bg

Gastenboek

Vorige onderwerp Volgende onderwerp
Weergave van 12 geneste reacties

Tkp tocht.2018

 • Auteur
  Berichten
  • #40247 Reageer
   AvatarLuuk
   Bijdrager

   Traditiegetrouw lijkt of de Trapstel bbq altijd voor de Tkp tocht is en of iedereen fris aan de start was is nog de vraag , maar niet getreurd heb veel mensen van de rode trein gezien in verschillende groepen.
   Katinka had wat last van de knie na de prachtige heideroute van afgelopen zaterdag. Dus besloten we de tocht rustig te rijden en dan met ons tweetjes.Iets rond 9 uur vertrokken wij vanaf de suikerfabriek . Prachtige lokatie en met wat extra aanpassingen zal de lokatie vlag jaar nog perfecter zijn.
   Op het terrein rij je over een weg van tapijten naar de route en dan eerst richting UMCG en dan via de Tjardaweg de stad uit. De route liep voor mij over de bekende wegen, maar altijd mooi. Bij de borg Verhildursum de eerste pauzeplaats, wij vonden het daar wel heel druk en nadat we een praatje met Piet Kort en Chris hadden gemaakt snel weer doorgefietst . Piet deelde ons wel mede dat hij ook lid wilde worden bij Trapstel dus binnenkort zal hij wel verschijnen . Welkom alvast Piet .
   Voordat we het Lauwersmeer in gingen hebben wij in de herberg in Vierhuizen lekker koffie met appelgebak gedronken . Dit gaf ons genoeg energie om tegen de wind in te fietsen. Het meer om , is altijd mooi en bij een tocht als deze met veel fietsers is het zelfs leuk te wachten bij een brug. Hier kwamen wij Fred tegen met dochter die ook de 110 reed. In Visvliet was de volgende stop en hier brood met soep en koffie van Spaak gehad .
   Nog een snelle meet en greet met wat Trapstellers en weer richting stad. Na visvliet was de wind weer gunstig en voordat je wist waren we weer in de stad.
   Nog een lekkere bak pasta gehad en een drankje en wij zijn toen naar huis gegaan met een positief gevoel over deze tocht.
   Wat ik nog wel even kwijt dat ik vandaag getuige ben geweest van racefietsers in groepen die echt denken dat ze het alleenrecht hebben op deze wereld. Over de weg breeduit rijden en afsnijden bij het inhalen . Ik begrijp steeds beter waarom gemeentes geen vergunningen meer willen verlenen of dat automobilisten een hekel aan ons fietsers krijgen. Ik krijg ook steeds de indruk dat vaak vriendenclubs zijn die bij mooie weer de fiets uit de schuur halen en gaan fietsen en niet de gedragscode van fietsen kennen of er zich aan willen houden. Ik ben eigenlijk trots op mijn club dat wij het wel doen en altijd rekening houden met medeweggebruikers.
   Verder heb ik een prachtige route gereden en dat overheerst.

   Tot volgend jaar tkp

   Groeten Luuk.

