bg

Gastenboek

Vorige onderwerp Volgende onderwerp
Weergave van 2 reactie threads

Snerttocht 2019 met echt ……….weer

 • Auteur
  Berichten
  • #42579
   Luuk
   Deelnemer

   De hele week alle weerapps bekeken want snertweer hoort bij de snerttocht, maar snertweer 10 keer in kwadraat niet. Ik had echt gehoopt dat de winter in recessie bleef maar helaas. In het park waar met 40 renners stonden was het nog droog en na het elk jaar terugkomend verhaal van snelheid en welke groep gingen we op pad. Ik had de eer in groep 4 en groep 3,5 op kop te fietsen samen met Pieter en tot Nieuw Roden ging dit prima.

   Maar voordat we in Nieuw Roden ging er mooie wegen met prachtige namen als de drift een.klinkerstrook van 7 km die stopt in het dorp Langeloo. Nog steeds regen op onze kop eigenlijk vanaf de Hoornsche Dijk .

   Vlak voor Leek vielen de groepen uiteen in 4 werd 1, 2 werd 3 maar gelukkig gaf dit geen probleem. Tegen 12 uur kwamen we aan in Westpoort en de eerste groep stond al keurig te wachten op de sprint van het jaar.
   Nadat de weg vrijgemaakt was van obstakels en de strobalen in de bochten lagen ging de sprint van start. Na ongeveer een minuut of zagen we gladiatoren van Trapstel aankomen. Het lag dicht bijelkaar maar uiteindelijk bleek Bertil bij de heren en Lien en Wilma in de fotofinsch over de streep. Volgens de var was Lien iets eerder, maar de Dames vonden een gedeelde eerste plaats ook prima. Chris zag ik als 3 e bij de mannen over de streep . Klasse .

   Toen de sprint voorbij met z’n allen naar Pool voor de snert en prijsuitreiking . Op het moment ging de lucht helemaal open , wat kan er toch een water in korte tijd vallen.
   Gelukkig had de uitbater een potkachel voor het drogen van de spullen en ledematen. En natuurlijk stond de koffie klaar en na de koffie de tradionele prijsuitreiking en deze keer met onze specials gast die via satelliet verbinden aanwezig was. Onze eigen Jan van Wolveren die enkele jaren de beker had gewonnen wenste de winnaars succes. Bedankt voor je tijd Jan.
   Nadat Ronald de beroemde beker had overhandigd met het benodigde bier erin kwam de snert op tafel en die was heerlijk.
   Langzaam ging iedereen weer naar huis maar het stukje naar huis ongeveer 14 km was het zwaarst , de temperatuur zakte naar 1 graad dus snertocht waardig. Verlang nu meer naar de lentesoep.
   Persoonlijk vond ik het prima dag en wens iedereen een fijn seizoen .

   Met vriendelijke groeten.
   Luuk Riensema.

  • #42580
   Peter Leemhuis
   Sleutelbeheerder

   En Sybren was volgens mij 2e in de sprint (als ik het goed zag vanuit mijn geslagen positie).

   • Deze reactie is gewijzigd 4 jaren, 3 maanden geleden door Peter Leemhuis.
  • #42582
   Luuk
   Deelnemer

   Bedankt voor de aanvulling

Weergave van 2 reactie threads
 • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.
Vorige onderwerp Volgende onderwerp Terug naar overzicht