bg

Gastenboek

Vorige onderwerp Volgende onderwerp
Weergave van 6 reactie threads

Ritverslag 4 november

 • Auteur
  Berichten
  • #41698
   Luuk
   Deelnemer

   Een aantal weken geleden hadden Katinka en ik de ATB , zeg maar uit de mottenballen gehaald en van de week besloten om deze winter iets meer de blubber, zand en de bossen op te zoeken. Van de week was Katinka Valatine tegengekomen en had ook zin om de bossen en de heide op de dikke banden te trotseren. Om tien uur hadden we afgesproken bij herberg van Loon om hier de route Anloo op te pikken. Nadat we vanochtend nog even dachten , brrrr koud, de ruiten zijn bevroren, toch maar gegaan . De route start in Loon bij de koeweg en je bent eigenlijk gelijk op een onverhard zandpad en dat gaat 40 km door over velden en bossen. De route is niet technisch, maar door het natte zand soms wat zwaar trappen . Dat is alles eigenlijk maar door de afstand wordt het relatief zwaarder door het zand te trappen . Maar persoonlijk vond ik de rit dit keer meevallen. Onderweg natuurlijk een paar fotomomentjes want de natuurschoon is meer dan geweldig op deze route. Na afloop zeiden we moeten maar eens via het gastenboek een oproep doen om dit met elkaar te doen . Er zijn vast meer Trapstellers met een ATB die in de winter een ritje willen doe. Zou zeggen gastenboek in de gaten houden .
   Na afloop van de route ben je klaar met fietsen en kun je in de herberg in Loon metbeen heerlijk kopje soep bijkomen.

   Groeten Luuk.

  • #41699
   Ekko Smith
   Deelnemer

   Mooi verhaal en…Goed idee Luuk, atb afspraakjes.
   Het klapstel was op Kardinge aanwezig.
   Het slechste ijs wat ik daar ooit heb meegemaakt.
   Een perfecte fietsdag, ik ben benieuwd naar de ervaringen

  • #41703
   Arnoud
   Sleutelbeheerder

   Luuk, goed idee. Ik ga ook af en toe op de mtb en wil best een keer mee.

  • #41704
   Geert Jan
   Deelnemer

   De Boemel, de lightrail ,zeg maar “ maar “ light.

   Bij de Welkomchinees vanochtend , op deze prachtige ochtend een mooie kluit Trapstellers.
   Jan Duut, Pieter en Piet , Wim A. en Ferry, Michel et moi vertrokken naar Gasslte, windje zuid oost.
   De heenweg verliep , zeg maar “ maar “ wat rommelig , maar we kwamen er.
   Koffie bij het Moatie , waar Ferry
   een groep, oude, stokoude vrienden zag en Pieter een Tenaslip kon bietsen .
   De andere trein reed langs, richting de Berken ?
   De oude dag, zeg maar, “maar “.
   Door de venen terug naar Stad.
   Piet haalde vandaag de 20.000 km en dat terwijl hij begin januari van de weg gereden werd en hetvoorjaar niet kon fietsen.
   Old sldiers never die .
   Volgende week weer .
   Topdag.

  • #41705
   Luuk
   Deelnemer

   Gefeliciteerd Piet met de 20000 km. Op 1 augustus 2028 ga ik ook beginnen aan een elke dag op de fiets zitten leven.

  • #41711

   Ik houd mij ook zeker aanbevolen voor MTB tochtjes in de koude natte maanden.
   Ik zal het gastenboek in de gaten houden.

  • #41713

   Als gastrijder (met 4 jaar lidmaatschap en 2 à 3 Trapstel ritten per jaar heb ik die status) van afgelopen zondag nu ook een cameo als gastschrijver: hier alsnog vulling voor het gat van het ontbrekende relaas van de Medium groep.

   Chris was van meet af aan onze – letterlijk – duidelijke captain en gaf als opdracht om richting Gasselte te koersen. De leden: AJ, Wilma, Bertil, Harry, Herman, Jan, Marten, Peter H., Peter van K., Leonie en Ary (gespiekt op Strava). Ik meen onderweg ook een Sybren gesproken te hebben.

   Al na enkele kilometers begon het met de wind schuin voor met draaien, wat een soort lift gesprekjes van maximaal een minuut mogelijk maakte. Of het de concentratie was of de kou die nog voelbaar was, het bleef opmerkelijk stil, op hele stukken hoorde je alleen het suizen van de wind en het mooie geluid van zo’n klein peloton.

   Na Vries werden we bijgehaald door een andere groep. Het Spaakgroepje Heavy kwam voorbij, met Jan van Wolferen in het laatste wiel, ogenschijnlijk niet eens Heavy trouwens. Het verschil in snelheid was niet erg groot, waarschijnlijk was daar voor een wandeletappe gekozen, het Spaakclubje bleef lang in het zicht.

   De brasserie de Berken in Gasselte bleek helaas dicht. Na 10 km een alternatief, een cafetaria met koffie en appeltaart op het bord. Ary koos voor als enige voor een gehaktbal (met thee) en deed een poging om zijn profielfoto te evenaren (failed).

   Op het eind de gebruikelijke ronde, dit keer toepasselijk op een rotonde bij Peize, geen wanklank en uitsluitend voldane gezichten met zo’n zonnige en ook opvallend gedisciplineerde rit. Na het uitwisselen van telefoonnummers, emailadressen en andere persoonsgegevens splitste de groep in tweeën. Chris met onder andere Marten richting Roden, de rest van het clubje volgde het spoor van de heenweg terug naar Groningen.

Weergave van 6 reactie threads
 • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.
Vorige onderwerp Volgende onderwerp Terug naar overzicht