bg

Gastenboek

Vorige onderwerp Volgende onderwerp
Weergave van 9 reactie threads

route voor heavy 19-08-2015

 • Auteur
  Berichten
  • #13407
   Anoniem
   Inactief

   Ik heb een route gemaakt voor morgen. Nauwelijks wind, droog. 21.00 thuis. (het wordt snel eerder donker. Binnenkort 18.30u starten?)
   http://www.afstandmeten.nl/index.php?id=1601213

  • #13408
   Jan van Wolferen
   Gast

   Mooie route Jaap!

  • #13409
   Anoniem
   Inactief

   Wat mij betreft doen we dat altijd zo. Op dinsdag een route van routemeester Jaap (ik wil ook af en toe wel eens wat verzinnen als Jaap er geen zin in heeft) zodat iedereen deze van te voren in de Garmin kan zetten.
   Voordelen: zeker weten voor donker thuis (mits niet te vaak lek), goede (veilige) wegen,geen discussie onderweg over de route en dus geen aanwijzingen op het laatste moment met verwarring, remmen en onveilige situaties tot gevolg.

  • #13413
   Joke
   Deelnemer

   ik zet deze route op mijn Garmin, zodat we hem vanavond eventueel met een medium groepje kunnen rijden.

  • #13414

   Super Jaap!

  • #13415
   Luuk
   Deelnemer

   ik ga light en doe het op tot nu toe veilige manier zoals die al jaren in light gereden wordt. Tot vanavond.Wie wel mee voorop

   • #13419
    Tiemen
    Gast

    Wat is die veilige manier van Light dan Luuk?

    • #13424
     wim
     Gast

     Met preservatief veronderstel ik.

    • #13425
     Luuk
     Deelnemer

     als er onveilig gereden wordt dan praten we er over en door de iets gematigde is de kans kleiner op ongelukken. ik denk dat door hoge snelheid, niet altijd de signalen door te geven, niveauverschil in medium de kans wat groter is op ongelukken.
     Ik kan het mis maar dit zijn mijn ideeën. Gelukkig hebben we de commissie veiligheid die ons binnenkort gaat informeren. Maar het is wel opvallend dat de meeste valpartijen in de snellere groepen waren. Iets om over na te denken.

     • #13427
      Joke
      Deelnemer

      hebben jullie bij light vaste kopmannen/ vrouwen gedurende een rit?

      • #13429
       Luuk
       Deelnemer

       Nee , niet altijd dat wisselt . iedereen rijdt op kop.

       • #13431
        Michiel Huisman
        Deelnemer

        Reken meer op mij , Luuk.
        Dan hou ik nog wat energie over om morgen met Sir Patrick op pad te gaan….

     • #13434
      Anoniem
      Inactief

      I spoke about this Luuk in another message. It is the reason I enjoy riding with the ‘light’ group – and it’s fun that we do change leaders regularly during the rides.

  • #13416
   Marten Heikamp
   Gast

   Goed idee Jaap, ik heb de route ook op mijn Garmin gezet. Kan ook de medium plus groep, die ook graag hard fietst, de route rijden.

  • #13417
   José
   Gast

   Tot vanavond!?! 19:00 gewoon nog neem ik aan?

  • #13451
   Tiemen
   Gast

   Tjoek, Tjoek, Whoooot, Whooot, De trapsteltreinen vertrokken van perron 1,2, 3 en 4, vanaf station Kardinge. Het was een drukte van jewelste. Kruiers sleepten materiaal af en aan. Zoekende blikken schoten over de grote menigte om wanhopig in contact te komen met een lotgenoot. Wordt het perron 1 (light) of toch perron 2? Ik had een kaartje voor perron 4, de intercity. Ik had mijn twijfels maar besloot toch maar op te stappen. De trein schoot in gang. Op het spoor voor ons zat nog een andere trein zodat wij even pas op de plaats moesten maken tot de eerste wissel. Direkt na de wissel werden er behoorlijke scheppen kolen op het vuur gegooid. We kwamen op stoom. Na de volgende bocht was de ketel heet en werd de gashendel open gedraaid. Er kwam al wat rek op de wagonnetjes te staan maar de schade bleef binnen de perken. Na de volgende afslag moest er al een serieus gat worden dichtgereden en na een viaduct zag ik mijn kaartje uit het raam vliegen. Gelukkig reed daar de trein van perron 3; medium+. Samen met Thomas besloten wij onze karretjes daar aan te haken. Hier is de dienstdoende machinist er eentje die van regelmaat en orde houdt. Gedisciplineerd kreeg iedereen een beurt op kop. De route werd luid en duidelijk gecommuniceerd. Zo stoomde deze trein door het Landschap. Prachtige uitzichten tekenden zich af door de ramen van de wagons. Een grote oranje ondergaande zon tekende weemoed in onze harten, de zomer staat op het punt te vertrekken. We gooien nog wat kolen op het vuur en stampen de muur van Oostum op, daarna mag het gas er af en toeren we na een korte rondvraag naar huis. Bedankt allen voor deze heerlijke rit.
   De wagonnetjes: Joke (hoofdconducteur, machinist en wissellaar!) Frits, JanWillem, Tomas, Marten, Victor, Seryl, Herwig, Marco en Tiemen!
   Met dank aan Jaap Vis voor de route!

  • #13455
   herwig
   Gast

   @ Tiemen, jij mag vaker het verslag schrijven. volgende keer iets over hartkloppingen bij de NS ?

Weergave van 9 reactie threads
 • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.
Vorige onderwerp Volgende onderwerp Terug naar overzicht