bg

Gastenboek

Vorige onderwerp Volgende onderwerp
Weergave van 17 reactie threads

Victor in Australie

 • Auteur
  Berichten
  • #14862
   Marten Heikamp
   Gast

   Beste fiets vrienden,

   Hier een bericht uit Australië, inmiddels zit ik hier al weer ruim 2.5 week! De eerste week in Sydney doorgebracht samen met Karin. Na het ontmoeten van al haar vrienden hebben we samen besloten om naar Melbourne te gaan, hier hebben we een baantje gekregen op een soort van grote kermis in een poffertjes kraam! Dit was voor 2 dagen maar daarna kregen we een nieuwe aanbieding om op het tulip festival in dezelfde kraam te werken. Nu verblijven we in een hostel op ongeveer een uur vanaf Melbourne, dit festival duurt tot zondag en daarna zijn we weer werkloos! Momenteel hebben we contact met een farm in the middle of nowhere om farmwork te gaan doen wat telt voor ons second year visa! Dit was een kleine update;-) wat betreft het fietsen zit er nog geen schot in de zaak! Nog geen fiets aangeraakt, maar wie weet komt dat nog! Voor iedereen veel fietsplezier in NL en leuk om alle verhalen op het gastenboek te lezen! See yah! Cheers

  • #14863
   Luuk
   Deelnemer

   Leuk om wat van je te horen over de avonturen in down under . Verheug me op prachtige verhalen en ik hoop dat je af een toe een fietsje mag aanraken als is poffertjes bakken ook lekker Hollands.
   Groeten luuk

  • #14870
   wim
   Gast

   Ik heb zin in poffertjes Victor. Het water loopt me in de mond. Veel plezier nog met je mooie avontuur.

  • #14875
   Anoniem
   Inactief

   Is het waar dat ze daar veel kangaroos hebben rondlopen? Heb je ze al geteld?

  • #14878
   Michiel Huisman
   Deelnemer

   poffertjes & tulpen? Daarvoor hoef je toch niet zo’n eind weg, mate!

  • #14880
   Chris
   Gast

   Hoi Victor, Mooi zeker om herenigd te zijn met je zus en samen aan de slag te zijn daar in het verre down under?! Jammer dat je nog geen fiets hebt aangeraakt! Hier wordt je gemist en niet alleen door Marten! Heel veel plezier daar, werk ze en doe je zus de groeten!

  • #14881
   Frits
   Gast

   Mooi man. Toch een beetje Nederland. Geniet er van.

  • #14914
   Anoniem
   Inactief

   Het is daar nu lente toch? Gauw een fiets regelen en aanraken is niet genoeg, rijden!!! Volgens mij zijn alle australiers sportgek en tel je pas mee als je iets geks doet. Naar ULURU fietsen en terug in 2 weken tijd of zoiets. (5000km?)
   Veel plezier daar.
   Groet Jaap

  • #14925
   Tiemen
   Deelnemer

   Geweldig om te lezen! Veel plezier man, maar pas op voor redback spiders en ander gifitig ongedierte.

  • #15360
   Marten Heikamp
   Gast

   Bedankt voor alle leuke reacties! Misschien komt er binnenkort nog eens fiets! Mijn huidige baas die heeft een Giant staan maar doet er niet veel mee en vroeg of ik hem een tijdje wilde lenen, ben benieuwd wanneer ik m’n eerste rondje down under kan maken! Na de poffertjes zijn m’n zus en ik vertrokken naar het binnenland, we zitten nu in Nyah ongeveer 5 uur ten noorden van Melbourne. We zijn beide van plan om ons second year visa te halen en hiervoor moet je 88 dagen farm work verrichten! We zitten in een caravan park waar de manager ook alle baantjes regelt! De eerste dag na aankomst begonnen op een carrot farm..drama drama drama, de hele dag op je knieën onkruid wieden in de brandende zon, hier na 1 dag mee gestopt en opzoek gegaan naar iets nieuws, dit is een Peach farm geworden. Ik heb er een week gewerkt en m’n zus werkt er nog, om even een indruk te geven je loopt de hele dag van boom naar boom om bij elke tak maximaal 4 perziken er aan te laten zodat deze goed kunnen groeien en geen last hebben van ruimte tekort, het werk is te doen maar de Scapino was beter;-), per boom ontving je $3,-!! Ik heb sinds deze week een nieuwe baan in de box factory hier ben ik van plan 3-4 maanden te gaan werken om geld te sparen en m’n 2de jaar te halen, dit is de hele dag in een fabriek staan en werken met machines die de dozen voor al het fruit maken! Niet in de zon, geen last van vliegen en per uur betaald krijgen stukken beter! Tot zover de 2de update! Het is leuk om alle verhalen op het gastenboek te lezen(tenminste, bijna altijd;-))
   Cheers!

