bg

Gastenboek

Vorige onderwerp Volgende onderwerp
Weergave van 9 reactie threads

W11S

 • Auteur
  Berichten
  • #30702
   Anoniem
   Inactief

   Liefhebbers om zondag mee naar Frislan te fietsen en startbewijzen op te halen? Mooie traditie, toch?

  • #30703
   Luuk
   Deelnemer

   Prachtige traditie vind dat zeker dat dit gevolg moet krijgen. Succes

  • #30705
   Mathieu
   Deelnemer

   Zeker een prachtige traditie. Ik heb nog een prachtige route naar Leeuwarden en weer terug en het kan zo maar eens zijn dat ik mee ga. Eerst maar eens overleggen met mijn fysio ivm nekklachten.

   Even een huishoudelijke vraag; 9.00 uur vertrek vanaf de chinees?

   https://www.gpsies.com/map.do?fileId=cqmdoopcshlbweha

   • Deze reactie is gewijzigd 5 jaren, 6 maanden geleden door Mathieu.
  • #30720
   Michel
   Deelnemer

   Helaas kan ik niet mee zondag. Zou je mij willen inschrijven Herwig?

  • #30729
   Anoniem
   Inactief

   Michel, ik zal je inschrijven. Mathieu, ik vertrek om 1000u bij Ni Hao. Het geeft geen zin om eerder te gaan want de inschrijving bij Decathlon in Leeuwarden opent pas om 1300 u. Als ik nog mensen moet inschrijven dan graag je NTFU lidnummer doorgeven.

   • #30738
    Mathieu
    Deelnemer

    Ik haak af, ben niet fit genoeg voor een rit van pak hem beet 150 km.

  • #30737
   Geert Jan
   Deelnemer

   Hmmmmm,
   dit ruikt naar Avontuur,
   de Hoofdstad
   Heldendom
   dit herinnert aan gave zwartwit foto’s
   pannenkoeken
   De roep ,” waar is Gerda” hoor je zomers op volle terrassen,
   Dit is nu al een topdag.

  • #30739
   Anoniem
   Inactief

   voor de twijfelaars : in 2018 is Leeuwarden de culturele hoofdstad van Europa en dus wordt het een bijzondere editie. Eeuwige internationale roem staat je te wachten bij de aankomst ! Laat die NTFU nummers maar komen

  • #30756
   Fred Lahuis
   Deelnemer

   Het was weer een heerlijke W11S dag, regen, hagel, kou, zon ….
   Blij dat ik lekker uitgeslapen heb, maar respect voor de bikkels die gegaan zijn.

  • #30762
   Geert Jan
   Deelnemer

   Allez Herwig,
   ge hebt nu lang genoeg op de canape liggen bijkomen.
   Verman U en praat ons bij.
   Panne, wegversperringen , ontberingen , kommer en kwel.
   Maar dan die bank, de douche, de borrel en het weten dat je de luiaard in je weer hebt verslagen !
   Vertel !
   “ nonkel Herwig …………… “

  • #30789
   Ger Ettes
   Gast

   Ik zag op Strava dat Herwig en Wilma keurig in 5 uur de afstand van 135 km hebben afgelegd. Waarvoor hulde! Ik stond om 10.00 uur ook paraat bij Ni Hao met mijn van Marco overgenomen rode Trapsteljas aan. Bertil maakte het kwartet compleet. Die warme jas was ook wel nodig op deze gure 19e november. De buienradar voorspelde droog weer vanaf 11.00 uur maar gedurende de gehele ochtend en een deel van de middag is het nauwlijke droog geweest. Wilma had de route uitgestippeld tot Leeuwarden dus moesten vervolgens de benen het werk doen. Door de harde tegenwind hebben we enige tijd gedraaid en vervolgens ook een poos achter elkaar gefietst met wisseling aan kop. Op kop rijden was een kunst op zich! Ik had al snel door dat Leeuwarden deze dag een paar bruggen te ver was en geen doel op zich. Wel was het leuk weer langs Boerakker te gaan. Hier was ik sinds 2e Pinksterdag met Patrick niet meer geweest. Herwig en Wilma daarentegen fietsten zeer geconcentreerd en waren duidelijk mensen met een missie: het ophalen van startnummers voor de (winter)Elfstedentocht!

   Na 27 km dacht ik er bij 30 km af te moeten gaan maar ik kon nog door tot 33 km. Achteraf te vroeg want uiteindelijk haalde ik niet eens de hoogte van Drachten, waar mijn schoonmoeder woont. Maar die zat uiteraard ook niet te wachten op het binnenlaten van een half verzopen kat.Dus teruggekeerd na 33 km. Maar op de heenweg geen broodkruimels gestrooid zodat ik op de terugweg toch hier en daar moest omrijden. Dat was alles behalve vervelend met de wind in de rug. Zo legde ik een soort van alternatieve NCRV-Kerkepadroute af via Grootegast richting Marum en Leek. Even leek het bordje Zuidhorn me wel aantrekkelijk maar dat zou opnieuw tegenwind inhouden. Nee, dan maar via een plaats als Nuis, dat qua uiterlijke schoonheid mijns inziens de Kerkepadtrofee van de dag verdiende!

   Ik ging tweemaal de A7 onderdoor en overheen (bij Lettelbert) dus dat verklaart het omrijden van een kilometer of 5. Na Oostwold met de wind in de rug haalde ik nog even de 37 km, meer zat er niet in deze kille zondag. Bij Hoogkerk om 12.30 uur begon het harder te regenen en zag ik op de thermometer dat het maar liest plus 10 graden Celsius was. Mijn voeten hadden een chill-factor van min tien! Ik ga me toch nogmaals beraden over het nut van overschoenen. Vooral als de koffie zolang op zich laat wachten als op deze dag zijn de koude voeten nauwelijke te harden. Thuisgekomen kon ik de sleutel niet meer in de voordeur krijgen dus heb ik maar aangebeld. En gelukkig: de koffie stond al klaar op me te wachten bij de warme kachtel. En gelukkig, stond ik niet totaal verkleumd in Leeuwarden!

   Kortom, na deze verregende rit resteert er louter respect voor Wilma en Herwig. Goed geconcentreerd en zelfbewust heb ik ze gedurende een kwart van hun rit, 135 km, kunnen aanschouwen. Ze straalden fietsplezier en zelfbewustzijn uit. Bovendien hadden ze allebei nog wat goede tips voor mijn rijgedrag. Dus was deze tocht ook nog ter lering ende vermaak. Ook Bertil heeft zich van zijn goede kant laten zien. Op Strava zag ik al dat Bertil bij Burgum was omgekeerd en een mooie ronde had gereden. Zonder om te rijden. Hij leek me toch al niet van plan de Elfstedentocht te gaan rijden. Ik had afgelopen zondag graag Geert Jan een plezier gedaan door tenminste de Hoofdstad te halen.

   Bij mooier weer in 2018 zal dat vast wel een keertje lukken!

Weergave van 9 reactie threads
 • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.
Vorige onderwerp Volgende onderwerp Terug naar overzicht