bg

Gastenboek

Vorige onderwerp Volgende onderwerp
Weergave van 6 reactie threads

Overschoenen, Ijs en Sushi

 • Auteur
  Berichten
  • #15893
   Marco Weijers
   Deelnemer

   Aangekomen in het stadspark verwonder ik mij over de lage opkomst 12 man/vrouw. Net voor 10.00 uur trokken de laatste buien weg en zag het er goed uit voor een rit richting zoutkamp en lauwersoog, zei buienradar. Net buiten de stad geselt de eerst hagelbui onze gezichten, nou dat zal wel de laatste bui zijn. In de buurt van Den Ham verandert de Spanjaardsdijk in een ijsbaan. De hagel blijft liggen, de Garmin geeft onder het vriespunt aan. De weg knispert onder onze wielen, prachtig dat knisperen maar den wel onder een kleedje bij de open haard. Er kruipt wat twijfel in mij, zal ik maar omkeren ? Ik gok erop dat we nu het ergste wel achter de rug hebben. Joke’s fiets maakt een raar geluid, Ik ga wat dichterbij rijden om het geluid te lokaliseren. Bij elke omwenteling hoor ik het…’tacx, tacx, tacx’. Ik sla zo af hoor, ga fijn thuis op de tacx uitfietsen. En weg is ze. Wilma heeft de overschoenen niet aan, die had ook op mooi weer gerekend. Ze twijfelt of haar voeten er nog aan zitten. Als we dat bevestigen kiest ze eieren voor haar geld. Nu heb ik ze nog…Bij de volgende afslag slaat ook zij af. Heel even lijken ze ongelijk te hebben, er breekt zowaar een zonnetje door. Marten en ik zijn het erover eens dat wij niet mogen klagen. Zoon Victor die heeft het pas zwaar, 41 graden was het bij hem afgelopen week in Australië. Veels te warm om wat te doen. Daar moet je toch niet aan denken. Bewust van onze bevoorrechte positie, zetten we nog even extra aan en likken gelukzalig de modder van onze bevroren lippen. Bij zoutkamp aangekomen, overleg, Jaap had het kompas al op Lauwersoog staan. Marten, Tim en ik vinden een km of 70 vandaag ook wel genoeg. We besluiten gezamenlijk dan maar aan de koffie te gaan. De Boeter is dicht, de overkant biedt uitkomst. Prachtige luchten trekken tijdens de koffie aan ons voorbij, bijna allemaal prachtige luchten. Jaap had gisteren sushi gehad. Bij de koffie komen ook Luuk, Ferry en Gerda aangereden (Ron was ook afgehaakt op de ATB). Het bewijs van de prachtige luchten wordt door Gerda nog even vakkundig vastgelegd (zie Strava). Na de koffie gaan Tim, Marten en ik via de kortste route naar huis. Jaap, Dennis en Anne Jan gaan nog over Pieterburen etc. Dat is aan ons niet meer besteed. In de buurt van Aduard zijn de paden weer helemaal wit van de hagel, onze banden laten diepe sporen in het ijs achter. Buienradar is niet altijd betrouwbaar, de waterdichtheid van Sealskin overschoenen ook niet. En de thuisblijvers…die hadden gelijk, groot gelijk.

  • #15894
   wim
   Gast

   En nu maar hopen dat de winterelfstedentocht onder minstens dezelfde heroische omstandigheden verreden mag worden. Vorig jaar was immers een lachertje. Gewoon sneeuwjachten en een flink aanwakkerende wind, zoals het hoort in februari. En dan geen gemekker over kou en gladheid, want dat hoort er immers allemaal bij.
   (Ik doe overigens niet mee hoor)

   • #15895
    Marco Weijers
    Deelnemer

    Ik ook niet, heroïek is voor mensen zonder open haard. Maar dit zijn idd. de omstandigheden die je verwacht in Februari. We zullen zien.

   • #15896

    Maar @Wim, jij, schaatsenrijder, bent toch van de generatie die is groot geworden met openluchtijsbanen? Ik zie nog Bislet voor me, met een sneeuwrand als baanmarkering. Inzell, waar de ijsvegers als het sneeuwde, continu met hun schuivers aan het vegen waren en alleen aan de kant gingen als er een rijder voorbij kwam (dus om de 36 seconden, men ging destijds wat minder hard). Kees Verkerk reed (was het in Alma Ata, of ergens in Finland?) zonder warming up, zo uit de warme catacomben, met bontmuts het ijs op en werd kampioen van de wereld of van Europa, dat weet ik niet meer. En ik voel mijn eigen kouwe tenen in de Haagse polder achter Mariahoeve, gestoken in kaplaarzen op Friesche doorloopers met van die oranje gestreepte linten als veters.
    Ik bedoel: waar hebben de jongelui het eigenlijk over…?
    Ik was er overigens ook niet bij vandaag. Lekker thuis, met de voetjes op de vloerverwarming.

