bg

Gastenboek

Vorige onderwerp Volgende onderwerp
Weergave van 31 reactie threads

Schijfremmen

 • Auteur
  Berichten
  • #18773
   Marten Heikamp
   Gast

   De UCI heeft per direct een verbod op schijfremmen afgekondigd, dit naar aanleiding van een ernstig ongeval tijdens PR. Gaat Trapstel dit ook doen, net als het verbod op ossenkopsturen? Werk voor de commissie veiligheid.

  • #18781
   herwig
   Gast

   @ Marten, ik heb het nieuws ook vernomen. We zullen dit in de veiligheidscommissie bespreken en een voorstel indienen bij het bestuur.

  • #18782
   Anoniem
   Inactief

   No offence, maar dit menen jullie toch niet? Die lui vallen met tientallen tegelijk met een enorme voorwaartse snelheid over elkaar, waardoor het inderdaad een in dit geval vleessnijmes wordt. Ergste wat de Trapsteller in mijn ogen kan gebeuren is een door hitte meteen dichtgeschroeid oppervlaktesneetje en zelfs dan moet je al heel vreemd terecht komen. Tuurlijk goed om dit soort dingen wel te overdenken, maar denk echt dat hierin een vergelijkbare houding als de UCI aan te nemen erg overdreven en niet vergelijkbaar met onze situatie is en ook niet erg in goede aarde zal vallen bij alle schijfrem-gebruikers onder de leden (behalve degene die het geld kunnen missen en hieruit natuurlijk weer een prima n+1 excuus halen dan 😉 ).

  • #18783
   Luuk
   Deelnemer

   Mooi verwoord Sebastiaan uw heeft mijn stem

  • #18784
   Marten Heikamp
   Gast

   Bericht van de Kannibaal:
   In navolging van de UCI, die naar aanleiding van een valpartij in Parijs-Roubaix waarbij de Spaanse renner Francisco Ventoso forse snijwonden opliep door de scherpe remmen, doen wij voor GP Langelo schijfremmen ook in de ban. Alleen velgremmen zijn toegestaan dus.

   • #18785
    Anoniem
    Inactief

    En met het 40+ gemiddelde aldaar, een serieus en niet op elkaar afgestemd peloton en de ‘zegen’ van KNWU dat dit niet als wilde wedstrijd gezien wordt heel verstandig natuurlijk voor zo’n wedstrijd. Nog altijd geheel niet te vergelijken met de reguliere clubritjes van het Trapstel.

  • #18787
   Jan van Wolferen
   Gast

   Zullen we fietsen op het binnenblad dan ook maar uitbannen? De gedachte dat ik bij iemand op het buitenblad kan vallenl vind ik nogal eng!! Lang leve de Fixie!! 😉

   • #18790
    Marco Weijers
    Deelnemer

    De eerste fietser die jou op het binnenblad kan bijhouden moet nog geboren worden.

  • #18793
   Anoniem
   Inactief

   Sebas heeft alles al gezegd. Amen

  • #18802
   Tiemen
   Gast

   It’s a load of bollocks!
   Zelfs van de verwondingen van Ventoso wordt betwijfeld of die het gevolg zijn van een aanraking met een schijfrem. En die van Maes al helemaal niet omdat er geen fiets met schijfremmen in de buurt was.
   Brandwonden? Get serious! Die schijven kunnen inderdaad flink heet worden na veel en continu remmen, maar heb je jij de velg na een leuke afdaling wel eens vastgepakt?
   Als schijfremmen zo gevaarlijk zijn waarom wordt er dan zo laconiek over die vlijmscherpe kettingbladen gesproken. Ik ben blij dat Jan alleen maar op het buitenste blad rijdt.
   De UCI grijpt dit aan omdat er andere problemen zijn met schijfremmen, namelijk het ontbreken van een standaard: een ramp voor de neutrale wagen.

   Bij ons zijn er wel andere zaken die meer aandacht vragen lijkt mij.

