bg

Gastenboek

Vorige onderwerp Volgende onderwerp
Weergave van 32 geneste reacties

TKP Tocht van Groningen

 • Auteur
  Berichten
  • #13395 Reageer
   TKP Tocht van Groningen
   Gast

   Hierbij willen Dennis en ik jullie allen van harte uitnodigen voor de TKP Tocht van Groningen welke plaats zal vinden op op 13 september.

   Bij deze is het eerste rondje van ons!

   Het is alweer de 4e editie van deze recreatieve wielertocht en ook dit jaar kan er gekozen worden uit verschillende afstanden: de 75, 110 of 150 kilometer. De start en finish zijn wederom op de Vismarkt te Groningen. Alle elementen waar Groningen bekend om staat zullen terugkomen in de route: het karakteristieke open landschap waardoor de fietser vaak een speelbal lijkt van de wind, pittoreske dorpjes waarbij de tijd stil lijkt te staan, de dijken die Groningen en haar achterland beschermen tegen het water, schitterende natuurgebieden, de vele wierden en natuurlijk de vele waterpartijen die de provincie kent. Onder andere het Lauwersmeergebied, Zoutkamp, het Hoogeland en het Groningen Gasveld zullen worden aangedaan. Uiteraard wordt elke route met zorg uitgestippeld en zal de 75 kilometer weer wat eerder afbuigen naar de stad dan de 110 km en de 150 km. Met de 150 km krijg je al het moois dat de provincie Groningen te bieden heeft in één tocht voor de wielen.

   Na het volbrengen van de sportieve verplichting, kunnen de sterke verhalen van de dag uitgewisseld worden onder het genot van een drankje. Waar gedronken wordt, moet uiteraard ook gegeten worden, en daarom staat er na het fietsen een hapje klaar voor alle deelnemers bij een van de Foodtconcepts, uiteraard zoals elk jaar onder het genot van live muziek.

   gr.
   Homme

  • #13725 Reageer
   Dennis
   Gast

   Wie hebben zich al opgegeven? Het is natuurlijk mooi als er een zo groot mogelijke delegatie van de Rode Trein aanwezig is… Als organisatie kan ik zelf helaas niet meefietsen, maar ik drink na afloop uiteraard graag een biertje mee.

   Ik heb geprobeerd een route te maken die niet standaard door Trapstel gefietst wordt, en dat is geloof ik wel gelukt. De routes staan al op de site (waar je overigens ook de inschrijving kunt vinden ;))

   http://www.tochtvangroningen.nl/

  • #13727 Reageer
   Jan van Wolferen
   Gast

   Jawel, ik heb mij succesvol ingeschreven! Dit wil je niet missen!! Wie volgt?

  • #13735 Reageer
   José
   Gast

   Is ter plekke inschrijven ook mogelijk?

  • #13743 Reageer
   Dennis
   Gast

   Jup, is wel duurder

  • #13757 Reageer
   Lien
   Gast

   Wat gaat er gereden worden? 150 km?

  • #13768 Reageer
   Anoniem
   Inactief

   Ingeschreven voor de 150 km

  • #13932 Reageer
   Anoniem
   Inactief

   Ik heb me ingeschreven voor de 150 km.

  • #13949 Reageer
   Chris
   Bijdrager

   Gisteren ook ingeschreven voor de 150 km, samen met een aanttal Noorderpoort collega’s.

  • #13992 Reageer
   Anoniem
   Inactief

   Ingeschreven voor 15 km

   • #13993 Reageer
    Anoniem
    Inactief

    Dan ben je in ieder geval vlot weer thuis. 🙂

  • #14003 Reageer
   Egbert
   Gast

   Ingeschreven voor de 150.

  • #14005 Reageer
   Luuk
   Bijdrager

   Ik ook 150 km

  • #14010 Reageer
   Wilma Jansen
   Bijdrager

   Heb me ook voor de 150 ingeschreven

  • #14013 Reageer
   Gerda Jansen
   Bijdrager

   Ingeschreven voor de 150 km!