  • #15363
   Wim
   Deelnemer

   Leuk om van je te horen Victor. Flink aanpoten dus. Een beetje zoals de Polen in Nederland. Mooie ervaringen allemaal. Nog veel plezier.

  • #15370
   Luuk
   Deelnemer

   Inderdaad leuk om te lezen en dat je zo hard moet werken doet mij denken aan mijn vakantie werk in het slachthuis. Wat was dat pezen .

   Groeten Luuk

  • #15391
   Chris
   Deelnemer

   Hard werken! Maak je ook nog een beetje lol? Of heb je daar geen tijd voor? Je maakt zeker lange dagen!
   En …. je gaat ook voor het 2e jaar!
   Hier is de herfst echt begonnen, de dagen worden echt kort, maar als het kan maken we wel nog een ritje.

   Wel tijd vrij maken voor fietsen joor!
   Doe de groeten aan je zus! En hou ons op de hoogte!

  • #16903
   Marten Heikamp
   Gast

   Fiets vrienden, hier weer eens een nieuw verhaal uit Australië.

   Aan het camping leven in Nyah is weinig verandert, nog steeds verblijf ik op het caravanpark in een caravan samen met Karin! Door de weeks beide aan het werk en op vrijdag naar de kroeg, een perfect leven zou je denken maar toch ontbrak er wel 1 ding..het fietsen begon ik elke dag toch wel iets meer te missen! Gelukkig gingen we met een groep van het caravan park voor oud en nieuw naar een hostel 7 km vanaf Melbourne (St Kilda) dit was natuurlijk het uitgelezen moment om wat fiets spullen te kopen aangezien een helm verplicht is, fietsschoenen wel zo fijn fietsen en 2 bidons met dit weer ook wel fijn zijn! Dus de zaterdag na het feesten op zoek naar een fiets winkel en terecht gekomen bij een Specialized winkel en daar op zoek gegaan naar de benodigdheden. Als snel werd duidelijk dat een helm van 170$ niet echt geschikt is voor een arme backpacker dus werd er gebeld naar een ander filiaal 2 km verderop. Daar zouden ze een helm hebben voor 60-70$ dus de backpack achter gelaten in de fietsenzaak en opzoek naar het 2de filiaal, onderweg zag Karin een Bike outlet shop en besloten we om daar maar even te gaan kijken, helaas was deze dicht maar de deur van de fitness ernaast was wel open en via die ingang kon je ook de fietsenzaak in waar ik 1-2 mensen aan het werk zag! Met goede moed naar binnen gelopen en werkelijk waar een fantastische middag gehad, een zeer vriendelijke man die het prima vond om mij en m’n zus binnen te laten om het nodige uit te zoeken voor zeer vriendelijke prijsjes wat mij natuurlijk zeer goed uitkwam, schoenen, pedalen, schoenplaatjes, een pomp, helm,2 bidons een multitool voor $180,- daarbij wat sleutels en vet om de pedalen te verwisselen een zadeltas en 2 buitenbanden van vredestijn die nauwelijks gebruikt waren helemaal gratis! Er moest alleen even cash betaald worden dus op naar het Shell station om te pinnen en meneer te voorzien van een 4-pack redbull als dank voor alle service! Toen ik terug de zaak in ging met de sleutel die ik mee had gekregen en heb de redbull gaf kwam er uit de koelkast een fles Wodka tevoorschijn en dronken we ineens wodka redbull in een gesloten fietsenzaak met de eigenaar! Ik vond het een mooi verhaal om met jullie te delen! Ik heb erg genoten in ieder geval. Aan het eind van de dag een 5 uur durende trein/bus reis gehad terug naar Nyah en natuurlijk moest er vandaag gefietst worden, volledige gesoigneerd op fiets met mn trapstel shirt het eerste rondje gemaakt op de fiets die ik van mijn baas mag lenen tot ongeveer Februari! Het viel best tegen na bijna 4 maand zonder sport en met alcohol en af en toe een sigaret! Hopelijk kan ik weer wat gaan fietsen!
   Groet, Victor.

  • #16913
   wim
   Gast

   Schitterend verhaal Victor. Veel plezier nog.

  • #16918
   Chris
   Deelnemer

   Mooi verhaal Victor! En nu maar fietsen…..! Geniet er van, samen met Karin!

  • #16919
   Anoniem
   Inactief

   Prachtig reisverslag Victor. Dit noemen we dus genieten met volle teugen wanneer je op avontuur bent aan de andere kant van de wereld.
   Nog veel plezier toegewenst daar en de groeten aan Karin.

  • #16921
   Jan van Wolferen
   Gast

   Fantastisch verhaal Victor. Op naar volgende avonturen.
   Veel plezier daar beneden!!

Weergave van 17 reactie threads
 • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.
Vorige onderwerp Volgende onderwerp Terug naar overzicht