bg

Gastenboek

Vorige onderwerp Volgende onderwerp
Weergave van 51 reactie threads

woensdagavond (trainen met Herman Jaap en Martijn)

 • Auteur
  Berichten
  • #19405
   Anoniem
   Inactief

   We hadden het best gezellig gisteravond maar voor ik daar over ga vertellen moet ik eerst het boetekleed aantrekken.
   De communicatie tussen Herman Martijn en mij liet zeker in het begin te wensen over. We hadden ook flinke deelname, 16 man buiten ons drie om. Het gevolg was enige chaos, bij de vooraf bespreking en bij de eerste afslag reed de helft van de groep een andere route, waardoor we elkaar kwijt waren. Het elkaar opzoeken en de langere besprekingen door de grote groep resulteerden in achter liggen op schema en ondanks het inkorten van de geplande route kwamen we in het donker terug. Wat vervelend was omdat sommige mensen geen licht bij zich hadden. Voor een training die zich richt op veiligheid een misser.
   We zulle de punten aanpakken en volgende week verbeteren.

   Er werd aandacht besteed aan de fiets en aan het rijden in formatie, in een groep.Martijn ging in op hoe je controleert, waar let je op. We controleerden elkaars fiets op de remwerking, de bandenspanning, de aanwezigheid van steentjes in de band. Iets wat we steeds zullen doen, veiligheid begint bij een goede fiets. Daarna werden de fietsen vergeleken, groot klein, zwaar en licht, er werd nog even stilgestaan bij de houding op de fiets, meer rechtop of met een vlakke rug.

   Herman vertelde een en ander over remmen en remtechniek, waar we later mee gaan oefenen in de bochtentraining. Belangrijkste punt is dat bij remmen de voorrem, de linker remhandel altijd het belangrijkste is en dat bij een noodstop vrijwel de hele remkracht van de voorrem moet komen. Ook is het van belang bij remmen het gewicht naar achter te verplaatsen , niet omhoog vanwege het risico over de kop te slaan. Ook daar gaan we nog mee oefenen.
   De route ging door Noord Groningen Richting Baflo, over kleine binnen wegen. Er werd geoefend met kop wisselen op verschillende manieren, waarbij nogmaals blijkt dat het draaien om de 500m een prima manier van rust en veiligheid in de groep brengen is. Er werd ook gereden met een draaiende waaier, wat veel onrust bracht. Dit is een manier van rijden die voor gelijkgestemde groepen die goed op elkaar ingespeeld zijn heel effectief is, maar ook snel tot ontregeling gebracht wordt als het niet helemaal goed gaat.
   Als gezegd werd het flink schemerig toen we Groningen binnenreden, waardoor we ook de traditionele rondvraag hebben gelaten.

   Het was een prachtige avond om te fietsen, ik hoorde verschillende mensen daarover. Zo vroeg in het jaar hebben we geboft met deze opening!

   Volgende week start de training vanaf het stadspark omdat we dan bij de Hoornse Plas gaan bochten rijden. 19.00u Stadspark

  • #19414
   Anoniem
   Inactief

   De eerste clinic-bijeenkomst was leerzaam en gezellig. Natuurlijk hoor je ook bekende zaken, maar het kan geen kwaad er nog eens (extra) op gewezen te worden. Herman, Jaap en Martijn demonstreerden met overgave hun betrokkenheid met de racefiets en het fietsen in groepsverband. En een onschuldig communicatiefoutje op zijn tijd, daar valt een Trapsteller niet over. Al helemaal niet bij zulke zomerse omstandigheden. Volgende week start in Stadspark. Ik ben van de partij.

  • #19415
   Ron
   Deelnemer

   Bij deze wil ik Herman ,jaap , Martijn bedanken voor de uitleg zeer leerzaam ook voor mensen die al jaren op fiets zit .
   Groet ron

  • #19465

   Ik ben er volgende week niet…Cursus..

  • #19559
   Herman van Mal
   Deelnemer

   I.v.m. het trainen van bochten rijden, wat we bij de Hoornse Plas gaan doen, vertrekken we woensdag 18 mei om 19:00uur vanuit het Stadspark bij Ni-Hao!

  • #19569
   Mathieu
   Deelnemer

   Betekend dit dat alleen de cursisten vanaf Ni Hao vertrekken?

  • #19572
   Anoniem
   Inactief

   Alleen de cursusgroep! voor de anderen is het starten gewoon vanaf de kartbaan bij Kardinge.
   Aangezien we de vorige keer in het donker terechtkwamen wil ik een ieder vragen licht mee te nemen. Het hoeft niet een uitgebreide verlichting te zijn, maar als je door omstandigheden het laatste stuk door de stad in het donker rijdt is het prettig als je gezien wordt.

  • #19593
   Wilma Jansen
   Deelnemer

   Ivm mijn werk moet ik de training vanavond en die van volgende week woensdag missen helaas!

  • #19594
   Lourens
   Deelnemer

   Wegens tegenvaller verbouwing keuken ga ik het helaas niet redden vanavond

  • #19595
   Anoniem
   Inactief

   Het gaat me vanavond helaas weer niet lukken aan te sluiten. Balen!

  • #19603
   Luuk
   Deelnemer

   En ik ook niet dat geldt voor bijna voor alle woensdagavonden tot eind juni. Balen.

  • #19605
   ron
   Gast

   Ik ben er vanavond niet bij

   Groet ron

  • #19606
   Anoniem
   Inactief

   Ik weet nog niet zeker of ik er bij kan zijn straks, wordt sowieso een race tegen de klok.