  • #40249 Reageer
   AvatarMathieu
   Bijdrager

   Tijdens de BBQ werd er al voorzichtig gepolst hoe de vlag erbij hing. Vanmorgen veel te vroeg staan we met zijn 4en aan de start. We werden verdeeld in groepen en zo werd er ook gestart. We krijgen het sein van Homme en ik stap op mijn fiets. In mijn ooghoek zie ik Wilma dit ook doen. Net buiten de stad kom ik tot het besef dat ik allen zit in de groep. Geen AJ, Wilma en Herwig. Niet veel later hoor ik in het donker de stem van AJ, samen fietsen we verder en het gas gaat open. Nog voor voor Zuidlaren waai ik er af en besluit om alleen verder te gaan of aansluiting te zoeken bij anderen.
   Voor Kiel Windeweer rij ik een eenzame Dieter achterop , hij pakt direct mijn wiel. We gaan draaien en hebben een tempo wat ons goed ligt. En als je dan toch draait kun je ook wel even handjes schudden en horen hoe we over het rondje provincie denken. Hij heet Rieks komt uit Hellendoorn en blijkt vooral Brevettochten te fietsen, een prater is het niet.
   2 zwijgende mannen in het donker op de fiets, soms naast elkaar, vaak achter elkaar. Van elkaaar niet wetend waar hij zoal aan denkt. Voor we het weten zijn we in Bourtange. Daar zitten AJ en Wilma aan de koffie en Herwig zit met een groep onbekenden. Herwig heeft dus ook aansluiting bij een andere groep gezocht, vast beraden om zijn rit van vorig jaar te revancheren. De verzorging van de organisatie is perfect en fris en fruitig gaan we weer op pad. Bij Teetied worden we warm onthaald door de uitbaatster. Wederom koffie en voeding van de organisatie.
   Wij halen Herwig en zijn groep regelmatig in en omgekeerd. Lekke banden en sanitaire ontspanning wordt beweert. Rieks en ik twijfelen of dat steeds ook zo is, en vragen waarom ze zo vaak pauzeren.
   Vanaf de Eemshaven via Lauwersoog tot aan stroobos de wind schuin voor, de gang is er op den duur uit.
   De gedachten gaan met mij op de loop en ik fantaseer over een andere hobby. Darten bijvoorbeeld, dat is ook een sport waarbij een biertje erbij hoort en je hebt nooit last van de wind.
   In Visvliet komen we veel Trapstellers tegen. We praten wat en besluiten om bij de finish een biertje met elkaar te doen.
   Na Opende is het gedaan met de tegenwind en wordt het een windmeekoers.
   Uit eindelijk waren we mooi op tijd binnen en namen Rieks en ik afscheid van elkaar met een flink glas bier, we hadden het verdient.

   Al met al een top dag dank zij de jongens en meisjes van de tocht van Groningen. Een dikke pluim daarvoor.
   Waarom de 11stedentocht als je de tocht van Groningen hebt.

   Voor wie het weten wil de test van de audaxbroek is bijzonder geslaagd. Kwa zitten het gevoel dat ik nog moet gaan fietsen.

  • #40261 Reageer
   AvatarGeert Jan
   Bijdrager

   👏

  • #40274 Reageer
   AvatarGerda Jansen
   Bijdrager

   Mooie verhalen jongens. In klein comite vertrokken wij ook: Alie, Lien, Conny, zus Miny uit Londen was over, Chris, Jan D. en Michiel Huisman en ik. de ladies allen in fraai TKP shirt.
   Eerst een rondje stad , vanaf de Suikerunie terug door UMCG met her en der een verdwaald personeelslid en bezoeker. Even stil door het ziekenhuis fietsen en weer even realiseerden dat we niet allemaal even vanzelfsprekend daar kunnen fietsen. Sander in gedachten.
   Op naar Garnwerd, waarna een deel van de mannen afbogen voor de 160 km. De lucht trok open en in Leens naast Borg Verhildersum was eerste pauzeplaats.Mooie rij onder een fraaie duiventil ( zie foto’s Patrick) en de koffie even uitverkocht. Niks aan de hand, Alleraardigste organisatie en met thee en puik appelgebak weer verder. Onderweg naar Wehe troffen we Luuk en Katinke’, al weer druk foto’s nemend. Prima, het oog was weer hersteld. Het werd even doorbijten langs het Lauwersmeer, straffe wind.. Natuurlijk peanuts vergeleken bij de bikkels van de 330 km, die vanaf Nieuw Statenzijl al tegenwind hadden…Maar goed, met wat aansluiting her en der bereikten we Visvliet. Prima geregeld daar en leuk weerzien met diverse Trapstellers’ zus Wilma, Mathieu, AJ en Herwig, nog heel fris allemaal. imposant. Door naar de Suikerunie en allemaal nog genietend van heerlijk wind in de rug en de zon. Prachtige tocht. prima verzorgd en sfeervolle afsluiter bij de Suikerunie. Genoten.

