bg

Gastenboek

Vorige onderwerp Volgende onderwerp
Weergave van 3 reactie threads

Verslag zondag 1’7 juni

 • Auteur
  Berichten
  • #33874
   Luuk
   Deelnemer

   Het was weer zover de zondag stond in teken van Trapstel . Het was wel een tijdje geleden spijtig genoeg . Vandaag was ik buddy samen met Michiel Huisman voor Stien en Vincent. Nadat 2 lightgroepen gevormd hadden en ik beperk me tot de mijne hadden we in gedachten Bakkeveen. Maar onderweg hadden we steeds meer behoefte zoutkamp aan te doen. We hebben geen hekel aan Friesland maar ben natuurlijk wel lid van een Groningse fietsclub😉 en dan vermijd je het zoveel mogelijk natuurlijk.
   Alle gekheid op een stokje er werd serieus gefietst . De buddy’s hebben waren druk bezig onderweg met hun verhalen over voor, tegen etc en Peter Verschuren en Lien pasten hun snelheid prima aan zodat we onze buddyrol prima konden doen
   Na ongeveer 25 km besloot ik samen met de groep om met Vincent alleen te rijden. Reden het is niet eens de conditie maar meer dat hij onzeker op de fiets zit. Vincent is een Fransman en heeft nog niet de vaardigheden op de fiets die wij van nature meekrijgen omdat wij zijn opgegroeid in fietscultuur land.
   Vincent heeft bijvoorbeeld moeite met nemen bochten of bij het pakken van een bidon moet hij nog stilstaan op de fiets. De groep zei wij wachten in Zoutkamp en daar zat aspirant-lid Stien al met een grijns van mooi clubje dat Trapstel . Denk wel dat ik me thuis voel . Na de koffie die was weer als vanouds ben ik met Vincent weer alleen verder gegaan en bij Winsum sloeg bij hem de vermoeidheid toe.
   Snelheid omlaag en rustig doorgefietst tot aan Noorderhogerbrug waar we nog een Meet en Greet met Joke, Tiemen en Jan Roeters hadden. Volgens mij hadden zij ook prima gereden tenminste dat ik dacht aan de vriendelijke glimlach van Joke te zien
   Heb met Vinicent afgesproken om wat extra te oefenen en dan komt hij ook fietsen. In Trapstel.

   Groeten Luuk

  • #33877

   In het park een fietser of 25-30. westenwind leende zich goed voor Bakkeveen, maar daar dacht een van de lightgroepen anders over. Strava zegt dat ze naar Zoutkamp zijn geweest, met aan boord twee nieuwelingen, Vincent en Stien. Twee andere groepen gingen naar Bakkeveen volgens route S02 ZW 91 Bakkeveen Stripe uit het Trapstel Routeboek. Pieter, Eddie, Jan D, Hans, Wim, Rob , Martijn en Harry lieten de route aan mij en aangezien ik hem van tevoren niet had bekeken, volgde ik wat Garmin voorschreef, al leek het alsof we eerst op weg naar Zoutkamp gingen. Maar na Lutjegast bogen we af naar het zuiden richting Noordwolde. Straf windje, sterke mannen op kop van deze als light vertrokken groep, was het een verrassing waar we heen werden geleid en waar de koffie (toch in godsnaam) bleef. Slotakkoord voor de troost was een mooi stukje fietspad door het bos, dat eindigde pal naast de Stripe. Medium wat daar al, wij bestelden koffie en appelgebak. Wat een bediening: na twee minuten werd ons de taart al geserveerd. Medium protesteerde, wij begrepen niet waarom: waar staat geschreven dat als je eerder aankomt, je (dus) ook eerder taart krijgt…? Hoe dan ook: dank aan medium dat ze die alvast voor ons hadden besteld. Ik geloof dat het goed smaakte, ik hield het zelf bij volkorenboterhammen met appelstroop en honing, krachtvoer voor fietsers.
   terug onderlangs, met lek voor Martijn in Haulerwijk. Bij Roden had de gemeente het asfalt uit een stuk van de Trapstelroute gehaald (of misschien had het er nooit gelegen, daar wil ik af wezen), dus dat werd even improviseren. Dat leidde ons door een paar woonerfjes van het schone Roden maar uiteindelijk werden we er aan de noordkant weer uitgespuugd en dan ben je met de wind in de rug al bijna thuis.
   Mooie route, goed gezelschap, behouden thuiskomst. Er zijn slechtere zondagen denkbaar.

  • #33878
   Geert Jan
   Deelnemer

   Wat een club!

  • #33881
   Martijn
   Gast

   Was een erg mooie route met goed gezelschap, dank jullie wel

Weergave van 3 reactie threads
 • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.
Vorige onderwerp Volgende onderwerp Terug naar overzicht