bg

Gastenboek

Vorige onderwerp Volgende onderwerp
Weergave van 25 reactie threads

Opzeggen lidmaatschap

 • Auteur
  Berichten
  • #15033
   Anoniem
   Inactief

   Het bestuur (lees Ronald), meent zich de vrijheuid te kunnen nemen om mijn berichten (met kritiek op het bestuur) van het Gastenboek te verwijderen.
   Voor mij reden om mijn lidmaatschap per direct op te zeggen.

  • #15034
   Anoniem
   Inactief

   Is dit serieus?

  • #15036
   Marten Heikamp
   Gast

   Erg spijtig dat we door bestuurlijke acties leden moeten verliezen! Kwalijk dat het bestuur kritiek op hun functioneren probeert weg te poetsen door items van het gastenboek te verwijderen. Mag er geen kritiek op een bestuur geleverd worden in een democratie? Ik was het inhoudelijk eens met het punt van Erik. Als het bestuur zo door gaat raken we nog meer leden kwijt, ik weet dat er meer mensen met de gedachte spelen.
   Hopen op een tot inzicht komende voorzitter, of….
   Groet,
   Marten

  • #15037
   Ekko Smith
   Deelnemer

   Een persoonlijk , inhoudelijk, gesprek is nu het beste. Geen gastenboek reacties.

  • #15038

   De reden dat het item van Erik is verwijderd, heeft niet te maken met kritiek, maar met de wijze waarop die wordt geuit. Het bestuur heeft ook als taak te bewaken dat er op het gastenboek respectvol met elkaar wordt omgegaan. Die norm werd in het verwijderde item overschreden dat is de reden dat het item is verwijderd. Dat zullen we ook doen als willekeurig welk lid op een dergelijke manier wordt bejegend. Het heeft er dan ook niets mee te maken dat het hier kritiek op het bestuur en haar leden betrof.

  • #15039
   Marten Heikamp
   Gast

   Dan zou het beter zijn geweest om er op te reageren en niet te verwijderen, je ziet wat er van komt. Erik heeft ook wel beseft dat een bepaalde opmerking niet handig was, maar zijn punt is wel terecht.

  • #15040
   Jan Willem
   Gast

   Ik weet niet waar het inhoudelijk over gaat, maar ik pleit er voor om de discussie zo open mogelijk te voeren. Dus kom op bestuur laar de leden mee discussiëren over inhoudelijke onderwerpen die leven in onze club en plaats de discussie zelf op het gastenboek ( in jullie eigen woorden als andermans woorden niet geschikt zouden zijn).

  • #15046
   Hans
   Deelnemer

   Ik vind het van beiden kort door de bocht. Jammer! Ik weet ook niet precies waar het over gaat (als gevolg van), maar er moet meer aan de hand zijn. Zonder overleg verwijderen van berichten vind ik niet kunnen en ook het (onbesuisd) opzeggen van het lidmaatschap lost ook niets op en vind het persoonlijk jammer, Erik.

  • #15051
   Marco Weijers
   Deelnemer

   Inhoudelijk ging het volgens mij hierom. Het overleg met de veiligheidscommissie is mislukt, dit is (nog) niet gecommuniceerd. Het bestuur is het niet eens met de visie van de commissie. Veiligheid is daarom een gezamenlijke verantwoording is dan de conclusie (let op dit is niet mijn visie, maar de visie zoals hij nu leeft). Vanuit dat standpunt spreekt Erik mensen aan op bepaalde regels die gelden binnen onze club. Deze regels worden niet gevolgd en ook na het aanspreken hierop verandert er niets. Zoals ik het interpreteerde zegt Erik vervolgens ‘als jij de middelvinger op steekt naar onze afspraken , steek ik de middelvinger op naar jou’. De gebruikte woordkeuze was niet de mijne geweest, de boodschap is (zoals we dat kennen van Erik) wel helder. Als bestuur was het verstandiger geweest om deze uitspraak in overleg met Erik iets tactischer te (her) verpakken. Niet bot te censureren. Ook het bespreken in ‘achterkamertjes’ lijkt me niet verstandig, daarom plaats ik ook deze reactie. Als steun aan Erik en als oproep om met elkaar te blijven praten. Ik heb mij de afgelopen maanden verbaasd over de stilte omtrent dit onderwerp. Er is veel te doen rond valpartijen, er komt een commissie, er wordt overlegd en het wordt en het blijft stil….

