bg

Gastenboek

Vorige onderwerp Volgende onderwerp
Weergave van 3 reactie threads

Verslag 13 maart

 • Auteur
  Berichten
  • #18176
   Luuk
   Deelnemer

   Vanochtend reed vanaf Beyum richting stadspark en met nog wat slaap reed ik automatisch door vergat ik af te slaan naar de nieuwe startplaats. Het ging ook zo lekker met windje in de rug. Snel omgedraaid. Op de parkeerplaats stonden al mensen en gelukkig kreeg ik warm onthaal en nog wat extra kudos voor de rit met Matthieu van afgelopen vrijdag . Om 10 uur heb ik de lights bij elkaar geroepen en ik telde genoeg renners dus gelijk twee groepen gemaakt voor de veiligheid en dat werkte. Bestemming Termuntenzijl . Wie waren erbij Almar, Edwin, Gerda, Annie, Lien, Jan D, Antionette, Michiel H, Matthieu , José , GJ, Ferry en ik uiteraard. Misschien ben ik er vergeten maar nu al excuses. Door de stad richting het oosten zeg maar voor de Ikea langs , de prachtige nieuwe brug over bij Winschoterdiep en dan richting Lageland, hier linksaf, Richting Denemarken , Hellum, Siddeburen , Woltersum, Termuntenzijl. Terug gingen we langs de dijk naar Delfzijl, Appingedam richting stad. De heenweg was zwaar maar iedereen deed zijn kopwerk tenminste die het konden. Nog wel een lekkeband gehad tenminste Jan en het was een splintertje van het merk dat het groene Noorderlicht veroorzaakt.
   In Theetied heerlijk met een openhaard vuur lekker koffie gedronken en daarna met de wind in de rug terug . Onderweg kwam Matthieu zijn echtgenote nog tegen op de terugweg en hij dacht gezellig en draaide om Logisch lijkt me .. Ook zagen we GJ effe sprinten op een doodlopend stukje weg dat naar de Waddenzee liep. Hij moest even de zee zien. Nog een maandje GJ en je mag weer naar Vlieland. Ik heb op de terugweg ook de groep verlaten wilde een extra lusje doen wat later bleek overmoedig . Denk dat de oostenwind van vandaag en de rit van vrijdag me nog in de weg zetten. Ik heb een heerlijke dag gehad en ik ben weer opgeladen voor een week werken.

   Groeten luuk

  • #18179
   josé
   Gast

   @Luuk, GJ had vandaag vaker akkefietjes met doodlopende wegen…. ik telde er 3.
   Nr.1 we fietsen bijna een garage in.
   Nr.2 Bij een slinger zagen we dat GJ aan het veldrijden moest.
   Nr.3 GJ dacht wat hoogtemeters te pakken, dat is hem gelukt maar daarna moest hij terug, (hek was dicht)

   Al met al was het een leuke rit, Michiel werd niet warm van het tempo totdat er voor de bordjes gesprint moest worden.
   Lekkere koffie bij Thee tiet en met de wind in de rug terug! Afgehouden door een dappere meneer op zijn stadsfiets
   en de rondvraag in Ten Boer. Heerlijk fietsweer.

  • #18180
   Mathieu
   Deelnemer

   Het was prachtig weer hoewel de noordoosten wind de rit soms snijdend koud maakte. Almar en Erwin moesten toch nog even een bordjessprint doen waarbij Erwin met een wiellengte won van Almar maar uiteindelijk toch als tweede eindigde. Michiel was de hele rit al druk met klagen over de temperatuur en zat regelmatig hijgend en puffend in het laatste wiel. Was het toneelspel? Hij won de bordjessprint.

   Conny was niet zo dapper als Gerda en Lien na een avondje stappen en bleef in bed. Ik was dan ook zeer verrast haar tegen te komen in Farmsum. Uiteraard draai je dan om en ga je nog een stukje met haar fietsen. Wij zijn exact dezelfde route terug gereden als ik heen naar Termunten met het Trapstel heb gereden. ruim 120 op de teller en tevreden .

  • #18182
   Anoniem
   Inactief

   Werd er ook nog gefietst door Medium? Jazeker! Na een twijfelachtige start (durft er iemand met Jan en Jaap mee?) rijdt er een behoorlijk grote groep weg. Wie zijn erbij? AJ, Bertil, wegkapitein Chris, de 2 Peters, Hans, Jan C, Robert, Herwig, Cyril, Herman, Wilma (op de oude fiets), Douwe en ondergetekende. Ik hoop dat ik niemand vergeten ben. Sommigen hebben na een nacht lang keihard films kijken nog even moeite met de ochtend. We besluiten naar de Fraeylemaborg te rijden, waarmee stiekem de Menkemaborg werd bedoeld. Eerst voor de wind, via Saaksum en Ulrum, en dan tegen de wind in, langs Pieterburen, langs de dijk naar Uithuizen. Afgesproken werd om steeds 2×500 meter op kop te rijden. Zo kon iedereen eventjes moe worden en dan weer heel lang uitrusten. Bij de Menkemaborg werden we al opgewacht door Jan en Jaap. Het meisje van de bediening was blijkbaar nieuw, want meer dan 3x taart onthouden was al even spannend, laat staan het serveren van een broodje kaas. Gelukkig maakt de locatie veel goed. En het werd helemaal aangenaam met de Verhalen uit de Oude Doos. Chris en Hans vertelden over hun fietsreis naar Moermansk en hun illegale verblijf in Rusland, toen nog Sovjet-Unie. Wat een gaaf avontuur!
   Terug was het maar een klein stukje voor de wind weer terug naar Groningen. Jan en Jaap vergezelden ons nog een stukje, tot ze zich niet meer konden inhouden. Bij Onderdendam nam Wilma afscheid voor een extra lusje via Garnwerd en ergens op de Woldijk nam ook AJ afscheid (was dit niet de afslag naar Moeke Vaatstra? ;)) Bij de woning van Ferry hielden we de rondvraag en was iedereen blij met de schitterende tocht.

   Op naar meer van dit soort ritjes met dit schitterende weer!

Weergave van 3 reactie threads
 • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.
Vorige onderwerp Volgende onderwerp Terug naar overzicht