  • #14024 Reageer
   Michiel Huisman
   Bijdrager

   Ik ben wel van plan om mee te doen maar wacht even af hoe erg de koorts er in gehakt heeft… besluit na de woensdagtraining of ik me inschrijf voor 75 of 150 km

  • #14027 Reageer
   Ron
   Bijdrager

   Heb me zojuist ingeschreven voor deze tocht 150 km

  • #14111 Reageer
   Anoniem
   Inactief

   Ik heb me ook ingeschreven voor de 150km

  • #14112 Reageer
   Anoniem
   Inactief

   150

  • #14120 Reageer
   Anoniem
   Inactief

   Registered for the 150 km 🙂

  • #14161 Reageer
   Anoniem
   Inactief

   What time will the red train meet up?

  • #14168 Reageer
   Sander
   Gast

   8:30 Vismarkt? Lijkt mij een prima tijd.

  • #14169 Reageer
   Michiel Huisman
   Bijdrager

   between 8:00 and 8:15, so we can start at 8:30?

   • #14179 Reageer
    Anoniem
    Inactief

    Top zou er rond die tijd zijn

  • #14222 Reageer

   Ik doe mee met 150 km, heb me al ingeschreven. Tot 8.15 op de Vismarkt.

  • #14225 Reageer
   Luuk
   Bijdrager

   By the Way .Kinkje in de kabel rij zondag 110 ipv 150 km . Heb in de middag wat andere activiteiten .

   Groeten Luuk

  • #14248 Reageer
   Dennis
   Gast

   Zo, het start/finishdorp staat! Dank voor de hulp Luuk!

  • #14253 Reageer
   Luuk
   Bijdrager

   Graag gedaan Dennis het was dan ook een van mijn snelste marktdiensten

   Groeten Luuk

  • #14264 Reageer
   Luuk
   Bijdrager

   vandaag in alle vroegte stond rood in overvloed op de vismarkt en menig fietsclub mag jaloers zijn hoe veel leden vandaag er waren. Wie heb ik gezien en zal er vast een vergeten. Jan Matthijs , Ronald M, André , Anne, Jaap, Werner , Wilma, Alie Gerda, Ron Jose, Pieter, Peter K, Eric, Harry ,Jan W Jan Bommerson, Jose, Derreck , JP, Louerens, Sander, Margriet, Lien , Antointte Luuk , Pieter en ik hoop dat ik niemand vergeten ben.
   De groepen werden prima verdeeld in afstand en snelheden . Zelf heb ik de 110 gereden met Jose, Werner en Antionette . Op het moment dat we vertrokken begin iets te sputteren maar in het rondje Umcg totaal geen last . Lekker droog en mooie zusters gezien maar na de Tjardaweg begon de ellende . De motregen hadden de wegen zo nat gemaakt dat we begon aan een voorjaarsklassieker en dit ging door tot aan De Boeter . wat zag iedereen er prachtig uit met mooie sputters van modder . De fietsen waren ook zeer vuil en hadden prachtige grijstinten. Alie kon haar witte fiets bijna niet terugvinden hoorde ik uit betrouwbare bron. Na Zoutkamp was het niet gedaan met de modder , maar het zonnetje kwam er wel door. Het tempo in mijn groepje bleef constant in Winsum nog met de heavy’s koffie gedronken . Hoe dichter wij bij de stad kwamen hoe schoner de wegen . Vonden we best jammer . De gladheid begonnen we net aan te wennen. Terug op de Vismarkt heb ik met Werner nog een heerlijk biertje en een pastamaaltijd genoten. Conclusie topdag, goede organisatie en tot volgend jaar.