   Het is duidelijk dat er onrust is binnen de club over bepaalde zaken, ik heb niet de illusie dat we het allemaal volledig eens gaan worden. Het wordt echter wel tijd dat we met elkaar gaan bespreken hoe we deze club weer terug laten keren naar de kern. Een club van fietsenthousiasten die elkaar opzoeken om dat te doen waar het om gaat, fietsen !

   • #15065
    Joke
    Gast

    Ik heb het verwijderde bericht van Erik gelezen en vind dat Marco het heel goed verwoord.
    Ik had graag gezien dat het bestuur contact met Erik had opgenomen alvorens het bericht te verwijderen.

    • #15066
     Joke
     Gast

     mijn inziens had het bericht na wat aanpassingen geplaatst kunnen worden. Wat er staan ook goede punten in.

  • #15053
   Ekko Smith
   Deelnemer

   Volledig eens met de twee bovenstaande schrijvers. Ik had het mooier gevonden als dit het gevolg zou zijn van een onderling gesprek tussen de betrokkenen. En zij dit hadden geschreven.

   Openheid kan met verschillende communicatie middelen, het gastenboek is daar 1 van.

   • #15086
    Hans
    Deelnemer

    Geheel eens! En, Marco, bedankt voor de kennelijk correcte (Joke) uitleg van wat er aan de hand was.. is.

  • #15055
   Anoniem
   Inactief

   Gisteravond mijn ongenoegen al geuit op de barbecue.
   Als lid van het Trapstel wil ik weten wat er leeft binnen de club.
   Fijne berichten en ook vervelende hebben altijd mijn aandacht.

   Censuur kan nooit een oplossing zijn en dat was mijn grote teleurstelling
   gisteren en was tevens de reden dat ik boos ben heengegaan.

   Openheid voor alles!!

  • #15059
   Ekko
   Gast

   Even terug naar de essentie.
   Inhoudelijk stek betoog van Erik; elkaar aanspreken op gedrag.
   Vervelend woord gebruik. Zonder deze woorden bleef het betoog overeind.
   Het verwijderen van de woorden liefst met melding vooraf aan Erik had m.i. volstaan.

  • #15060

   Ik snap de vragen en opmerkingen die er hierboven worden gemaakt. Uitgangspunt van de beslissing is dat we vinden dat er via het gastenboek met respect met elkaar omgegaan moet worden. Het bestuur heeft met dit in gedachte gekozen voor het verwijderen van het item.
   Wat betreft de commissie veiligheid: we hebben afgelopen vrijdag met bestuur en commissie de ontstane hobbels en bobbels gladgestreken. Vandaag word je via de mail bijgepraat over de stand van zaken.

  • #15062
   Gerda Jansen
   Deelnemer

   Kan er in de mail van het bestuur en/ of commissie ook duidelijkheid gegeven worden of er met opzetstukken op het stuur mag worden gereden? Het schijnt dat dat daar een afspraak over is en behalve elkaar aanspreken, of het bestuur en/of de comissie ook een rol voor zichzelf ziet ?

