren, 5 maanden geleden door Michiel Huisman.
  • #42080
   Jan Willem
   Deelnemer

   Zoals gebruikelijk wordt er in de winter meer geluld dan gefietst bij het trapstel. Ik vrees ook dat dat de uitkomst zal zijn van 11 januari, zeker als de inname van drank al vroeg begint. Ik lees nu vooral berichten van leden die geen bestuursfunctie willen doen, maar er wel graag over praten. Ik doe daarom een oproep aan de anderen.

   Gezocht:
   1 secretaris, 1 penningmeester, en 1 voorzitter. Wil jij je inzetten om het trapstel door te laten trappen meld je je dan nu aan. Er is niet zoveel aan de hand met onze club. We zijn snel gegroeid in leden en hebben daardoor het gevoel van samen een beetje uit het oog verloren. Ietsje meer structuur zou helpen. In de basis moeten er maar een paar dingen geregeld worden. Inschrijvingen voor de NTFU, contributie innen, zondag- en woensdag ritten organiseren. Voor de gezelligheid zorgt de activiteitencommissie. De rest is vrij in te vullen. Dus heb je wat tijd over en wil je met jouw kennis, vaardigheden en inzet het collectief helpen om lekker te fietsen, geef je dan nu op!

   • #42083
    Joke
    Gast

    Hoi Jan Willem, Zou je “ietsje meer structuur” kunnen toelichten ? Welke structuur zie jij voor je?

    • #42090
     Jan Willem
     Gast

     Als je 150+ leden hebt ken je elkaar niet meer bij naam. Dat gaat ook niet gebeuren hoeveel borrels je ook organiseert.

     Dat wat nog verenigt is de groep waarin je fiets. Dit is bij het trapstel erg wisselend en onzeker. Daarom zie je volgens mij ook allerlei nieuwe fietsgroepjes ontstaan.

     Als je een vereniging wilt zijn van 150 of meer leden moet je volgens mij duidelijkere groepsindelingen hanteren en een aantal “voortrekkers” hebben die zo’n groep onder zijn/haar hoede nemen.

     Het verder uitwerken moet je aan een groep voortrekkers overlaten, een inventarisatie in juni heeft aangetoond dat al wel 10 mensen wilden meedenken. Noem het een fietscommissie.

     Dit staat los van de sociale activteiten van het trapstel; dat zit wel goed met. BBQ, Snert, Oliebollen, Club weekend, etc. Daar hebben we al een hele goede invulling voor: de activiteitencommissie!

     • #42091
      Geert Jan
      Deelnemer

      Zullen we deze discussie vrijdag gaan voeren ?
      Om nu meningen op het OGB te plaatsen lijkt me niet echt wenselijk.
      Het zou wel handig zijn dat je dan komt JW, je naam staat nog niet op de deelnemerslijst van de 11 e.

      • #42093
       Joke
       Gast

       Meningen op OBG helpen om je mening te vormen . Kun je al alvast een beetje een warming up doen voor vrijdag.

       • #42094
        Geert Jan
        Deelnemer

        Ik bedoel, als ik mijn menig geef over het stukvan JW krijg en heb je een discussie.
        En dat lijkt mij in dit tijdsgewricht niet handig, laten we dat vrijdag doen, onder en met elkaar.

  • #42081
   tiemen
   Gast

   Jan Willem,
   De spijker op zijn kop (denk ik). We hebben trouwens al/nog steeds een penningmeester dus zoeken we alleen nog maar een voorzitter en secretaris.
   Dat moet met een club van 160 leden heel gemakkelijk zijn.

   Zelf heb ik 4 jaar met plezier penningmeester gespeeld bij de club. Het laatste half jaar wat moeizaam maar dat kwam door mijzelf.
   Is het veel werk? Nee, fietsen op zich kost veel meer tijd.
   Is het leuk? Ja! en nog eens Ja! Natuurlijk heb je als bestuur altijd te maken met andere meningen. Hoe je daarmee omgaat is aan het bestuur en al hun wijsheid en ervaring. Een volgend bestuur zal het weer anders doen.
   Mijn 4 jaar in het bestuur heb ik nu terugkijkend met veel plezier gedaan.
   Zou ik het nog een keer willen? Misschien wel maar niet nu.

   Maar houd je van deze club, wil je wat doen om de boel een klein beetje te regelen?
   Ja? Meld je dan als aspirant bestuurslid!
   Mijn steun heb je!

  • #42092
   Martijn
   Deelnemer

   Ik kan helaas niet aanwezig zijn 11 januari. Ik volg de discussie wel met interesse, alleen ik moet dan werken.

  • #42108
   Mathieu
   Gast

   Het blijkt dat via Google maps niet altijd duidelijk is waar het ledenberaad gehouden wordt. Koerspad 25 is op/bij de GVAV sportvelden. De kantine van ROG is naast die van GVAV.
   Morgen even inkopen doen voor de borrel nadien, zin in.

  • #42109
   Jan Campa
   Deelnemer

   Gewoon vanuit de Stad links langs de klimtoren en langs het blauwe hek, totdat je een gebouw tegenkomt?

  • #42110
   Joke
   Gast

   Klopt , de kantine is dan in de linkerkant van het gebouw , dicht bij het veld met de korven.

  • #42115
   Herman van Mal
   Deelnemer

   Hierbij wil ik iedereen die gisteren aanwezig was bedanken voor zijn/haar komst. Wat een geweldige opkomst!

   * Pieter voor zijn uitstekende en humoristische manier van voorzitterschap (het gebruik van die hamer was ook indrukwekkend)
   * Tiemen en zijn Tiroler broer met groene hoed en zonnebril, voor de bardienst (wat een verborgen talenten!)
   * Michiel voor de diverse bittergarnituren (en het voorproeven daarvan)
   * De inkoop mannetjes en vrouwtjes voor de zeer gevarieerde en rijke keur aan boodschappen
   * Alle aanwezigen voor de samenkomst en het tonen van enorm veel passie voor de club!

   En als laatste ROG, die het voor ons mogelijk heeft gemaakt om eventjes het gevoel te mogen hebben van een “eigen” clubhuis!

   Chapeau!

  • #42116
   Joke
   Deelnemer

   Ik vond het een nuttige avond en gezellig . Eerste stapje de goede kant op. En ik wil ook iedereen bedanken voor zijn of haar komst.

   Er is een bruin met zwart gestreepte sjaal blijven liggen. Wie mist zijn sjaal?

  • #42121
   Geert Jan
   Deelnemer

   Hogere machten broeden een verslagje van deze avond uit, het kuiken komt via de mailbox tot u.

  • #42178
   Geert Jan
   Deelnemer

   En nu ?

   De Tom Poes avond toonde dat het Trapstel springlevend is.
   In de eerste ronde, de aanwezigen kregen de kans, de beurt om iets te zeggen bleek duidelijk dat fietsen bij het Trapstel een “ feest “ is, plezier betekent en dat het een moment van de week is wat we niet willen missen .
   Daar noem je wat .
   Er bleek ook dat besturen van dit clubje ook leuk en fijn kan zijn, volgens aanwezige oud bestuursleden.
   Daar noem je wat.
   Het heeft mij altijd veel energie opgeleverd en
   zie daar nog steeds met plezier op terug.

   Twijfel je om je op te geven, schiet eens een oud bestuurslid aan en laat je informeren, het trekt je misschien over de streep, de finish, de aankomst.

   Er moet wat gebeuren en niks gaat vanzelf .

   vrgrgj

Weergave van 24 reactie threads
 • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.
Vorige onderwerp Volgende onderwerp Terug naar overzicht