bg

Gastenboek

Vorige onderwerp Volgende onderwerp
Weergave van 11 reactie threads

Ledenlijst en smoelenboek openbaar

 • Auteur
  Berichten
  • #41249
   Jan Willem
   Gast

   Juist hierom vind ik dat een ledenlijst en een smoelenboek niet op een internetsite thuishoren, Ook niet afgeschermd met zoiets simpels als een e-mailadres en een wachtwoord. Het is privé data en hoeft niet gedeeld te worden met leden onderling. Als het even mis gaat met de beveiliging liggen alle gegevens op straat.Handig bijvoorbeeld om fietsen te gaan zoeken in de schuurtje van onze leden… Privacy wetgeving is er niet voor niets. Als persoonsgegevens niet nodig zijn, Moet je ze ook niet vastleggen.

  • #41251
   Mathieu
   Deelnemer

   In principe heb je wel een punt Jan Willem maar we zijn wel een vereniging. Binnen een vereniging gaat het om de verbinding tussen het bestuur en de diverse commissies, maar ook tussen de leden onderling. Hier heb je dus wel elkaars gegevens nodig, een club met anonieme leden is geen lang leven beschoten.
   We hebben dus minimaal elkaars naam en contactgegevens nodig, als telefoon en of emailadres.Hoe we dit met elkaar willen delen is dus de vraag. Jij hebt daar ook vast een idee over , uiteraard zijn we als club benieuwd.

  • #41252
   Geert Jan
   Deelnemer

   Aangeven, gegevens wel of niet zichtbaar,is dat misschien een optie?
   Mijn gegevens mogen op een voor leden zichtbare lijst.
   Criminelen komen toch wel binnen.

  • #41254
   Jan Willem
   Gast

   Aangeven wel/niet lijkt me een prima oplossing. Communicatie tussen leden kan bijvoorbeeld ingevuld worden met het kunnen plaatsen van private berichten op de site…

   • #41256
    Michiel Huisman
    Deelnemer

    Niet helemaal mee eens: hoe bereik je dan die fietsmaat die je al een tijdje niet hebt gezien?
    Nu kun je zijn of haar nummer opzoeken en eens bellen om te horen hoe het gaat en waarom hij/zij niet meer komt….

  • #41260
   Mathieu
   Deelnemer

   Bellijst. Envelopje erom en via de post, hacken onmogelijk. En dan weer net als vroeger op je kousevoeten op de stenen vloer in de hal bij een telefoon, voor eeuwig verbonden met de muur.

   Maar nu even serieus, 2 keer per jaar een nieuwe lijst via de post. Via de site wordt direct weer ingewikkeld. Ict-ers hebben meestal een oplossing voor een probleem wat er niet is. Bovendien spreek je nog eens iemand als je gewoon belt.

  • #41261
   Geert Jan
   Deelnemer

   Als ik tweemaal met mijn fietsbel bel
   nou dan weet je het wel
   nou dan weet je het wel

  • #41280

   Het is maar wat je het zwaarst vindt wegen: de kans dat iemand kwaad wil met onze ledenlijst (en wat is dan het kwaad?) of het belang van de ledenlijst voor de onderlinge contacten. Omdat we een vereniging zijn lijkt mij dat laatste in ieder geval belangrijk. Daar moet dus een oplossing voor komen als de lijst niet meer op de site staat.

  • #41283
   Michiel Huisman
   Deelnemer

   In een niet zo’n heel lang verleden werd de ledenlijst gewoon eens per jaar als pdf-bestand rondgestuurd. Waarom doen we dat niet weer? Veel minder risico op hacken en iedereen heeft toch de gegevens….

  • #41288

   We kozen destijds voor een link naar de NTFU-lijst, zodat hij altijd actueel is. Dat schijnt dus een probleem te zijn met de nieuwe wetgeving over bescherming persoonsgegevens. Je mist bij een jaarlijkse lijst de nieuwe leden. Ik hoop dat er een oplossing voor te bedenken is, maar als het niet kan zoals we willen, moet het maar zoals het kan.

  • #41289
   Jan Campa
   Deelnemer

   Wat een wassen neus om de ledenlijst hier weg te halen. Die staan op de server van de NTFU (wat hier op de site stond is een link daarheen) . Als die gehackt wordt, dan zijn ze er. Daar heb je echt geen invloed op, behalve dan de NTFU een bericht sturen dat ze jouw gegevens moeten verwijderen.

  • #41323
   Jan Willem
   Gast

   Dan maar de NTFU een bericht sturen. Allemaal leuk en aardig dat iedereen er wat van vindt, maar het zijn mijn gegevens 🙂

  • #41357
   Jan Campa
   Deelnemer

   Duidelijk dat het jouw gegevens zijn, daar zeg ik verder niets over. Dat is een feit en het is jouw goed recht te bepalen wat ermee gebeurd. Alleen wel dat zij de gene zijn die het beheren en publiceren. Dat zij jouw gegevens verwijderen zal niet snel gebeuren, gezien ze goede gronden hebben om die gegevens te beheren. Misschien dat ze tegenwoordig een optie hebben het af te schermen?

Weergave van 11 reactie threads
 • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.
Vorige onderwerp Volgende onderwerp Terug naar overzicht