bg

Gastenboek

Vorige onderwerp Volgende onderwerp
Weergave van 10 reactie threads

verwijdering ledenlijst

 • Auteur
  Berichten
  • #41661
   Mathieu
   Deelnemer

   Ik merk dat mijn reactie wel gemeld staat op het gasten boek bij dit topic van het bestuur maar dat de inhoud niet zichtbaar is. Dan zo maar even.

   Enig speur werk op de site van de NTFU aangaande de AVG levert het volgende op.

   Klein citaat van hun toelichting:
   Mag de vereniging haar ledenlijst online publiceren?
   Voor een vereniging is het publiceren van een ledenlijst in principe toegestaan (achter een inlog), maar het is verstandig om de algemene ledenvergadering daarmee vooraf te laten instemmen. Wil je behalve namen ook contactgegevens in de lijst opnemen, kaart dit dan expliciet aan gedurende de ledenvergadering. Geef leden bovendien, net zoals bij het verstrekken van adresgegevens aan sponsoren, vooraf gelegenheid om zich tegen publicatie te verzetten. Let erop dat uitsluitend leden toegang hebben tot de gepubliceerde ledenlijst.

   Het mag en het kan dus gewoon. Dat de link naar de ledenadministratie bij de NTFU niet meer wordt gefaciliteerd kan, maar dan zijn er andere wegen te bewandelen om dit toch mogelijk te maken.
   Een vereniging waarbij de leden elkaar niet meer kunnen vinden en benaderen is een vereniging die dood bloedt.
   Ik ben wel benieuwd op welke wijze het bestuur dit gaat oplossen.

   https://www.ntfu.nl/home/nieuws/id/591/privacy-en-de-sportvereniging-marketing-en-online-publicatie

  • #41662
   Geert Jan
   Deelnemer

   Het moment voor voeten en bier op tafel lijkt me.

  • #41663
   Luuk
   Deelnemer

   Goed plan. Vind het niet goed dat ik geen kontakt kan krijgen met leden. Ik fiets wel eens met leden doordeweeks en kan ze niet meer recht streeks benaderen. Ook de commissie waarin ik zit beschikt niet over een lijst.Dit moet anders kunnen lijkt me. Extra Alv zeg maar en na afloop voeten op tafel en bier zoals GJ treffend schreef.

  • #41664
   Wim
   Gast

   Oh demon alcohol,
   Sad memories I cannot recall,
   Who thought I would say,
   Damn it all and blow it all,
   Oh demon alcohol,
   Memories I cannot recall,
   Who thought I would fall a slave to demon alcohol.

   The Kinks

  • #41667
   Wim
   Gast

   Ik zal wel wat gemist hebben in deze discussie. Ik vraag mij namelijk af waarom de ledenlijst niet gewoon per mail toegestuurd kan worden. Diegenen die niet willen dat anderen hun gegevens ontvangen, zouden dit aan de secretaris kenbaar moeten kunnen maken. Dan kunnen zij op een aparte lijst geplaatst worden. Ik kan mij niet voorstellen dat de privacywetgeving zo’n constructie niet toelaat.

   Ik persoonlijk vind het wel leuk om de geboortedata te kunnen zien om vervolgens opgelucht te kunnen constateren dat er nóg oudere lullen dan ik lid zijn. Dat geeft toch een zekere troost.

  • #41668
   Michiel Huisman
   Deelnemer
   • #41672
    Mathieu
    Gast

    Natuurlijk zijn wij de enigen niet, dat zou heel merkwaardig zijn. Het maakt mij niet zoveel uit wat voor oplossing er komt, als hij er maar komt. Leden moeten op een of andere manier toch in staat worden gesteld om met elkaar in contact te komen.

  • #41687
   Geert Jan
   Deelnemer

   appgroepje W11S bijvoorbeeld,.
   .

  • #41688
   Jan Willem
   Gast

   Maak er bijvoorbeeld een telefoonlijsten / emaillijst van, zonder adres en geboortedatum, Dan kan je altijd bellen en vragen waar iemand woont 🙂
   En vraag bij iedereen even na of hij zijn telefoon en email adres hierop wilt hebben.

   • #41689
    Michiel Huisman
    Deelnemer

    Lijkt mij een goed compromis.

    Ik kreeg deze week een briefje onder ogen van de buurtvereniging waarin ze de discussie omdraaiden:

    “wij zijn een gezelligheidsvereniging en bestaan dankzij sociale contacten. Als u er voor kiest zelfs uw contactgegevens niet te willen delen, kunt u helaas geen lid meer zijn van onze vereniging” …….

    Vond ik wel verfrissend! 🙂

  • #41694
   Luuk
   Deelnemer

   Zeer verfrissend de buurtvereniging, omdenken of gezond boerenverstand.en by the way zijn toch de gezelligste en leukste fietsclub toch. Daar hoort een ledenlijst bij naar mijn idee en dat kan volgens mij prima geregeld worden via een extra ALV zoals in eerdere berichten al genoemd is.

   Groeten
   Luuk

  • #41695
   Jan Willem
   Gast

   geen ledenlijst dus , maar een contactgevenslijst met alleen naam, tel. Nummers en/of email. Als dat het voorstel wordt op de ALV kan het mijn stem krijgen.

  • #41696

   Doel: contact kunnen opnemen met elkaar. Naam, tel.nr en email volstaan daarvoor. Moet hiermee worden gewacht tot de ALV, of kan het als voorlopige oplossing om de winter samen door te komen?Persoonlijk maak ik me er niet druk om en mag de buurtverenigingsvariant van mij ook. Maar daar kan de ALV zich over buigen.

   • #41697
    Michiel Huisman
    Deelnemer

    voor de duidelijkheid: de buurtvereniging had het juist over de door Jan Willem voorgestelde variant: wel contactgegevens delen, overige gegevens alleen voor bestuursdoeleinden.

Weergave van 10 reactie threads
 • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.
Vorige onderwerp Volgende onderwerp Terug naar overzicht