  • #40294 Reageer
   AvatarFred Lahuis
   Bijdrager

   Dit jaar geen rode of blauwe trein voor mij maar een duorit samen met Rosana, mijn oudste dochter. Voor haar was het de eerste toertocht en überhaupt haar eerste lange tocht van over de 100km. Onderweg werden we wel gespot door deze en gene en af en toe sloten we even aan bij een groepje. We vonden de rij bij Leens te lang, dus besloten we na een korte stop maar lekker door te fietsen en bij Lauwersoog een koffiestop te maken. Natuurlijk zaten daar ook weer bekenden, dit keer geen Trapstellers maar Scharlakenhoffers.
   Na Lauwersoog misten we net aansluiting bij een groepje, maar dat gaf niet want dan kon ik lekker op kop een beetje tempo maken. Rosana zei dat ze niet merkte dat ze veel profijt had van mijn kopwerk. Dus maar even opzij zwenken en haar dus lekker in de wind zetten en ze wist niet hoe snel ze weer in mijn wiel moest komen ^_-. Na Anjum kwam ons een mooi groepje achterop dus daar aangehaakt (gaat toch makkelijker dan met z’n tweeen) door naar Visvliet en de finish af en toe in een groepje en af en toe samen. In Visvliet nog wat bekenden gezien, o.a. de helden van de grote ronde.
   Ter afsluiting bij de finish een lekker pastasalade en toen naar huis voor een warme douche met een mooie 120km op de teller.
   Rosana is net begonnen bij Tandje Hoger, maar rijdt al lekker door. Op dit moment kan ik haar nog wel laten lijden maar ik denk dat ik snel genoeg af en toe hijgend in haar wiel zou kunnen hangen.

   Op de facebook site van de tocht staan de foto’s en Rosana vond ons daartussen, een mooie actiefoto. Daartussen ook nog wat andere Trapstellers gezien, dus kijk maar even.

  • #40296 Reageer
   AvatarGeert Jan
   Bijdrager

   Oeps!
   Clemens brak tijdens dit uitje zijn pols.
   Zijn bericht is in een zwart gat verdwenen, zoals opk de reacties,
   Derrick meldde ook enige pech, ook zwart gat.
   De site heeft momenteel kuren,
   onder de dekens blijven en een fruithapje op zijn tijd.

  • #40297 Reageer
   AvatarMathieu
   Bijdrager

   Derek heeft zaterdag een ongeluk gehad tijdens de Boekelo 600. Wat er precies gebeurd is weet ik niet. Hij ligt in Duitsland in het ziekenhuis met een gecompliceerde bovenbeen breuk.

  • #40299 Reageer
   BestuurBestuur
   Sleutelbeheerder

   Even voor de duidelijkheid, Derek Boocock is sinds 010118 geen lid meer van onze club.

  • #40300 Reageer
   AvatarLuuk
   Bijdrager

   Beterschap Clemens ondanks dat Derek geen lid meer geld dit ook voor hem en hij leest vast nog wel eens het gastenboek.
   Ik had je verslag gelezen Clemens en dat je de tocht uit gereden
   hebt met een drukverband maakt de tocht wel speciaal.
   Waar je verslag gebleven is ook voor een raadsel

   Tot zondag allen en let op start classic is bij alfa college in Kardinge .

   Groeten Luuk

   • Deze reactie is gewijzigd 2 jaren, 2 maanden geleden door AvatarLuuk.
  • #40303 Reageer
   AvatarMichiel Huisman
   Bijdrager

