bg

Gastenboek

Vorige onderwerp Volgende onderwerp
Weergave van 8 reactie threads

Tourclub Wognum

 • Auteur
  Berichten
  • #29424
   Rob
   Gast

   Hoi, ik heb lekker gefiets boven Groningen. Ik heb de cat-ears besteld.
   Gr, Rob

  • #29437
   Geert Jan
   Deelnemer

   ZKV, zeer kort verhaal.

  • #29441
   Mathieu
   Deelnemer

   Ze gaan je zeker bevallen Rob. Luuk en ik zitten vol spanning te wachten op het verslag van Adrie ?

  • #29456
   Jan Willem
   Gast

   Ik nu ook natuurlijk

  • #29465
   Ekko Smith
   Deelnemer

   West Friezen meer woorden dan tekst.
   Jan Willem aan de cat ears? Ik prefereer wattenstaafjes.

  • #29488
   Jan Campa
   Deelnemer

   Wait for it. It’s gonna be legend……..

  • #29490
   Math (Tourclub Wognum)
   Gast

   Dit weekend hebben een fantastisch weekend we gehad, het weer zat ook wel erg mee. Omdat we het aantal kilometers wilden beperken, gingen we op de vrijdag via de afsluitdijk, Bolsward, Akkrum, Drachten, Roden naar Van der Valk hotel te Westerbroek, gelukkig slechts 175 km. Maar als je al om 7 uur op de fiets zit, kun je om 4 uur toch al aan het 1e biertje zitten. De 2e dag zijn we begeleid door een 4 tal van jullie tourclub, onder leiding van Mathieu en Luuk. Gelukkig hadden we al wat routes gekregen zodat we een keuze konden maken voor de (wind?)richting (voor zover de wind voor ons iets uitmaakt). We kozen voor de route richting Nieuw Statenzijl. Een aantal van ons had de route op GPS, heel leuk behalve als Mathieu al bij de 1e afslag niet rechtsaf maar linksaf gaat, kortom een “keer om route”. Maar met Mathieu en Luuk voorop ging het prima, voor zover ze niet werden gestoord door de niet stil te krijgen west-friezen. We gingen met een groep 19, wat aan de forse kant, maar door het “fluitje-achterop” levert dat voor ons geen probleem op. We hielden bij Termunterzijl onze pitsstop, voor slechts 5 eurotjes, waar zie je dat nog! Na deze stop heb ik, samen met de zwakste van ons, de kortste route gepakt, zodat de anderen in een wat lekkerder tempo verder konden fietsen. Beide groepen waren rond half 4 terug, mooi op tijd voor …. . Op de zondag ging de route voorlangs Groningen, via de poffert, langs de hoendiep, Gerkesklooser, Leeuwarden en Franeker, over de afsluitdijk weer terug en zaten we om half 6 te genieten van het afsluitende ijsje in Wognum, met zo’n 470 km meer op de teller.
   Mathieu, Luuk en kornuiten, van harte bedankt voor het begeleiden en de gezelligheid van de zaterdagtocht!!!!!!!!!!!!!!!! Als jullie kennis willen maken met Noord Holland, roep je maar!
   Groet, Math
   Tourclub Wognum

   • #29493
    Ekko Smith
    Deelnemer

    Math, mooi verslag man. Inderdaad veel woorden, de west friezen zijn niet op hun mondje gevallen. Daardoor heb ik velen van jullie leren kennen tijdens onze rit. Dank voor de uitnodiging, wij zaten tijdens de rit al te mijmeren over een bezoek in Noord Holland, wie weet?

  • #29494
   Jan Campa
   Deelnemer

   Dairy!

   Leuk stukje en misschien iets om over na te denken, buurten bij andere clubs. Leuk idee!

  • #29512
   Mathieu
   Deelnemer

   Met zijn 4en zijn we vol goede moed vertrokken naar Westerbroek, we hadden er zin in. Het weer was uitstekend en we hadden 2 mooie routes voor onze gasten uit Wognum op de Garmin staan.
   Bij het voorstel rondje zat de sfeer er al goed in, nooit een saai moment met die West Friezen. Ik schrok
   Nogal toen een van de leden een scheidrechtersfluit aan eeen touwtje voor de dag haalde. Ik dacht het zal toch niet straks komt er ook nog een pet te voorschijn .
   Met 18 man wordt er bij ons gewoon gesplitst maar daar leken de mannen van Wognum geen oren naar te hebben. Er werd gekozen voor Nw. Statenzijl en enigsinds verward reden we verkeerd de parkeerplaats af waardoor de route andersom gereden werd.

   Met een flink peloton op pad en geen moment een onveilig gevoel gehad. Er werd gedisciplineerd gereden, keurig 2 aan 2 en middels hand gebaren werd goed aangegeven maar ook goed door gegeven.
   Dan de fluit, de laatste man bediend de fluit. 1 x voor achterop komend verkeer en 2 x voor lek of als er gestopt moet worden. Wat een rust in het peloton, geen paniekerig geschreeuw maar iedereen die zich verantwoordelijk voelt voor de veiligheid.

   Ondertussen bijzonder gezellig kennis gemaakt en zeker voor herhaling vatbaar. TC Wognum heel erg bedankt voor een mooie dag op de fiets

Weergave van 8 reactie threads
 • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.
Vorige onderwerp Volgende onderwerp Terug naar overzicht