   • #18804
    Anoniem
    Inactief

    Ik kan me indenken dat de UCI had gehoopt op een nog veel bredere overstap op discs door de profs, maar geloof dat nog niet eens alle merken van de profploegen een disc-variant van het prof-frame hebben op het moment en denk dat daar zeker voor de meerdaagse koersen met veel bergen gewoon meer risico in zit. Het remmen is zo anders tussen velg en disc, dat het onveilig is om in die koersen een mix van beide te hebben. Zelfs als de disc als oorzaak ontkracht wordt zou ik me daarom voor kunnen stellen dat sowieso tot na de Tour e.d. deze ’tijdelijke opschorting’ blijft bestaan.

  • #18805

   Fietsdoos? 😉

  • #18806
   herwig
   Gast

   Heren, ik had gehoopt met mijn snelle reactie op Marten’s berichtje een openbare discussie als hierboven te kunnen vermijden. We hebben sinds kort een veiligheidscommissie in de club. Laten we dus veiligheidsgerelateerde onderwerpen gewoon in die commissie behandelen volgens de gemaakte afspraken. Dat komt m.i. zowel de veiligheid in de club als de sereniteit op het gastenboek ten goede.

   • #18832
    Fred Lahuis
    Deelnemer

    Sinds wanneer moet het gastenboek sereen zijn

  • #18825
   Herman van Mal
   Deelnemer

   Ik ben voor een Referendum!

  • #18826
   Christien Siertsema
   Gast

   Ja dit onderwerp veroorzaakt wel wat ruring. Maar ik vind het wel goed om in het gastenboek te lezen wat men er van vind of denkt.
   Zelf weet ik niet of het echt gevaarlijk in ons trapstel peleton kan zijn. Wel zijn er verschillende remweg afstanden. Met schijfremen sta je eerder stil. Als je voorganger
   Deze heeft kan ji met je velgremmetjes bovenopknallen bij een noodstop.
   Daar ben ik dan een beetje bang voor.

  • #18827
   Luuk
   Deelnemer

   leesvoer voor vanavond .

   http://road.cc/content/tech-news/186146-have-disc-brakes-really-led-injuries-peloton

   Persoonlijk denk ik dat de UCI erg voorbarig is en sebastiaan en tiemen hebben mijn mening al vertaald en wat betreft alle uitstekende delen zijn gevaarlijk zelfs snelspanners . Verder houden ze diverse mtb tochten en atb zijn bijna niet zonder schijfremmen te krijgen en ook hier vallen ze over elkaar heen en je hoort nooit idets ovder vleeswonden of snijwonden. Wat betreft remweg er is altijd een verschil de een heeft beter reactie vdermogen of betere remblokjes dus verschil in remweg voorkom je niet.

   groeten luuk

  • #18828
   Christien Siertsema
   Gast

   Oke wat betreft de verschillende remwegen.

  • #18831
   Fred Lahuis
   Deelnemer

   Ja, want dan moeten we ook de mooie carbonvelgen gaan verbieden bij nat weer ….

  • #18838
   Wim
   Gast

   En de bamischijven ook.

  • #18845
   Bram
   Gast

   Gewoon toestaan. Satéprikkers ook.

  • #18846
   Luuk
   Deelnemer

   Foei Bram om over sateprikkers te beginnen . We starten nu speciaal voor jou bij de Chinees zodat je een satétje kunt prikken en dat is toch een hele eer. Dus binnenkort saté prikken met Trapstel laten we de bamischijf voor wat is , daar heeft Wim gelijk in .Als de bitterballen maar wel mogen blijven.?Welterusten

  • #18876
   Michiel Huisman
   Deelnemer

   @Herwig: prachtig dat we een commissie hebben om het bestuur over veiligheidszaken te adviseren. Maar een commissie kan toch niet in het luchtledige werken? Enige input om mee te kunnen wegen wat er bij de leden (wiens veiligheid jullie bewaken…. 😉 ) leeft, lijkt me dus alleen maar een pluspunt….!

   Overigens sluit ik me bij Sebastiaan c.s. aan: recreatief fietsen met 30 km/u is in een groepje van 10 is niet te vergelijken met de risico’s in een professioneel peleton van 200+ en 45+ km/u .

