bg

Gastenboek

Vorige onderwerp Volgende onderwerp
Weergave van 8 reactie threads

woensdagavond 7 september 18.30u kardinge

 • Auteur
  Berichten
  • #21742
   Anoniem
   Inactief

   voorstel voor de route van vanavond:
   http://www.afstandmeten.nl/index.php?id=1831053

  • #21747
   Jose
   Deelnemer

   @Jaap,

   Als je over de fietspad van de Stadsweg wilt, volgens mij is die gesloten ivm aanleg nieuwe snelfietspad….

  • #21748
   Anoniem
   Inactief

   Hoi Jose
   Zoals getekend gaat het over de kardingermaar naar de noorddijkweg. Als dat is afgesloten rijden we om het zilvermeer heen (parkallee) langs de kluiverboom en de bakboordswal naar de noorddijkweg en het damsterdiep. Zet je de route op je garmin?

  • #21753
   Tomas
   Deelnemer

   Vanavond was het weer eens een heerlijke fietsavond waarbij de zon te snel onderging. We, Jan vW, Jan C, AnneJan, Frits, Wilma, Sybren, vertrokken onder leiding van wegkapitein Jaap gedisciplineerd draaiend vanaf Kardinge om stipt 18:30 en er werd koers gezet richting Thesinge, Sint Annen daarna een kleine korte stop ivm een lekke band van JC waarna we in het welbekende Boerdam aankwamen. Net voorbij Kantens werd de draai terug richting de stad gemaakt. Langzamerhand ging het tempo omhoog en vanaf Onderdendam ging de gashendel helemaal open. Het trapsteltreintje werd een rode TGV en her en der kwamen de zweetdruppels tevoorschijn. In de sprint voor het bordje Grunn bleek Jan C net wat sneller te zijn dan Jan vW maar veel verschil zat er niet in. Al met al een heerlijke avond fietsen met een goeie groep!

  • #21760
   Anoniem
   Inactief

   Er was een flinke groep ook met light rijders. Er werd een gezamenlijk tempo voorgesteld, maar daar werd toch tegenop gezien door de light groep. Daarom de groep in 2 snelheidsklassen ingedeeld, Jose en Arna namen voor de light groep de honeurs waar. Wat de heavy groep ook de mogelijkheid gaf om heavy te rijden!
   Voor volgende week http://www.afstandmeten.nl/index.php?id=1831686 zodat een ieder die een garmin heeft die kan gebruiken. Dat geeft meer mogelijkheid voor de groepsindeling.
   Het wordt al snel donker. Zon onder was nu 12 over 8, volgende week 2 over 8. Ik probeer om de grenzen van wat kan wat op te zoeken, dat betekent dat een ieder een lichtje moet hebben op de fiets!
   Afkortingsmogelijkheid: van Niezijl naar Noordhorn, richting zuidhorn tot je de route langs het v starkenborghkanaal weer kruist.

  • #21762
   Jose
   Deelnemer

   Bij light was het inderdaad een grote groep, maar we besloten er 1 groep van te maken, anders dan de voorgestelde route, staken we de Ruischerbrug over richting Harkstede.
   Tempo was goed te doen voor iedereen, net onder de grens van de 30km/u. Wel hadden we veel tegenliggers op het fietspad. We reden Harkstede binnen over een klinker-fietspad
   Ik was voornemens om de weg op te gaan Marco was het met mij eens, vlak voor Belga werd de sein “weg op” gegeven. Iedereen zocht een opening tussen de stoepranden om de weg
   op te gaan, en wie stonden daar Henrieke en een vriendin “Suus!?”

   We groeten en vervolgen onze weg, even later haalt Henrieke de groep in om aan te geven dat ze zijn aangesloten, Arno komt vervolgens ook naar voren om aan te geven dat we naar de
   Zuidlaardermeer gingen, Marco wist de weg en we denderden door, voorbij Scharmer rechtsaf over Foxhol en aan het eind rechtsaf naar Zuidlaren, vanaf Zuidlaren werd het tempo wat opgevoerd
   Arno ging nog voor de sprint in Onnen en die won hij, Haren in en uit en richting Waterhuizen.
   Vlak voor de spoor hielden wij haalt, onze gastrijdster vond het fantastisch. de groep werd gesplitst in kleinere groepjes die allen huiswaarts gingen,
   echter door de grote aantal rijders werd het toch weer ene echt peloton, wij gingen richting Engelbert, bij de viaduct ging Marco nog even aanzetten voor de klim, hij kreeg 1 man mee
   die te laat reageerde en dus niet meer het wiel kon halen. op dat moment werd er een actie ondernomen door Ger die wederom niet de schoonheidsprijs verdiend.

   Vlak onder de top in een bocht afgeschermd door bomen besloot Ger ook volle bak het viaduct op te rijden, hierbij pakte hij de erg beschutte binnenbocht, Henrieke riep hem al achter na
   dat niet te doen, daar doemde een auto dat gelukkig voor Ger en ons als getuigen hele goede remmen had. de auto stond ondanks de hoge snelheid vrij snel stil en Ger kon ervoor langs glippen.
   Dat maakte wat boosheid en onbegrip los in de groep.
   Bij Ruischerbrug scheidden de wegen zic hen een ieder gaat richting huis, wij hadden het geluk van een passerende scooter die niet harder kon dan 36, we liften mee tot aan huis en bedankten de dames hartelijk.

   Aan de namen waag ik mij niet, want ik weet zeker dat ik een aantal vergeet. Heerlijk gefietst.

  • #21768
   Jos
   Gast

   Heerlijk gefietst. En ook nog fietsvrienden gemaakt. Groeten van de man die te laat reageerde.

  • #21789
   GEr Ettes
   Gast

   Ik zag het gevaar niet woensdag j.l. bij de avondrit van light. Ik weet nog wel dat ik uit het zadel komend enkele fietsers inhaalde en naar rechts keek met de woorden ‘ik ga voor brons’. Kennelijk zwenkte ik met de fiets naar links waardoor de sneller rijdende tegemoetkomende auto (wij gaan 8 meter per seconden maar auto’s halen gemakkelijk het dubbele) in de remmen moest om mij te ontwijken. Auto te laat gezien dus maar gelukkig minderde die vaart. Ik weet ook niet waarom ik meesprintte. Was het tempo te laag? Was ik bang de 60 km niet te halen die avond? Geen idee.
   Wat ik wel weet is dat, als minimaal twee waarnemers deze actie onnodig en zelfs levensgevaarlijk vonden, ik moet beseffen dat ik over de schreef ging en mezelf en daardoor de groep in gevaar bracht. (Dus lag ik bijna zelf op de barbecue van morgenavond). Ik beloof in de toekomst voorzichtiger te fietsen in de groep en hoop a.s. woensdag gewoon weer van de partij te mogen zijn met als motto: in het zadel blijven en uit mijn doppen kijken!

  • #21797
   Anoniem
   Inactief

   Als je je lesje maar leert!

Weergave van 8 reactie threads
 • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.
Vorige onderwerp Volgende onderwerp Terug naar overzicht