bg

Gastenboek

Vorige onderwerp Volgende onderwerp
Weergave van 14 reactie threads

Recept op verzoek

  • Auteur
    Berichten
    • #27983
      Wilma Jansen
      Deelnemer

      Ik had nooit kunnen bedenken dat ik nog eens een recept zou delen… Maar op verzoek van Tiemen en Joke hierbij een supermakkelijk recept voor overheerlijke krentenbollen waarmee je met gemak dik 12 uur op de fiets kunt zitten.

      Nodig:
      200 gr rozijnen
      250 gr havermout (ik doe 150 havermout en 100 speltvlokken)
      250 gr kwark
      2 eieren
      1 eetlepel bakpoeder
      1 eetlepel olijfolie
      Snufje zout

      Oven op 180 graden voorverwarmen en rozijnen 10 minuten laten wellen in warm water. Alle ingrediënten mengen in een kom en maak er plm 10 krentenbollen van op vel bakpapier op bakplaat. Ik doe er dan nog pompoen- en zonnebloempitten bovenop. In 20 minuten gaar bakken, niet langer anders worden ze te droog.

    • #27984
      Ekko Smith
      Deelnemer

      Jo, kwijl, kwijl, klinkt goed.

    • #27985
      Anoniem
      Inactief

      Geen bloem en gist?

    • #27987
      Wilma Jansen
      Deelnemer

      Klopt, en dat maakt ze juist zo lekker vind ik

    • #27989
      Jan Campa
      Deelnemer

      Maar vooral, geen krenten?

      • #28009
        Wilma Jansen
        Deelnemer

        Dat is wat krentenbollen pas écht lekker maakt natuurlijk ?

    • #27991
      Mathieu
      Deelnemer

      Dat ga ik proberen.

      Ik zie hier zo maar een vast topic ontstaan. Bakken en braden met het Trapstel

    • #27993
      Herman van Mal
      Deelnemer

      Het Baks(t)el

    • #27994
      Herman van Mal
      Deelnemer

      Toeval of niet, bij mij ligt momenteel mijn eerste bananenbrood in de oven.

      – 100gr. bloem
      – 75gr. tarwemeel
      of
      – 175 gr. meergranen pannenkoekenmeel
      – Snufje zout
      – 3 grote (overrijpe) bananen
      – 3 eieren

      Oven op 175 graden of hetelucht op 160graden. (40-45min )

      Voeg eventuele smaakmaker toe:

      – theelepel kaneel of vanillesuiker of koekkruiden en eventueel nog 50gr. ontpitte dadels (in stukjes) of rozijnen

      Alles met elkaar mengen En tenslotte in siliconen bakvorm of gewone (ingevette) bakvorm.

      Het brood is klaar als een satéprikker er droog uitkomt

      P.S: Het toevoegen van boter, chocolade, amandelmeel of walnoten klinkt verleidelijk maar ze voegen een hoeveelheid vet aan voedingswaarde toe, die je als wielrenner het liefst wilt vermijden.

      Eet smakelijk

    • #27996
      Wilma Jansen
      Deelnemer

      Klinkt goed, gaan we morgen uitruilen Herman!

    • #28005
      Joke
      Gast

      Bedankt Wilma, kun je ze in de diepvries bewaren?

    • #28006
      Ron
      Deelnemer

      Jammer heb geen oven anders voor al die bananenbrood van Herman ben dol op ………

      • #28021
        Herman van Mal
        Deelnemer

        Een combi magnetron met hete luchtoven werkt ook Ron.

    • #28081
      Tiemen
      Gast

      Inmiddels was er afgelopen zondag een aflevering van “Heel Trapstel Bakt”.
      Deelnemers waren Joke en Tiemen met als jury lid Wilma.

      De drie baksels van elkaar werden geproeft en goed bevonden!
      In de volgende aflevering het bananebrood?

      grt
      Tiemen

      • #28082
        Herman van Mal
        Gast

        Dat lijkt mij een prima afspraak Tiemen. Maar dat wordt dan pas zondag 9 juli, want komende zondag zit ik (met bananenbrood) in Winterberg.

    • #28343
      Joke
      Gast

      Ik heb een nieuwe batch gemaakt , nu 500 gram muesli gebruikt ipv de rozijnen en havermout .

      De muesli bestond uit 50% uit vruchten en rozijnen

      Dus nu nog gemakkelijker.

      De wel stap overgeslagen. Het mengsel 5 min laten staan voor het maken van de bollen.

      Ze zijn lekker!

    • #29069
      Mathieu
      Deelnemer

      Al een tijdje ben ik aan het experimenteren met het smeren van de ketting en ik ben er uit; Home made lube. Er wordt daar gesmeerd waar het nodig is en de ketting blijft langer schoon. Ik smeer nu ongeveer elke 600 km een keer.

      Men neme:
      Ee elektrische rijstkoker, klein frituurpannetje kan ook
      witte kaarsen
      parafineolie

      De kaarsen smelt je in de rijstkoker of frituurpan en vervolgens doe je daar de parafineolie bij, de verhouding is ongeveer 1 op 1. Even roeren met een mes bv en even af laten koelen. Het mengsel is goed als het smeuïg blijft op het mes. ( een beetje dikke Nivea)

      Je haalt de ketting van je fiets en ontvet hem grondig, daarna even goed afspoelen met heet water en laten drogen. Vervolgens in je warme lube voor ongeveer 10 minuten. Kun je ondertussen je fiets schoon maken of een kop koffie nemen.
      De ketting is klaar als er geen luchtbelletjes meer omhoog komen ( de lucht tussen de busjes wordt vervangen door je lube.) De ketting even af laten koelen en met een oude handdoek het overtollige vet eraf wrijven.
      Je ketting blijft langer schoon, is daar gesmeerd waar het hoort. Er zijn mensen die beweren dat de ketting veel langer mee gaat en dat er een paar watt minder verloren gaat. Dat laatste kan ik niet hard maken.

      • #29104
        tiemen
        Gast

        Klinkt lekker Mathieu!
        Waar heb jij die parafineolie gehaald?

        • #29107
          Mathieu
          Deelnemer

          De Onlinedrogist maar ik denk dat bv de Kruitvat het ook wel heeft.

    • #29109
      Joke
      Gast

      Ik ( chemicus) vermoed dat je net zo goed squirt dry lube kunt gebruiken. Heb je dit middel wel es getest Mathieu ?

      • #29117
        Mathieu
        Deelnemer

        Al eens geprobeerd Joke maar je blijft aan de gang om de boel lekker soepel te houden, en ik wil graag de binnenkant gesmeerd hebben en niet de buitenkant .

Weergave van 14 reactie threads
  • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.
Vorige onderwerp Volgende onderwerp Terug naar overzicht