  • #18891
   Jan Campa
   Deelnemer

   Lijkt me eerst inderdaad handig om te constateren of het probleem is. Alles naar de commissie toetrekken lijkt mij niet handig. Levert voor mij ook de vraag op of dit wel bij het mandaat hoort van de veiligheidscommissie.

   Persoonlijk denk ik dat het allemaal wel meevalt, zoals hierboven ook al aangegeven. Er zijn genoeg andere zaken die gevaar opleveren, van tandwielen tot slecht onderhoud. Nog meer dan de schijven, als je het mij vraagt.

  • #18900
   Egbert
   Gast

   Schijfremmen zijn geen groter probleem dan platte spaken,

  • #18925
   José
   Gast

   Ik vrees het harde asfalt het meest……..

  • #18932
   Anoniem
   Inactief

   Fiets met schijfremmen, platte spaken en op het binnenblad….

   • #18935
    Tiemen
    Gast

    Je vergeet de satéh prikkers op het stuur!

  • #18946
   Marten Heikamp
   Gast
   • #18962
    Tiemen
    Gast

    Dat zijn cyclosportieven zoals la marmotte met duizenden deelnemers. En een wedstrijdelement en dus hoge snelheden. Geen vergelijk met onze toerritten.

  • #19162
   Anoniem
   Inactief
   • #19164
    Anoniem
    Inactief

    Het is geloof ik de combi hitte met scherpe randen. Deze video zijn gewoon koude remmen. Een valpartij na een afdaling met dus flink opgewarmde schijven is wel een ander verhaal, maar zo scherp zijn ze inderdaad niet.

    • #19167
     Tiemen
     Gast

     Het gaat niet om de hitte of dat ze scherp zouden zijn, dat zijn ze niet, maar je kunt je er natuurlijk wel aan verwonden zoals je dat aan elk bot voorwerp kunt doen. Getuige de diepe verwonding die Johan Museeuw opliep in het bos van Wallers bij een val op het pavé. Het gaat om de impact door de snelheid waarmee je in aanraking komt met de schijf of welk voorwerp dan ook.
     Het is eigenlijk zeer verwonderlijk dat er in het prof peloton niet vaker diepe snijwonden ontstaan bij valpartijen gezien de snelheden waarmee het soms gebeurt.

  • #19169
   Jose
   Deelnemer

   Ze moeten dus van elkaars fietsen afblijven ook tijdens de val, claim je eigen val-plek !!!

  • #19177

   De soap continues :

   ‘Schijfremmen vanaf juni weer toegestaan’

   Ventoso’s verwonding lijkt te zijn veroorzaakt door een kettingblad ipv een schijfrem.

   Per 10 mei daarom alle kettingbladen verboden?

   • #19179
    Tiemen
    Gast

    We moeten straks allemaal op het buitenblad fietsen.
    Jan v W doet dat al jaren met het oog op de veiligheid!

  • #19180
   Anoniem
   Inactief

   Ik snap überhaupt niet waarom er geen kettingkast op een racefiets zit. Scheelt enorm in de schoonmaak en ook nog eens veel veiliger. En wat te denken van een omazadel. Hoeven we ook niet meer in broekjes met een zeem rond te lopen!

  • #19182
   Michiel Huisman
   Deelnemer

   ik stem voor verplichte Rohloff-naven met cardan-as of snaaraandrijving…
   & natuurlijk fiets-airbags en een maximumsnelheid van 20 km/u….!

   😉

  • #19183
   Ekko
   Gast

   Net op een Giant met schijfrem fuet gelijkmatig in plakjes gesneden. Op Mallorca, wat wens je nog meer

  • #19186
   Hans
   Deelnemer

   Heerlijke discussie.. genoten.. en dat zou allemaal binnen de VC moeten blijven?

  • #19202
   Anoniem
   Inactief

   Hahaha! Zeker niet Hans. En al zouden we dat willen, godsonmogelijk met dit stel mensen met allerlei verschillende meningen en persoonlijkheden. 😉

Weergave van 31 reactie threads
 • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.
Vorige onderwerp Volgende onderwerp Terug naar overzicht