  • #15070
   Luuk
   Deelnemer

   Ik zit niet in het bestuur en wilde eigenlijk niets zeggen maar heb het stukje van Eric wel gelezen en vond het ronduit niet kunnen. Dus terecht er aan afgehaald volgens de reglementen van het gastenboek. Wat betreft fietsen met ossekopstuur lees je veel met name het gevaar in peloton. Dus verstandig zou zijn dit ten ten strengste verbieden maar kan dit reglementair net als de helmplicht .
   Een jurist zou dit uit kunnen zoeken maar deze heeft besloten Trapstel te verlaten wat ik betreur overigens. Ik kan me niet vinden in zijn besluit en ik denk ook dat hij vast wel spijt heeft van zijn ingaan met zijn gestrekt been
   Als je boos bent of angst hebt om te vallen in een peloton roep je weleens dingen waarvan je later spijt van hebt
   Dus ik denk laten we nu rust nemen en liever geen ossekopsturen maar wel een helm op.
   Ik zou zeggen aan iedereen
   ga lekker fietsen.

   Groeten Luuk.

  • #15072
   Luuk
   Deelnemer

   Graag wil ik ook melden dat besturen mensenwerk is op vrijwillige basis en met gedonder en gezeur kun je mensen ook demotiveren om iets te doen voor de club. Ik heb ook bestuurd en ik weet nog veel conflicten te heugen waarvan ik dacht waarom doe ik het nog.Kritiek prima maar laten we vooral het face to face doen dan zien we ook de emoties daarbij. Ik zit zelf in de AC en heb me veel met de bbq bemoeit en ook daar zag ik verbeteringspunten
   sommigen riepen er waren geen pinda’s en anderen hadden misschien andere dansmuziek gehad. Maar als ik terugkijk zijn de verbeteringspunten face to face gebracht en dat vind ik prettiger dan via het gastenboek. Ik ben lid van een prima fietsclub en zal dat ook blijven maar discussies via het gastenboek hou ik niet van het wordt vaak verkeerd gelezen en begrepen .Ik laat het hierbij en ben woensdag vrij en wil graag fietsen dus wie zin heeft om met mij een ritje ik hoor het wel.

   Groeten Luuk

  • #15076
   Tiemen
   Gast

   Erik, eeuwig zonde dat jij je lidmaatschap opzegt. Wie moet Jaap nu pijn gaan doen?
   Ik ben het volledig met jou eens betreffende het veiligheidsprincipe. Ligsturen of zogenaamde Sateh-prikkers zijn in een groep zeer gevaarlijk. Terecht dat je iemand daar op aanspreekt. Als deze persoon bij herhaling hieraan geen gehoor geeft kun je dit inderdaad als a-sociaal gedrag benoemen.

   Helaas is het advies van de commissie veiligheid niet openbaar gemaakt. Ik had mij daar als individueel lid graag zelf een mening over willen vormen. Het bestuur heeft gemeend dit advies niet openbaar te maken en tot nu toe naar de leden niets hierover gecommuniceerd. Dat laatste druist in tegen de basisprincipes van het trapstel: openheid en alles is bespreekbaar. Erg jammer en onnodig! Zodoende kunnen we niet terugvallen op een set gedragsregels bij geschillen. Ik mis hierin een doortastend bestuur.

   Het bestuur staat in het volste recht een bericht op het gastenboek te verwijderen. Als oud bestuurslid heb ik daar zelf ervaring mee. Het staat ook als een van de voorwaarden voor het gebruik van het gastenboek vermeld. Wellicht had in overleg met Erik dit bericht wat gecorrigeerd kunnen worden opdat de strekking van het bericht overeind kon blijven: negeren van de “regels” hindert en benadeeld je clubgenoot en is dus onwenselijk gedrag.
   Aangaande “het bericht” zijn beide partijen wat kort door de bocht gegaan.

   Hopelijk komt er snel een openbaar advies van de commissie veiligheid en hebben wij een set regels waarmee wij elkaar bij de les kunnen houden.
   Erik, ik vermoed niet dat jij op je besluit terugkomt maar ik zou het niet erg vinden en het je zeker niet kwalijk nemen!

