bg

Gastenboek

Vorige onderwerp Volgende onderwerp
Weergave van 2 reactie threads

Sunday in the park 22 july, with ferry light

 • Auteur
  Berichten
  • #34254
   Ekko Smith
   Deelnemer

   Harry, Ferry, …..sorry, Pieter, Eddie en aangesloten…..sorry en uit solidariteit ben ik mezelf ook kwijt. Hulp, aanvullingen?
   Light gaat naar de pomp. Tanken in Friesland. Lekker op pad achter Hoogkerk langs, Den Horn, nou ja de bekende aanloop voor een rondje Lauwersmeer. Harry mist zijn echte light vrienden en vriendinnen en besluit na 30 km over Zuidhorn weer richting Stad! te gaan. Mooi weer een klein beeje wind tegen komen we medium tegen langs de weg, lek bandje? Voorbij de brug bij Eibersburen worden we weer ngereden door medium. Ze blijven erg lang binnen schootsafstand, zoveel verschilt medium ook al weer niet van light. Harry eraf, een medium vriend erbij. 10.40 uur bij de uitbater bij Kollummerpomp aangekomen. De boel zat nog op slot, Pieter vragend achter het raam; “ Ben je nog niet open? “ Dat staat op het bord achter het raam!” “ Oh, wist ik niet, want ik ben mijn bril vergeten”. Elf uur pas open. Wij nog even langs de Dokkummer Ee naar Ee gefietst. Daar houdt het ( horeca) leven op, dus maar weer terug. Half Nederland weet het, wat wij niet weten; het terras bij Kollumerpomp is om elf uur open! Ternauwernood konden we nog een plaatsje met uitzicht op de oude sluizen bemachtigen. Heerlijk plekje, mannen onder elkaar over vrouwenpraat, laten we er niet teveel woorden over spenderen. Koffie met speculaas appeltaart met cardemon en een stevige toef slagroom. Terug, terug waren we in vijf minuten. Lekker doorgetrokken. Gesplitst bij Aduard en met Ferry naar huis gefietst. Zeer mooie terugreis. Hoop dat je ondanks de vroege uitstap toch een mooie route hebt gehad, Harry. Jongens bedankt voor mooie rit, prachtig.

   • Dit onderwerp is gewijzigd 4 jaren, 10 maanden geleden door Ekko Smith.
  • #34261
   Ferry
   Gast

   Ekko, altijd bereid tot hulp zolang het maar geen kopwerk betreft! De ontbrekende namen: Henk en de later aangesloten Yde.
   Verder vereerd met de kwalificatie ‘Ferry light’, maar anders dan de uitspraak doet vermoeden (als trouwens ook in de tekst aangegeven) was het light met een dikke plus. De terugreis Kollumerpomp-Noorderhoogebrug was een uur, waardoor ik keurig op tijd terug was voor de verjaardagsvisite van het kleinkind. De heren worden (weer) bedankt.

  • #34269
   Harry Winkel
   Deelnemer

   Ondanks de vroege uitstap toch wel genoten van een ronde die ik helaas moest inkorten. Wat het was weet ik nog steeds niet. Light Plus was in ieder geval iets te zwaar met vooral (vond ik) een stevige wind ( nog steeds niet mijn vriend Luuk). Het tempo werd aangepast, ik werd keurig uit de wind gehouden. Maar op een gegeven moment zat ik er helemaal door. Werd licht in mijn hoofd en mijn lichaam schreeuwde stop. Inderdaad bij Zuidhorn aangegeven dat ik er zo erg door zat dat verder fietsen geen zin had voor mij en niet leuk was voor de groep. Ik voelde mij dus het anker van de groep en dan is het stoppen. Vanaf Zuidhorn naar Peize met constant de wind in de rug ging het nog redelijk, maar toch knalde mijn snelheidsgemiddelde naar beneden. Eerst niet aan toegeven, maar het liep echt niet meer. Heb de hele zondag een hondsmoe en naar gevoel in mijn lijf gehad en een watterig (is dit Nederlands) gevoel in mijn hoofd gehad. Hoop een volgende keer toch met jullie aan te schuiven voor de appelgebak. Dank allen voor jullie geduld en zorg.

Weergave van 2 reactie threads
 • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.
Vorige onderwerp Volgende onderwerp Terug naar overzicht