bg

Gastenboek

Vorige onderwerp Volgende onderwerp
Weergave van 6 reactie threads

Trapstelrit zondag 25-11

 • Auteur
  Berichten
  • #41824
   Peter Leemhuis
   Sleutelbeheerder

   Het was frisjes vanochtend, maar toch stond er in het Stadspark weer een clubje Trapstellers in winterkledij klaar voor een fietstochtje. Vanwege het niet al te grote aantal werd besloten in 1 groep te gaan fietsen in een rustig tempo. Dat tempo bleek in de buurt van Niebert niet tot ieders genoegen, waarna in goed onderling overleg werd besloten in 2 groepen te gaan rijden. De doldwaze avonturen van de rustige groep zullen vast nog wel op deze plek verhaald worden, hier gaat het verder met de iets minder rustige groep (te weten Chris, Ary, Sybren, Robert, Peter L en een kort stukje Peter H). Het was al gauw duidelijk, vandaag geen rustdag, maar in het zweet des aanschijns onze koffie met appelgebak verdienen. Of thee, dat kan natuurlijk ook. Het was blijkbaar zeehondenweer, want onder leiding van Chris voerde de tocht via Zoutkamp naar Pieterburen. Met 5 man kun je je niet goed verschuilen in de groep, dus het was flink vechten tegen de beruchte Groningse Col de Wind. Bij Pieterburen besloot Robert geen bakkie te doen maar zijns weegs te gaan, de rest kon even bijkomen onder het genot van de gebruikelijke versnaperingen. De serieuze onderwerpen des levens werden niet geschuwd aan de koffietafel, heel goed dat daar ook ruimte voor is. Daarna ging het gas er weer op, veelal in het wiel van de aanstaande pensionaris. Even voorbij Bedum namen we nog een extra lusje via Adorp en Wierumerschouw, en bij de evaluatie op het bruggetje bij Reitdiephaven zagen we dat goed was geweest. Met het vooruitzicht van warme hap, kachel en douche volbracht ieder goedgemutst de laatste meters huiswaarts.

  • #41827
   Ary Degen
   Deelnemer

   mooi verslag Peter

  • #41828
   Geert Jan
   Deelnemer

   De Boemel, de Lightrail.
   Na de splitsing reden Ferry, Jan Duut, Pieter, Harry W. ,Mathieu en mijn persoontje richting Salt Lake , en dat terwijl Babette haar Boeterdeur gesloten heeft.
   Onderweg Peter opgeraapt.
   José had naar het Park gebeld en zou wat later komen, we zouden wachten en zijn toch vertrokken, kou, ongeduld, de ware wil om te wachten was er niet.
   Dr Rode trein wacht op iedereen ?
   Dat slaat meer op het krijgen van pech onderweg, denk ik.
   Als ik zelf te laat kom heb ik pech denk ik maar.
   Bij Eibersburen reed José ons autonoom en stilletjes voorbij, als de goeie Sint ons huisje.
   Gestrooid was er wel , de winter is begonnen.
   Inde W11S app deed hij daar gelukkig luchtig over.
   Mathieu haakte af , soms is samen met en in het grote buiten een betere keuze.
   Koffie bij de overburen en weerom naar Stad.
   De zon heel even gezien.
   Koud was het niet.
   Op Sporza die andere Mathieu weer zien winnen, tsja.
   Volgende week weer.

   • Deze reactie is gewijzigd 4 jaren, 6 maanden geleden door Geert Jan.
   • Deze reactie is gewijzigd 4 jaren, 6 maanden geleden door Geert Jan.
  • #41831
   Marcel Fokkema
   Gast

   Mooie verslagen heren

  • #41832
   Mathieu
   Deelnemer

   Voor het eerst sinds 14 dagen weer op de fiets, en ook sinds lange tijd weer met de club mee. 10 uur starten past een hier toch beter dan 9 uur.
   Al bij pratend de neus op Zoutkamp aan. Bij Eibersburen was het kaarsje uit. Hartslag veel te hoog en de benen niet terwijl het toch een soort van wandeletappe was.
   De kop fris tegen de wind in langs het van Starckenborgkanaal weer terug. Coen nog getroffen en met een frisse kop weer thuis.
   Volgende keer beter.

  • #41833
   José
   Gast

   Was inderdaad even vloeken in het park voor mij, nadat ik gebeld had dat ik nog 1 schoenovertrek aan moest om richting park te komen!
   Ik reed het park nog uit in de veronderstelling nog een glimp van de groep te zien, was immers maar 5 minuten telaat! Een Rossi fan die zijn hond uitliet nog toegeschreeuwd of hij wielrenners gezien had, ja linksaf riep hij, je moet wel flink trappen! Ik riep nog: komt goed! Gelukkig was ik licht gekleed en het zweten kon beginnen, zig zagend door de landerijen geen wielrenner te zien, ik dacht dan maar van starkenborgh kanaal af en richting Zoutkamp maar, bij Eibersburen zie ik ineens. Rode fietskleding op de viaduct, ingelopen even. Mathieu en Jan gegroet en te horen gekregen dat er besloten was niet te wachten: daarop zei ik tegen Jan, dan vlieg ik weer verder, in het passeren zei ik nog hoi, maar idd ik was boos, boos omdat ik niet op goed geluk naar het park reed, ik heb gebeld dat ik eraan kwam, ik woon 2 km van het park af en ja toch de vraag, wat als ik iemand anders was, was er dan wel gewacht!? En zoals GJ zegt, ik dacht ook de trapstel kan de motto maar wegdoen, klopt niks meer van! Met deze gedachten bleef ik rijden, zo erg dat ik 2x verkeerd reed! Geen pauze heb genomen en niks heb gegeten geen ontbijt en het beoogde taart onderweg, thuis aangekomen 97km en een beetje gereden! Toch blij dat ik gefietst heb voor mij was de laatste keer op de fiets begin augustus, dus dit gedaan mag ik over de vorm niet klagen.

  • #41834
   Geert Jan
   Deelnemer

   Inmiddels is de lucht geklaard en kunnen en willen we weer door één deur, over één fietspad.

Weergave van 6 reactie threads
 • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.
Vorige onderwerp Volgende onderwerp Terug naar overzicht