  • #15078
   Annie
   Gast

   Er is een hoop gedonder in de wereld. De krant staat vol rottigheid en leugens.. Facebook is een zeurboek…..gisteravond heb ik de bbq verpatst met een goede reden dat wel……dus lees ik even in het gastenboek van de club en krijg nou wat…….GELAZER????? Ik wil nou heel graag lezen hoe een stel intelligente kerels dit conflict oplossen! Erik en Ronald …..geef elkaar een hand maak geen trammelant!

  • #15088
   Michiel Huisman
   Deelnemer

   Er blijkt heel wat meer te spelen op de achtergrond van het sateh-prikker-incident…. (zie hierboven….), dan waar ik mij gisteren tijdens de desbetreffende rit van bewust was.
   Dat e.e.a. leidt tot het vertrek van een gewaardeerd lid als Erik zou ik ten zeerste betreuren.
   Dus bij deze roep ik het bestuur op actie te ondernemen en het gesprek aan te gaan! Een stevige ruzie komt voor in de beste families….

   Michiel

  • #15104
   peter H
   Gast

   Jammer jammer dit allemaal,ik mis nog een reactie van de man in kwestie {Bram}

  • #15107
   henk
   Gast

   Het bestuur zou er iets van moeten zeggen dat het niet is toegestaan om met een ossenkopstuur in clubverband te gaan fietsen . ERIK , jammer dat je het lidmaatschap hebt opgezegd , bedenk je daarover nog eens . De uiting van je mening moet toch een hoog goed zijn . vr gr.

  • #15109
   Luuk
   Deelnemer

   Laten we nu de discussie maar eens stoppen de punten zijn wel duidelijk nu dacht ik.

   Groeten Luuk

  • #15124
   Jan Willem
   Gast

   Ik vind dat het nog lang geen tijd is om de discussie te stoppen. Pas als er concrete afspraken gemaakt zijn over veiligheid en hoe we daar met elkaar mee om gaan is voor de mij de discussie gestopt. Mooi die positieve en zalvende woorden van het bestuur in de mail, maar daarmee is er nog geen duidelijkheid over regels , routes, wegkapiteins, fluitjes, elkaar aanspreken, etc. De veiligheidscommissie is nu aan zet.

  • #15128
   Geert Jan
   Deelnemer

   Nu dan.
   Wacht daar dan ook op.

   • #15133
    Jan Willem
    Gast

    Fijn dat het nu gaat gebeuren, ik wacht al een tijdje. Ik even kreeg de indruk dat het proces stil lag omdat er onenigheid was tussen de commissie en het bestuur en dat iemand hierom uit de commissie en later, na wederom verschil van mening over het toepassen van regels en afspraken, zelfs uit de vereniging is gestapt. Maar gelukkig ligt het alleen aan mijn ongeduld.

  • #15129
   Marten Heikamp
   Gast

   Zeker de discussie niet stoppen, hij is net op gang gekomen. In de mail van het bestuur wordt aangegeven dat er veel commotie op het gastenboek is ontstaan aangaande veiligheid. De commotie onstond volgens mij om het verwijderen van het bericht van Erik, waarin kritiek op het bestuur geuit werd. Wat is de actie hierin? Een doortastend en communicatief sterk bestuur, dat is wat de leden willen.

  • #15135
   Luuk
   Deelnemer

   Ik ben wel tevreden met dit bestuur en je spreekt niet namens mij Marten en ik vind het gastenboek hier ook geen medium voor.Vraag eens gesprek met het Bestuur aan dan kun je aan hun uitleggen wat je wil . Of laat je stem horen op een jaarvergadering. Ook ik heb in het bestuur gezeten en had een vervelend gevoel als er gediscussieerd via het gastenboek want als er aspirant lid dit allemaal leest moet hij denken wat een vervelende vereniging en is totaal niet

   groeten Luuk en veel fietsplezier morgen met Patrick

Weergave van 25 reactie threads
 • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.
Vorige onderwerp Volgende onderwerp Terug naar overzicht