   Groeten Luuk

  • #14265 Reageer
   Jaap Vis
   Bijdrager

   Het was een memorabele tocht. Gisteren nog op de buienradar gekeken, de hele dag droog. Maar niet heus, het regent als we de stad uitrijden en regen en najaar is glibberen over de groninger klei. Het gaat allemaal net goed, maar hachelijk is het wel. We rijden met Jan die gisteren 350 km gereden heeft, Egbert, Douwe, Wilma, Erik, Peter en ondergetekende, maar voor we de stad uit zijn zijn we Wilma en Douwe kwijt. Lek. Met z’n 5en formeren we groepen met fietsers, raken ze weer kwijt , en koersen door. Koffie in Lauwersoog, geen spoor van Wilma en Douwe, ook alnemen we de tijd om koffie te drinken. We rijden door weer een flinke maar niet goed samenwerkende groep. Peter rijdt lek en we vinden het niet erg. Egbert rijdt door met de groep.
   Als Peter gedepanneerd is vormen we een nieuwe groep. Het gaat goed maar ik ben blij dat het met de heavy groep, hoewel er altijd wel wat is, toch beter gaat.
   In Winsum drinken we weer uitgebreid koffie, snelste op het parcours, laatste binnen noemt Erik dat.
   Na de koffie blijkt het tempo erg hoog te zijn geweets voor Erik en Peter. Erik is nog niet helemaal hersteld van zijn buikloop in de ventoux week. Peter is meer de klimmer. Wilma rijdt verassend fris mee.Jan is moe maar (nog) niet op. (gisteren 350 km gereden)
   Na Schildwolde gaan Jan en ik door met een sterk rijdende renner, de anderen blijven hangen in een grote groep.
   Gas, stoempen scheuren, En bij Middelbert houdt ook Jan het voor gezien.
   Tegen 14.15uur terug in de stad. Al gauw duikt eerst Jan op, en dan Wilma, Light was al terug, Erik komt met krampende spieren aan, Peter werd gesignaleerd. Egbert was natuurlijk het eerste van ons grfoepje, en werd niet meer gesignaleerd. (het juiste wiel gekozen, mee met de ontsnapping)
   Wilma trakteert op een biertje omdat inmiddels de zon er is.
   Al met al een prima tocht,
   Bedankt Dennis

  • #14267 Reageer
   Michiel Huisman
   Bijdrager

   Ook Christiaan en ondergetekende waren van de partij. Na het eerste stuk zagen we er uit als deelnemers aan een veldrit, dat wordt dus weer fietsen poetsen! De tocht was top georganiseerd en (op twee punten in de buurt van Onderdendam na) goed gepijld. Ondanks de gladheid bleef iedereen op de been. Pas later waren er in ons groepje een paar die spontaan er bij gingen liggen (oefenen voor het WK slow-motion vallen? We noemen geen namen…) Langzaam brak het zonnetje door, zo ongeveer bij de tweede stempelpost in Winsum. De beenstukken en het windstoppertje konden dus weer uit! Het laatste stukje vanaf Harkstede begint de vermoeidheid sommigen parten te spelen en valt ons groepje wat uiteen. We weten echter; het is niet ver meer! Ik passeer in de laatste kilometers zelfs mijn huis, maar weersta de aandrang om in de remmen te knijpen en rijdt door naar de Marche des Poissons (sorry; naweeën van de Ventoux). Op het terras verzamelen de Trapstelgroepjes zich weer onder het genot van een koud biertje of cola. Ik ruil mijn voedselmuntje om voor een stevig broodje Hamburger. Ondank dat Jaap wist te melden dat je van hamburgers vet wordt en dus altijd voor de pasta moet kiezen, heb ik er toch van genoten. Volgens Strava hebben we vandaag tijdens de 150 km een dikke 3000 calorieën verbrand, dus dat dik worden zal ook wel mee vallen!

   gr, Michiel

  • #14268 Reageer
   Michiel Huisman
   Bijdrager

   De light-groep (150 km) bestond vandaag uit Sander, JP, Lien, Gerda, Alie, Anne, Ron, Pieter, Lourens, Dereck, Margriet, Christiaan, ikzelf en ‘Greipel’ (een aanhaker met een Duitse kampioenstrui, op een Pinarello…).

   • #14270 Reageer
    Sander
    Gast

    Hij had inderdaad net zo’n blije bakkes als Greipel! 😉

  • #14269 Reageer
   Anoniem
   Inactief

   Ik sluit mij helemaal bij het verhaal van Michiel aan echt een top dag !! En heb weer aangenaam kennis mogen maken met een aantal leden .

  • #14288 Reageer
   Anne
   Bijdrager

   Omdat ik wat aan de late kant was, haakte ik mijn wagonnetje na de eerste stop in Zoutkamp aan de light-trein. Vond het leuk dat de route dwars door het UMCG ging. Verder heerlijk gefietst, veel mooier kun je een zondag in september niet besteden…

  • #14297 Reageer
   Anoniem
   Inactief

   Ik sluit me ook aan bij Michiel. Het was een mooie en goed verzorgde tocht met leuk gezelschap.

Weergave van 32 geneste reacties
Reageer op: TKP Tocht van Groningen
Mijn informatie:

<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Vorige onderwerp Volgende onderwerp Terug naar overzicht