    • #15899
     wim
     Gast

     Ja, dat wren nog eens winters. Bislet, met het mooie Noordse wintermiddaglicht. De 4 S’en en de Noorse koning en schaatsliefhebber, die op de tribune met pen en papier de rondenrijden noteerde. Bob Spaak en zo. Helaas heb ik als zuiderling het schaatsen niet met de paplepel binnen gekregen en heb ik deze mooie sport pas echt 4 jaar geleden ontdekt.

     • #15900
      Ekko Smith
      Deelnemer

      Heit met het nieuwsblad van het noorden , netjes in 1 handschrift alle ronde tijden bij houdend. In een grafiek met op de achtergrond van de hele geopende pagina,s een vage oranje rood kleurige foto van een schaatser. Ik en mijn broertje ,s avonds de pyjama broek strak trekkend om de spille pootjes om de ovalen eettafel ard en keesie wanend schaatsbewegingen maken. St Nicolaas bestond nog en de eerste freak nam onze liedjes voor st. Maarten op op een bandrecorder. We hadden ons zelf nog nooit eerder gehoord. De lucht van de suikerbietenfabriek drong tot in de slaapkamer drie hoog achter door. Met sleutelhangers van Flipje van Tiel en vloeistof, oranje, in een mini flesje…..Waren alle winters waarborg voor een schaatsfestijn, friese doorlopers,strak om de laarzen, ik kom je over 2 of 3 uren weer ophalen..bwah sentiment, of mooie herinneringen?

  • #15897
   Gerda Jansen
   Deelnemer

   Prachtige tocht vandaag, groep light startte met zijn 4 vieren: Ferry, Luuk, Ron en ik. Vlak voor Dorkwerd haakte Ron af, na een fikse hagelbui.
   Wij door en in goed overleg samen de route bepalend, met zonodig afhaken bij Garnwerd, mocht het weer verslechteren. We gingen verder en werden beloond, met ook zon en geweldige luchten onderweg. Na de koffie samen, weer huiswaarts. Wind in de rug, genietend van het verlaten groninger land, hagelflarden, de winter op komst en Luuk neuriend op Ede Staal, het het nog nooit zo donker ….. jongens bedankt. Hier gaat het om fietsen.

  • #15901
   Anoniem
   Inactief

   Bij de brandweer was het ook dolle pret vandaag, 2 auto’s te water gehad door de gladheid waarvan één zonder erg. Vannacht schijnt het ook glad worden dus pas op als je morgen de weg op moet! Mooie verhalen mensen, het is bijna net als zelf fietsen. Bedankt!

   • #15913
    Luuk
    Deelnemer

    Tja daarom moest ik vanochtend in alle vroegte zout op de fietspaden in Grunnen stad.strooien sorry Trapstellers dat daar jullie fietsjes daarvan moeten lijden en heb echt heel weinig gestrooid puur voor de racefietsers.

  • #15903
   Anoniem
   Inactief

   Ziek op de bank op de boerderie bij Heit en Mem. Gelukkig heb je dan het gastenboek nog, met prachtverhalen. Skitterend! Bedankt!

   • #15914
    Luuk
    Deelnemer

    Beterschap het was gister een elfsteden weer had je vast prima gevonden.

  • #15912
   Geert Jan
   Deelnemer

   Voor Henrieke en Sinne.
   Zondag niet fietsen, dat zouden ze wel willen.
   Wel wat later op pad, kwam liever na zaterdagmiddag niet te veel Trapstellers tegen.
   Deze formulering is bijgesteld ten faveure van het gemoed van Rob. 🙂
   Het Middag Humsterland, waar anders en eigenlijk niets liever.
   Stad uit onder een vriendelijk zonnetje, het kanaal over en de bui begon.
   Hagel, hagel. Ik houd van dat geluid.
   Sneeuw, de zachte plofjes van de vlokken op het doek van de tent, de sneeuw die bleef liggen op het asfalt, op de landerijen,
   Sporen in de sneeuw, sloten worden zwarte stromen en het riet en alles wat nog hoger is behield kleur.
   En dat onder een lood ,loodgrijze hemel.
   Harder fietsen om warm te blijven helpt.
   De prut onder de wielen slist onder me door.
   Onder dat ragdunne witte laagje sneeuw verandert het beeld van het landschap, ik reed weer over de zeebodem op weg naar de eilanden Middag en Humsterland.
   Rillend van de kou, tot het vel doorweekt, het hoofd weer schoon en opgeruimd kwam ik thuis.
   Laat mij maar fietsenen en een volgende keer met Trapstellers.
   Morgen Patrick?

  • #15917
   Anoniem
   Inactief

   Gelukkig eindig je met een vraagteken Geert jan.
   Morgenochtend verse sneeuwbuien, Ik zie de bui al hangen.
   Het wordt ‘m dus niet.
   Maar niet getreurd. Zoals het er nu uitziet is donderdag wel een optie.
   Houd mijn topic in de gaten want daar staat morgenavond mijn definitieve besluit.

Weergave van 6 reactie threads
 • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.
Vorige onderwerp Volgende onderwerp Terug naar overzicht