bg

Gastenboek

Vorige onderwerp Volgende onderwerp
Weergave van 4 reactie threads

Oproep van MPCC

 • Auteur
  Berichten
  • #47004
   Anoniem
   Inactief
  • #47005
   Luuk
   Deelnemer

   Andere onderzoekers zeggen dat het juist wel goed is om te fietsen dus wie gelijk heeft laat ik in het midden. Maar lees dit onderzoek met een hele grote argwaan . Ik denk als je buiten fiets in je eentje of met 2 man moet gebruik je gezond verstand gebruiken zou ik zeggen
   Ben door het virus aan huis gekluisterd en in quarantaine ben gegaan omdat ik vermoedelijk met een niet geteste coranapatient in aanraking ben gekomen
   Het is nu 12 dagen bijna geleden en zit sinds dinsdag thuis. Met dit zonnetje een verschrikking dus . Geen medelijden aub en heb ook geen klachten.

   Over het algemeen gebeuren de meeste ongelukken thuis dus niet buiten fietsen is eigenlijk gevaarlijker. Wordt de zorg nog meer belast.

   Groeten luuk

   Ps : https://nieuwsfiets.nu/2020/03/19/virologen-zien-fietsen-als-perfecte-zelfbescherming/

   • Deze reactie is gewijzigd 3 jaren, 2 maanden geleden door Luuk.
  • #47079
   Mathieu
   Deelnemer

   Ik ga wel fietsen ,alleen dat wel. Ik zoek de polder op en mijd zoveel mogelijk woonkernen. Toch begin ik ondertussen last van mijn geweten te krijgen.
   Wat als ik van mijn fiets lazer en dus misschien wel de gezondheidszorg moet belasten?
   Wat als ik iemand tegenkom onderweg?
   Het is niet alleen de angst om besmet te worden maar vooral de angst om iemand te besmetten zonder dat ik het door heb.
   Misschien is het wat overdreven maar better safe then sorry.

   Misschien kan het geen kwaad maar toch, de fiets lonkt wel. Al is het maar om je kop helder te houden

   • Deze reactie is gewijzigd 3 jaren, 2 maanden geleden door Mathieu.
  • #47147
   Michiel Huisman
   Deelnemer

   Het is best een lastige afweging, vindt ik. Ik denk dat de Nederlandse situatie duidelijk anders is qua fietscultuur dan elders in Europa. Automobilisten zijn hier zo gewend aan fietsers (in allerlei soorten en maten) dat buiten fietsen minder gevaarlijk is dan in pakweg Engeland of Italië. En de wegen zijn op het moment beduidend leger dan anders….

   Het gevaar van het verspreiden van het virus is nu anders dan bv tijdens de MKZ-crisus omdat het hier enkel gaat om overdracht van mens tot mens en juist bij het passeren van anderen met een fiets het ‘contact”-moment heel kort is.
   Ik werk 99% thuis en laat zoveel mogelijk mijn boodschappen bezorgen. Zolang ik of de jongens geen enkele verschijnselen hebben lijkt de kans van verspreiden door dat ene tochtje per week verwaarloosbaar (al is het nooit 100% uit te sluiten want je kunt wel degelijk besmettelijk zijn vóórdat je zelf ziek wordt).

   Onderzoek van na de eerste SARS-epidemie wijst er trouwens op dat die gevolgd werd door een golf van psychologische problemen; naast burnout van medisch personeel was er ook een piek in pleinvrees en aanverwante geestelijke nood….

   Simp el gezegd: als ik een middagje tegen de wind in heb gestoempt op het Groninger Hogeland is de kans een stuk kleiner dat ik mijn jongens thuis afblaf omdat ze zitten te klieren in plaats van hun schoolwerk te doen…. 😉

   Voorlopig slaat voor mij de balans dus door naar “ja, wel doen, maar met beleid”!

  • #47164
   Michiel Huisman
   Deelnemer

   Een artikel gebaseerd op de adviezen van de KNWU vindt je hier:

   Kan je gezien het coronavirus nog buiten fietsen?

Weergave van 4 reactie threads
 • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.
Vorige onderwerp Volgende onderwerp Terug naar overzicht