bg

Gastenboek

Vorige onderwerp Volgende onderwerp
Weergave van 2 reactie threads

Rit zondag 3 juni

 • Auteur
  Berichten
  • #33636
   Ferry
   Gast

   It’s good to be back. Een jaar lang niet in Trapstelverband gereden. Iets met gezondheid.
   Afgelopen woensdag op uitnodiging van Valentine, na de nodige solo km’s, het eerste trainingsritje gemaakt met Ekko als machinist. Ging lekker.
   Vandaag het “echte” werk. Op het verzamelpunt zie ik een bescheiden opkomst, man of 15. De gehoopte light personen zie ik zo direct niet. Wel een aantal bekende snelle jongens, waar ik zeker de confrontatie niet mee moet aangaan. Plots een hand op mijn schouder. GJ. Geen zorgen, light is aanwezig. Nog 3 mensen, tot dat moment voor mij compleet onbekend, gaan deel uitmaken van onze trein met bestemming Bakkeveen. Namen en rugnummers! Henk, Eef en Wijnand. De laatste heeft net afgelopen woensdag voor het eerst een training van het Trapstel gevolgd. Henk en Eef blijken al iets langer deel uit te maken van de club. Goed gezelschap en er wordt lekker gereden. Via de Onlanden, Roden, Zevenhuizen zijn we met een goed uur in Bakkeveen. Koffie na 30 km kan niet (!), dus wordt besloten tot extra lusje van 15 km.
   En dan is er koffie. In de ‘Slotplaats’ is inmiddels de andere groep al goed bezig met de appeltaart. We mogen aanschuiven. Behalve koffie worden de nieuwe mensen ook getrakteerd op sterke en heroïsche verhalen over de winterelfstedentocht. En wat te denken over de taaldiscussie “klimmen en dalen”. We praten altijd over een klim en een afdaling. Maar waarom niet over een opklim en een daling. In Friesland heb je, zo blijkt uit goed ingelichte bron, de woorden helling (op) en delling (neer). Tsja, je steekt zo heel wat op …
   De terugweg via Een, Norg, Winde, Peize en Eelderwolde. Het gaat allemaal gesmeerd. Met de km’s van en naar huis zitten we met dit tochtje allemaal boven de 100 km. De mannen worden bedankt.

  • #33637
   Luuk
   Deelnemer

   Mooi verslag Ferry, maar om je gerust te stellen een grote groep Trapstellers waren de toertocht van de NWVG aan het fietsen. En om met namen te komen beperk ik me tot de lightrijders.
   Ik heb deze tocht gereden genaamd de ronde van groningen met Lien, Katinka, Gerda , Harry . Rond 9 uur vertrokken we via Hoogkerk , Zernike, Adorp, Ellerhuizen. Westerwijwerd , Middelstum, Kantens , usquert naar Warffum . Lijkt wel een aardrijkskunde les Hier dronken we koffie en zagen alhier diverse Trapstellers binnenkomen. Als ik vertel wie ik hier allemaal gezien van trapstel dan ben ik nog verbaasd dat er nog 15 man in het park stonden. Ga toch maar een poging doen. André Mak, Tim K. Jan van Wolveren, Rozemarije en een vriendin, Kees, Michiel Huisman, Jan Campa , Eric Meis, Patrick, Marco W, Martijn Ruitenberg,Kees (?), Egbert, Sarah Nijenhuis en haar zoon Ruben, en last but not least Jean Paul zat weer op de fiets Toch denk ik dat ik vast wel iemand vergeten ben. Heb ze niet allemaal gesproken maar de meeste wel. Iedereen die ik sprak vond het een mooie route maar kwaliteit pijlen behoeft enige verbetering. De verzorging was trouwens onderweg prima. De terugweg ging prima en de light groep reed de 80 en we reden via Warffum, Den Andel, Mensingeweer, Rode Haan, Aduard , Hoogkerk weer richting stad. De light groep had een de rondvraag in de kantine van NWVG en had een positief gevoel over deze tocht . Denk dat ik volgend jaar er weer bij ben, Gisteren trouwens de Lampclassic ook nog gereden dus kan niets anders zeggen dan het was een prima fietsweekend.

   Groeten Luuk

   • Deze reactie is gewijzigd 5 jaren geleden door Luuk.
   • #33639
    Michiel Huisman
    Deelnemer

    en daar kan ik Pieter, Arnoud, Annejet, Ary en Sydney nog aan toevoegen…. De vriendin van Roos was trouwens Lottie.

  • #33640
   Erik
   Gast

   Hans S.

Weergave van 2 reactie threads
 • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.
Vorige onderwerp Volgende onderwerp Terug naar overzicht