bg

Gastenboek

Vorige onderwerp Volgende onderwerp
Weergave van 16 reactie threads

Tocht van Groningen!

 • Auteur
  Berichten
  • #29483
   Anoniem
   Inactief

   Hé mede-trapstellers!

   Niet heel actief meer ivm alle drukte rondom de zaak, maar hier toch even een berichtje! Samen met Homme en Dennis zijn we druk bezig met de voorbereidingen voor volgend weekend; de 6e editie van de Tocht van Groningen. ’t Gaat sowieso weer mooi worden, helemaal met de 330km er bij! Maar, wij zijn nog op zoek naar een paar extra handen; route-voorrijders (pijlen controleren), hulp bij de inschrijving op de Grote Markt en mensen voor de bezemwagen! Alle hulp is welkom! En je krijgt er sowieso veel liefde voor terug ;).

   Groet,

   Henrieke
   06-30154018

  • #29485
   Mathieu
   Deelnemer

   Ik spaar mezelf, ik heb mijn zinnen gezet op de 330 variant mits het weer er een beetje op lijkt. Maar de dag erna wil ik graag helpen.

   • Deze reactie is gewijzigd 5 jaren, 9 maanden geleden door Mathieu.
  • #29486
   Luuk
   Deelnemer

   Ik ga je helpen. Ik weet als geen ander dat het lastig is om vrijwiligers bij een tocht te krijgen en aangezien Homme, Dennis en jij ons regelmatig hebben geholpen bij het pijlen , voorrijden en ophalen pijlen bij Rondom Stad en VGV voel ik me genoodzaakt om te helpen . Wil wel voorrijden zal je appen

  • #29491
   Michiel Huisman
   Deelnemer

   Een beetje liefde kan ik wel gebruiken…. 😉 Maar ik wil toch zondag graag zelf fietsen. Vrijdag of zaterdag zou ik wel wat kunnen doen!

  • #29495
   Jan Campa
   Deelnemer

   Heb zelf een evenement te organiseren dat weekend, dus helaas geen tijd. Veel succes!

  • #29510
   Anoniem
   Inactief

   hi Henrieke, ik heb me net ingeschreven voor de 330 km. als ik dit weekend kan helpen, of op zaterdag 16 september, laat maar weten

  • #29514
   Mathieu
   Deelnemer

   Wie van de club hebben nog meer hun zinnen gezet op 330 km route?

   • #29515
    Jan Campa
    Deelnemer

    Ik zat er een klein beetje over te twijfelen, totdat ik las dat je dan om 3.00u bij de start moet staan. (Waarom dan niet 3:30u voor de 330km :P)

   • #29527
    Wilma
    Gast

    Ikke! Maar ik zal niet om 3 uur ’s nachts vertrekken

  • #29523
   Albert
   Gast

   Neem de 330 in overweging….

  • #29566

   330 ingeschreven. Maar niet om 3 uur starten…

  • #29616
   Michiel Huisman
   Deelnemer

   Ik doe ‘maar’ 150 km…..

  • #29809
   Peter Schipper
   Deelnemer

   Ik heb me ook ingeschreven. Hoe laat starten?

  • #29811
   Michiel Huisman
   Deelnemer

   Er vertrekt een groepje (light+?) voor de 150 rond 8:30! 🙂

  • #29812
   Peter Schipper
   Deelnemer

   Hoe laat vertrek voor de 330 km?

   • #29814
    Mathieu
    Gast

    3.00 uur vanuit Spaak

  • #29815
   Peter
   Gast

   Tot straks.