   Aangezien het verslag van Clemens verdwenen is zal ik maar een nieuw verslag schrijven (om die jongen dat met een hand nogmaals te laten doen is ook zo wat…).
   Zoals hierboven al vermeld vertrokken we in het gezelschap van de dames. Het eerst stuk ging dusdanig makkelijk (zonnetje, wind schuin van achteren) dat bij de splitsing in Garnwerd Jan D, Clemens en ik besloten toch de 160 km een kans te geven. We reden dus met zijn drieën verder op een vrij lege route. De meeste 160-rijders waren immers een uur eerder gestart. De route ging via Noordpolderzijl waar we op de dijk nog even stil hebben gestaan bij Sander (de zonnebloem van van de familietocht van vrijdag lag er nog). Clemens bleef hier even wat achter. Hij bleek bij de slagboom onderaan de dijk onderuit geschoven te zijn over wat grind, maar het leek een val “zonder erg” zoals onze zuiderburen dat zo mooi zeggen.
   Op dit punt kwamen we de 330-ers voor het eerst tegen; het Trapstelclubje zat redelijk monter aan de lunch ondanks dat zij al vanaf Delfzijl wind tegen hadden. Vanaf hier moesten wij er ook aan geloven, langs de dijk en het tempo ging er langzaam aan uit. Mijn benen herinnerden me er aan waarom ik beter de 110-route had kunnen volgen, maar gelukkig mocht ik schuilen in het wiel van Clemens en Jan , Op weg naar Dokkumer Nieuwe Zijlen lukte ook dat niet meer, ik stond bijna ‘geparkeerd’. Clemens had ondertussen last gekregen van een stijve pols en kreeg steeds meer pijn in zijn duim. Een extra pauze met dubbel shot cola hielp gelukkig en voort ging de reis! In Visvliet was een verzorgingspost en terwijl ik bij de Spaak-bus stond te kletsen liep Clemens toch maar even de EHBO-post binnen. Een alleraardigste mevrouw heeft hem daar voorzien van een drukverband en het advies toch maar na het weekend een foto te laten maken. Bij de laatste routesplitsing hebben we de extra lus richting Leek en Steenbergen gelaten voor wat het was en zijn over de 110-route (Enumatil – Den Horn- Hoogkerk) teruggekeerd naar Stad. Op het Suikerterrein stond er een dikke 135 km op de teller, over het gemiddelde zullen we het maar niet hebben…
   Ondanks de voor Clemens vervelende afloop was het een leuke dag: beter weer dan voorspeld, mooie route en goed georganiseerd. je ziet Homme en zijn crew ieder jaar weer een stapje maken! Ben benieuwd wat ze volgend jaar voor ons in petto hebben…?

  • #40305 Reageer
   AvatarJan Duut
   Gast

   Beterschap Clemens

   • #40306 Reageer
    AvatarGerda Jansen
    Bijdrager

    Het leek eerst mee te vallen .. pech Clemens, van harte beterschap! p

  • #40308 Reageer
   AvatarMichel
   Bijdrager

   Clemens, veel beterschap en knap dat je de tocht hebt uitgereden. Derek ook veel beterschap gewenst (ervan uitgaande dat je het gastenboek nog leest).

  • #40312 Reageer
   AvatarAnoniem
   Inactief

   Michiel, dank voor het schrijven van het verslag. Tja, waar mijn stukje tekst is gebleven is ook voor mij een raadsel.
   Zoals het nu naar uitziet, zit mijn rechter pols en onderarm drie weken ingepakt met gips.
   Dank voor de aardige woorden!

   • #40996 Reageer
    AvatarPeter Leemhuis
    Sleutelbeheerder

    Beterschap, Clemens!

   • #40997 Reageer
    AvatarHerman van Mal
    Bijdrager

    Ook ik wens jou een snel herstel Clemens!

    Ik ben gisteravond weer thuis gekomen na een week fietsen in Zuid-Frankrijk en ik begreep van Marten dat de website in onderhoud is geweest, er enkele aanpassingen in de structuur gemaakt zijn maar dat er ook een storing is geweest waardoor er een aantal berichten verdwenen zijn.

    Voor alle duidelijkheid, dit is dus geen censuur (actie) vanuit een moderator of het bestuur maar stomme pech.

  • #40278 Reageer
   AvatarGeert Jan
   Bijdrager

   Ai !
   Beterschap.

Weergave van 12 geneste reacties
Reageer op: Tkp tocht.2018
Mijn informatie:

<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Vorige onderwerp Volgende onderwerp Terug naar overzicht