bg

Gastenboek

Vorige onderwerp Volgende onderwerp
Weergave van 6 reactie threads

Woensdag 20-08 verslagen

 • Auteur
  Berichten
  • #13452
   Tiemen
   Gast

   Tjoek, Tjoek, Whoooot, Whooot, De trapsteltreinen vertrokken van perron 1,2, 3 en 4, vanaf station Kardinge. Het was een drukte van jewelste. Kruiers sleepten materiaal af en aan. Zoekende blikken schoten over de grote menigte om wanhopig in contact te komen met een lotgenoot. Wordt het perron 1 (light) of toch perron 2? Ik had een kaartje voor perron 4, de intercity. Ik had mijn twijfels maar besloot toch maar op te stappen. De trein schoot in gang. Op het spoor voor ons zat nog een andere trein zodat wij even pas op de plaats moesten maken tot de eerste wissel. Direkt na de wissel werden er behoorlijke scheppen kolen op het vuur gegooid. We kwamen op stoom. Na de volgende bocht was de ketel heet en werd de gashendel open gedraaid. Er kwam al wat rek op de wagonnetjes te staan maar de schade bleef binnen de perken. Na de volgende afslag moest er al een serieus gat worden dichtgereden en na een viaduct zag ik mijn kaartje uit het raam vliegen. Gelukkig reed daar de trein van perron 3; medium+. Samen met Thomas besloten wij onze karretjes daar aan te haken. Hier is de dienstdoende machinist er eentje die van regelmaat en orde houdt. Gedisciplineerd kreeg iedereen een beurt op kop. De route werd luid en duidelijk gecommuniceerd. Zo stoomde deze trein door het Landschap. Prachtige uitzichten tekenden zich af door de ramen van de wagons. Een grote oranje ondergaande zon tekende weemoed in onze harten, de zomer staat op het punt te vertrekken. We gooien nog wat kolen op het vuur en stampen de muur van Oostum op, daarna mag het gas er af en toeren we na een korte rondvraag naar huis. Bedankt allen voor deze heerlijke rit.
   De wagonnetjes: Joke (hoofdconducteur, machinist en wissellaar!) Frits, JanWillem, Tomas, Marten, Victor, Seryl, Herwig, Marco en Tiemen!
   Met dank aan Jaap Vis voor de route!

  • #13456
   Anoniem
   Inactief

   Tiemen, jij mag vaker het verslag schrijven. Volgende keer iets over hartkloppingen bij de NS?

  • #13492
   Anoniem
   Inactief

   Tjoeke, tjoeke! Mooie beschrijving door Tiemen van de trapsteltreinen, die woensdagavond rond zevenen vanaf 4 perrons vertrokken. Voor de volledigheid, de NS en Prorail worden al zo vaak bekritiseerd, vertrok vanaf perron 2 de medium light express. Ook hier een vrouw als hoofdconducteur, met dank aan het vrouwvriendelijke personeelsbeleid van de spoorwegen. Met straffe hand en met gezwinde spoed organiseerde Henrieke de trein gedisciplineerd en probleemloos oostwaarts. Het Schildmeer werd gerond en via Appingedam en nog wat plaatsen, toonde onze OV-kaart bij het uitchecken een royale 60 km. Onderweg geen onvertogen woord, iedereen content. Van de 8 medereizigers weet ik één naam niet meer te noemen (kwalijk!), wel nog Christiaan, Andre, Henrieke, Mariel, Gerard V, Bas, Jeroen. Het Nederlandse (trein)landschap laat ik nu even voor wat het is, ga internationaal sporen. Tot straks bij de Ventoux. Ciclo ergo sum.

  • #13496

   Prachtige verslagen over zoevende treinen en hun passagiers!
   Ik tel in de gauwigheid 18 passagiers en twee groepen. Volgens Tiemen was het vol op station Kardinge en vertrokken er vier treinen. H. Potter kende een ‘Hij die niet genoemd mag worden.’ Wij hebben juist de gewoonte om niemand ongenoemd te laten. Dus: namen graag. En treinnummers.

  • #13497
   Anoniem
   Inactief

   @Ronald: onder het item “verslag light woensdag 19/8” maken Luuk e.a. melding van de light train, vertrel perron 1. Gesplitst in 2 wagonnetjes, samen goed voor zo’n 18 passagiers. Wat alleen nog ontbreekt, zijn de kaartbewijzen van de intercity van perron 4 oftewel de TGV o.l.v. Jaap.

   • #13505

    He’s leaving, (leavin) On that midnight train to Georgia,
    (Leavin’ on the midnight train)
    Said he’s goin’ back (Goin back to find)
    To a simpler place and time. (Whenever he takes that ride)
    Oh yes he is (Guess who’s gonna be right by his side)
    And I’ll be with him (I know you will)
    On that midnight train to Georgia, (Leavin’ on the midnight train to Georgia, Woo-woo)
    I’d rather live in his world (Livin in his world)
    Than live without him in mine. (Their world is his, his and hers alone)

  • #13508
   Anoniem
   Inactief

   @Ronald & Ferry, de ontbrekende naam is Jan Teake

  • #13522
   Geert Jan
   Deelnemer

   Zo willen we het lezen,
   Prachtig leesvoer.

Weergave van 6 reactie threads
 • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.
Vorige onderwerp Volgende onderwerp Terug naar overzicht