Gastenboek
Recept op verzoek
-
AuteurBerichten
-
-
23/06/2017 om 16:26 #27983
Wilma Jansen
DeelnemerIk had nooit kunnen bedenken dat ik nog eens een recept zou delen… Maar op verzoek van Tiemen en Joke hierbij een supermakkelijk recept voor overheerlijke krentenbollen waarmee je met gemak dik 12 uur op de fiets kunt zitten.
Nodig:
200 gr rozijnen
250 gr havermout (ik doe 150 havermout en 100 speltvlokken)
250 gr kwark
2 eieren
1 eetlepel bakpoeder
1 eetlepel olijfolie
Snufje zoutOven op 180 graden voorverwarmen en rozijnen 10 minuten laten wellen in warm water. Alle ingrediënten mengen in een kom en maak er plm 10 krentenbollen van op vel bakpapier op bakplaat. Ik doe er dan nog pompoen- en zonnebloempitten bovenop. In 20 minuten gaar bakken, niet langer anders worden ze te droog.
-
23/06/2017 om 16:34 #27984
Ekko Smith
DeelnemerJo, kwijl, kwijl, klinkt goed.
-
23/06/2017 om 16:42 #27985
Anoniem
InactiefGeen bloem en gist?
-
23/06/2017 om 16:56 #27987
Wilma Jansen
DeelnemerKlopt, en dat maakt ze juist zo lekker vind ik
-
23/06/2017 om 17:34 #27989
Jan Campa
DeelnemerMaar vooral, geen krenten?
-
24/06/2017 om 16:44 #28009
Wilma Jansen
DeelnemerDat is wat krentenbollen pas écht lekker maakt natuurlijk ?
-
-
23/06/2017 om 18:31 #27991
Mathieu
DeelnemerDat ga ik proberen.
Ik zie hier zo maar een vast topic ontstaan. Bakken en braden met het Trapstel
-
23/06/2017 om 20:19 #27993
Herman van Mal
DeelnemerHet Baks(t)el
-
23/06/2017 om 20:31 #27994
Herman van Mal
DeelnemerToeval of niet, bij mij ligt momenteel mijn eerste bananenbrood in de oven.
– 100gr. bloem
– 75gr. tarwemeel
of
– 175 gr. meergranen pannenkoekenmeel
– Snufje zout
– 3 grote (overrijpe) bananen
– 3 eierenOven op 175 graden of hetelucht op 160graden. (40-45min )
Voeg eventuele smaakmaker toe:
– theelepel kaneel of vanillesuiker of koekkruiden en eventueel nog 50gr. ontpitte dadels (in stukjes) of rozijnen
Alles met elkaar mengen En tenslotte in siliconen bakvorm of gewone (ingevette) bakvorm.
Het brood is klaar als een satéprikker er droog uitkomt
P.S: Het toevoegen van boter, chocolade, amandelmeel of walnoten klinkt verleidelijk maar ze voegen een hoeveelheid vet aan voedingswaarde toe, die je als wielrenner het liefst wilt vermijden.
Eet smakelijk
-
23/06/2017 om 22:25 #27996
Wilma Jansen
DeelnemerKlinkt goed, gaan we morgen uitruilen Herman!
-
24/06/2017 om 08:32 #28005
Joke
GastBedankt Wilma, kun je ze in de diepvries bewaren?
-
24/06/2017 om 16:42 #28008
Wilma Jansen
DeelnemerJa, dat lijkt mij wel
-
-
24/06/2017 om 12:33 #28006
Ron
DeelnemerJammer heb geen oven anders voor al die bananenbrood van Herman ben dol op ………
-
25/06/2017 om 10:01 #28021
Herman van Mal
DeelnemerEen combi magnetron met hete luchtoven werkt ook Ron.
-
-
28/06/2017 om 14:04 #28081
Tiemen
GastInmiddels was er afgelopen zondag een aflevering van “Heel Trapstel Bakt”.
Deelnemers waren Joke en Tiemen met als jury lid Wilma.De drie baksels van elkaar werden geproeft en goed bevonden!
In de volgende aflevering het bananebrood?grt
Tiemen-
28/06/2017 om 14:08 #28082
Herman van Mal
GastDat lijkt mij een prima afspraak Tiemen. Maar dat wordt dan pas zondag 9 juli, want komende zondag zit ik (met bananenbrood) in Winterberg.
-
-
11/07/2017 om 09:41 #28343
Joke
GastIk heb een nieuwe batch gemaakt , nu 500 gram muesli gebruikt ipv de rozijnen en havermout .
De muesli bestond uit 50% uit vruchten en rozijnen
Dus nu nog gemakkelijker.
De wel stap overgeslagen. Het mengsel 5 min laten staan voor het maken van de bollen.
Ze zijn lekker!
-
19/08/2017 om 11:41 #29069
Mathieu
DeelnemerAl een tijdje ben ik aan het experimenteren met het smeren van de ketting en ik ben er uit; Home made lube. Er wordt daar gesmeerd waar het nodig is en de ketting blijft langer schoon. Ik smeer nu ongeveer elke 600 km een keer.
Men neme:
Ee elektrische rijstkoker, klein frituurpannetje kan ook
witte kaarsen
parafineolieDe kaarsen smelt je in de rijstkoker of frituurpan en vervolgens doe je daar de parafineolie bij, de verhouding is ongeveer 1 op 1. Even roeren met een mes bv en even af laten koelen. Het mengsel is goed als het smeuïg blijft op het mes. ( een beetje dikke Nivea)
Je haalt de ketting van je fiets en ontvet hem grondig, daarna even goed afspoelen met heet water en laten drogen. Vervolgens in je warme lube voor ongeveer 10 minuten. Kun je ondertussen je fiets schoon maken of een kop koffie nemen.
De ketting is klaar als er geen luchtbelletjes meer omhoog komen ( de lucht tussen de busjes wordt vervangen door je lube.) De ketting even af laten koelen en met een oude handdoek het overtollige vet eraf wrijven.
Je ketting blijft langer schoon, is daar gesmeerd waar het hoort. Er zijn mensen die beweren dat de ketting veel langer mee gaat en dat er een paar watt minder verloren gaat. Dat laatste kan ik niet hard maken. -
21/08/2017 om 18:45 #29109
Joke
GastIk ( chemicus) vermoed dat je net zo goed squirt dry lube kunt gebruiken. Heb je dit middel wel es getest Mathieu ?
-
-
AuteurBerichten
- Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.