bg

Gastenboek

Vorige onderwerp Volgende onderwerp
Weergave van 1 reactie thread

Trapstelrit zondag 9 december

 • Auteur
  Berichten
  • #41917

   Het leek droog, was het ook bij de start, fris en een stevige westnoordwester. Normale burgers zitten aan het zondagse ontbijt met de kachel op een graad of 20. Ook lekker, maar als je weet dat er meer mensen zijn die net als jij ook buiten willen spelen in herfstige omstandigheden, stap je op de fiets. Daar stonden we dan, zeven man sterk bij de Chinees in het park: Michiel, Michel, Harry T, Albert, GJ, Mathieu en ik. Op naar Zoutkamp, we zouden bij elkaar blijven. De sterkste benen dus voorop, de rest smikkelend uit hun bordje. Sneeuwwitje is er niks bij. Toch, bij Enumatil nemen de Thesingers afscheid wegens dienst weigerende benen. Ze maken hun eigen feestje verder met een korter rondje.
   Zo nu en dan viel er wat regen, maar de overdrijvende buien zorgden voor een prachtig flame-achtig licht over het Groninger landschap, gereflecteerd tegen de dorpen in de verte en de schapen in de wei naast ons.
   Vlak voor Zoutkamp reed Seryl ons tegemoet, die in zijn eentje de omgekeerde weg had genomen. Hij had ook wel zin in koffie.De Boeter bleek open en dat niet alleen: er was iets cultureels aan de gang. Allemaal muzikanten, drie vrouwen in roze pakjes waarvan onduidelijk was wat hen naar de Boeter had gebracht, en twee verhalenvertellers die ons trakteerden op een verhaal uit hun liefdesleven: een vrouw die na haar scheiding alle datingsites uit haar hoofd kende en ons meenam op een date met een voor haar bijzonder aantrekkelijke man. Helaas voor haar bleek het geen date te zijn, toen zij hem vroeg, naar ik mij voorstelde met rode koontjes, of ze met hem mee mocht op een safari die hij had geboekt. Hij ging met zijn vrouw en de date was geen date, maar haar verzekeringsmannetje. Moraal: ook die kunnen best over een zekere aantrekkingskracht voor het vrouwelijke geslacht beschikken. En ik vroeg mij intussen af of zes kerels in vochtige fietskledij.ook iets van verlangen wisten op te wekken, maar ik durfde het niet te vragen, bang voor het antwoord.
   Een oude man vertelde over een mislukte liefde in zijn jonge jaren. Hoe hij een nacht lang voor het raam had staan uitkijken naar haar, rillend van de kou, hadden ze elkaar misgelopen en maakte zij het uit, zoiets. Twee luchtige verhalen over hoop, verlangen en teleurstelling, zomaar als toegift op een prachtige zondagse fietstocht.

  • #41918
   Wim
   Gast

   Genoten van dit verslag!

Weergave van 1 reactie thread
 • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.
Vorige onderwerp Volgende onderwerp Terug naar overzicht