  • #29843
   mathieu
   Gast

   De weersverwachtingen waren niet hoopvol en veranderden met het uur. Tja wat doe je dan aan en wat als het de hele dag regent? 320 km is op zich al een uitdaging en helemaal met veel regen.
   Uit eindelijk maar besloten om een extra setje kleren met de bezemwagen mee te geven.
   Om 3 uur was het dan zover. Een groep van een kleine 50 mannen vertrekt vanaf spaak de nacht in. Peter S., Ronald, Derek en ik waren namens de club van de partij. Later zouden Wilma, Herwig, A.J. en Jan nog vertrekken.
   Via de Paterswoldse weg het park door richting de Hoornseplas, niet dat we daar veel van gezien hebben overigens. Even buiten Haren slaat het noodlot toe Ronald heeft een lekke band. In het schijnsel van de fietslampen wordt de band gewisseld en plotseling waren we met zijn drieën. Vol goede moed verder waarbij we regelmatig de groen verlichte bezemwagen van Homme voorbij zagen komen.
   Gaande weg de nacht komen we uiteindelijk door Stadskanaal en Musselkanaal waar we lichtloze jeugd ontwijken na een avondje in de plaatselijke disco. Inmiddels is het koud en mistig geworden. De glazen van onze bril beslaan en maken dat we langzamer gaan rijden.
   UIteindenlijk komen we bij Bourtange waar Homme ons staat op te wachten met koffie, krentenbollen en bananen. Ik besluit om een extra laagje aan te doen voor mijn gevoel was het rond het vriespunt.
   Met een heel bescheiden windje in de rug richting Nieuwe Schans en Nieuw Statenzijl. Inmiddels hebben we gezelschap van Otto gekregen die we bij Bourtange tegen kwamen met een lekke band.
   Vlak voorNieuw Statenzijl slaat het lot wederom toe, Peter rijdt lek. Na wat gedoe met bandjes en co2-patronen kunnen we verder en zijn we ingehaald door Wilma en haar companen.
   In Delfzijl treffen we nog een groep Trapstellers die de 150 rijden.
   Dan op naar de dijk. De rayonhoofden daar vonden het niet nodig of ondoenlijk( is mij niet helemaal duidelijk geworden) om de baan te vegen. In eerste instantie probeer je nog te ontwijken maar dat blijkt een hels karwei. Binnen de korte keren zit onze fiets vol met stront en later wij zelf ook, een beetje volkstuin kan daar moeiteloos een jaar mee bemest worden.
   Aan de einder verschijnt NPZ. Even een momentje bij het monument op de dijk waarna een flinke knal ons confronteert met de harde werkelijkheid,een klapband bij Peter. Homme biedt uitkomst en brengt een nieuwe buitenband. Ondertussen meteen maar de tijd genomen om te lunchen, we moesten immers toch wachten.
   Snel rekenwerk leerde ons dat we rond sluitingstijd bij de volgende checkpoint in zoutkamp zouden zijn en dus ook aan de finish. De wind tegen en het nieuwe was er bij ons wel een beetje af, het werd stil.
   In Zoutkamp een verlaten checkpoint maar koek en zopie was er nog voldoende en enthousiasme bij de vrijwilligers ook.
   Nog 75 km naar de stad. Zelden was de stad zover weg. We moesten er tegen fietsen om rond 18 uur op de Grote Markt te zijn. Daar aangekomen worden wij bijzonder enthousiast verwelkomt door hetzelfde groepje trapstellers die wij ook in Delfzijl al troffen. Wilma. A.J. en Jan waren er ook nog. De blijheid om ons te zien werd overigens gevoed door het bier. Wat waren we blij hen te zien, en ze hadden ook nog eten voor ons geregeld, wat een club.
   Moe maar voldaan naar huis.

  • #29845
   Luuk
   Deelnemer

   Het wachten was op jullie was zwaar met de constant aangevoerde “hersteldrank ” mijn lijf vertelde mij vandaag dat ik teveel hersteldrank heb gedronken en ik was vast niet de enige. ?Maar vond het erg leuk op jullie te wachten en dat geld eigenlijk voor alle 330 km rijders van Trapstel . Wij Trapstellers zijn goed in wachten en dus ook de laatste club die de Grote Markt verliet .

   Groeten Luuk

   Fijn dat ik weer een tradioneel verslag lees. Zo heurt It.

  • #29848
   Gerda Jansen
   Deelnemer

   Mooi verslag Mathieu, en petje af voor jou en iedereen die de 330 km rit heeft gereden!

Weergave van 16 reactie threads
 • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.
Vorige onderwerp Volgende onderwerp Terug naar overzicht