bg

Gastenboek

Vorige onderwerp Volgende onderwerp
Weergave van 2 reactie threads

Schöppingerberg Tour 2019

 • Auteur
  Berichten
  • #42887
   Michiel Huisman
   Deelnemer

   Luuk had het al gemeld in het verslag van afgelopen zondag, maar hier nog even expliciet:

   Komende zondag word vanuit Losser de Schöppingerberg Tour gereden: 75, 92 of 115 km richting de Duitse heuvels.

   Luuk en Katinka gaan de 115 doen, ik rij waarschijnlijk met een introducee de 75 (en mogelijk de 92). Gerda en Mathieu zijn ook geïnteresseerd.

   Meer liefhebbers? Schijnt een mooie route te zijn!

   https://www.fietssport.nl/details/toertocht/id/48526

  • #42941
   Luuk
   Deelnemer

   Heb vandaag deze tocht gereden en ik moet zeggen het is erg mooi tocht.
   Katinka en ik hadden de eer om deze tocht te beoordelen voor de ntfu met de vraag of de wielervereniging in losser dit goed had georganiseerd. Katinka en ik waren er beide over eens het was een goed georganiseerde tocht. Als je zin om volgend jaar een tocht te rijden die geheel verzorgd is dan is dit een goede optie. Er zit niet alleen vals plat in maar hele gemene beklimmingen van 12 a 13 procent en dit alles in een prachtige omgeving. Je rijdt vanuit Losser eigenlijk gelijk Duitsland in met veel autoluwe wegen in een oud cultuurlandschap .
   Het is geen route waarin voluit kunt dalen dat komt doordat het wegdek in de afdaling niet altijd even goed is maar voor de rest zijn wegen prima.
   Als je kijkt naar de prijs van de tocht voor extra goed georganiseerde tocht is deze tocht goedkoop nl 4 euro. Daar kun je niks van zeggen toch. Wij hebben zelf de 90 km en kwamen op 455 hoogtemeters, niet slecht zo in het begin van het seizoen.
   Echt een aanrader deze onbekende tocht.

   Groeten Luuk

  • #42942
   Michiel Huisman
   Deelnemer

   Ik heb de tocht vandaag ook gereden, zij het een uurtje later dan Luuk en Katinka. De startlocatie is een oude steenfabriek net buiten Losser, met voldoende parkeerruimte. Lekker losse, licht chaotische sfeer. Dat mijn fietsmaatje haar inschrijvingsbewijs vergeten had? Geen probleem; ” we geloven je zo wel…”! In vergelijking met de Coeverderheuveltocht is de route vlakker. Over rustige Duitse wegen kom je na ruim 30 km bij de Schoppinger Berg, waar de tocht naar genoemd is. Daar blijf je omheen cirkelen en deze flinke bult wordt van maar liefst 6 kanten beklommen. Dan, na Kaffee und Kuchen, weer terug richting Losser. Windje in de rug op het eind, temperatuur rond de 20 graden: topdag!

Weergave van 2 reactie threads
 • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.
Vorige onderwerp Volgende onderwerp Terug naar overzicht