  • #19627
   Herman van Mal
   Deelnemer

   Het liep tegen zeven uur. Ik stond bij Ni Hao en Edwin was de eerste die arriveerde. Gelukkig kwamen Ferry, Mathieu, Gerrit, Bertil, Alie en Gerda (buurvrouw & buurvrouw?) daar nog bij. Op de valreep was ook Martijn ter plaatste. Hij had nog problemen met een band…..
   Toch nog even wachten en hopen op een nog grotere opkomst, maar om 19:04 zijn we vertrokken. Zonder Jaap. Ja, zonder Jaap dit keer. Maar Martijn en ik waren vooraf goed geïnstrueerd door onze opperstalmeester. Vanavond gaan we bochten rijden en toeren.

   Op naar de Hoornse Plas, onze favoriete plek om de bochten te trainen. Onderweg begon het te druppelen. Nu maar hopen dat het niet doorzet met de regen want dan vinden wij de risico’s te groot voor het trainen van bochten. OP de parkeerplaats was het nog redelijk droog maar een groepje lessende motorrijders was ons voor….. Ondertussen begon het iets harder te regenen maar nog niet verontrustend.
   Er is nog een tweede parkeerplaats, minder aantrekkelijk maar voor nu een prima alternatief. Na enige uitleg konden we beginnen.

   In een zeer langzaam tempo achter elkaar rijden en volgen….. De een wat meer ‘geoefend’ dan de andere, werd er toch keurig gereden en bleef iedereen mooi bij elkaar. Het ging helaas even heel hard regenen, dus we gingen schuilen onder de bomen. Tijd voor uitleg. Want waar we eerst linksom de bochten reden, gaan we nu rechtsom. Sommigen hadden een regenjas bij zich, anderen reden in korte broek. Warm was het zeker niet. Rechtsom is toch heel anders! Maar na een tijdje ging iedereen dit steeds makkelijker af. Alles werd in een zeer gecontroleerd tempo verreden en tussendoor werd er even gestopt voor aanwijzingen en evaluatie. Daarbij werd er nog van kop gewisseld en reden we twee aan twee rechtsom de bochten door. De bedoeling van deze oefening is dat we, ondanks het nemen van een bocht, twee aan twee blijven rijden en keurig in formatie blijven. Hierdoor wordt het veiliger, vallen er geen gaten in de groep en wordt er niet aangezet.

   Dan nog even een paar bidonnetjes in een vierkant gezet. Aan komen rijden en een rondje binnen de bidonnetjes maken en doorrijden. Leuk om te zien en te horen hoe iedereen dit vergaat.
   Alie en Gerda besloten om 20:15uur naar huis te gaan. De rest wilde nog een heel klein rondje rijden. Bertil, in korte broek, had het koud en vroeg hoe groot het rondje zou worden. Een rondje meer!? Welk meer?, vroeg hij. Hahahaha….. Daar bleef het voor vanavond bij. Iedereen voor het donker thuis. Nat, vies, maar zeer voldaan. Een heel nuttige avond, vond iedereen.

   Tot volgende week.

  • #19629
   Mathieu
   Deelnemer

   Kwart over 6, snel op de fiets want je Wilt wel op tijd zijn om een mooie plek in de klas te hebben. Toch ietwat teleurgesteld zie ik een klein groepje Trapstellers staan. Ik had gedacht een fors contingent leden aan te treffen. De trainingen van Jaap worde immers geroemd.
   We hebben bij de Hoornseplas deskundige uitleg gekregen over het rijden van bochten. Niet alleen de technische uitleg was belangrijk maar ook het ervaren van de aangereikte tips en trucs.
   Nu dacht ik redelijk te kunnen fietsen maar vanavond was toch wel een eyeopener, er valt nog veel te verbeteren. Nog maar eens een tijdje oefenen denk ik. Het was regenachtig en dan vind ik een bocht goed nemen lastig, de val tijdens de NRR zit niet alleen vers in mijn geheugen en de wonden zijn nog steeds niet geheeld.

   Trainen met Jaap, Herman en Martijn absoluut een aanrader, alleen al om je fietsvaardigheid, de veiligheid.

  • #19654
   Martijn
   Deelnemer

   Ik kan het alleen maar met iedereen eens zijn. Was een erg leuke avond en voor iedereen weer zeer leerzaam.

  • #19748
   Anoniem
   Inactief

   Gaat de training morgenavond weer van start bij Kardinge, of opnieuw het Stadspark?

  • #19751
   Herman van Mal
   Gast

   Hallo Arie,

   Wat fijn dat jij er komende woensdag ook bij bent.

   Voor jou en iedereen die mee wil doen aan “Trainen met Jaap” geldt dat we woensdagavond 25 mei wederom om 19:00uur vertrekken vanuit het Stadspark. En we verzamelen bij Ni-Hao.

   Voor de veiligheid is het goed dat iedereen goed zichtbaar is, dus raden wij aan om voor- en achterverlichting mee te nemen. De duisternis kan ’s avonds namelijk onverwacht sneller intreden.
   Als je dan nog door de stad naar huis moet, is het beter om met licht te rijden.

   Voor alle duidelijkheid; de reguliere Trapstel training start gewoon vanaf Kardinge en ook om 19:00uur.

  • #19755
   Anoniem
   Inactief

   Mooi, het lukt mij deze keer ook om mee te doen. Tot vanavond!

  • #19761
   Martijn
   Gast

   Ik kan vanavond helaas niet van de partijen zijn ivm andere verplichtingen

  • #19764
   Herman van Mal
   Deelnemer

   Ik hoorde zojuist dat Jan Willem van Dijk vanavond ook mee traint. Super leuk!

  • #19766
   Mathieu
   Deelnemer

   Helaas problemen met de robot, dus geen training voor mij helaas.

  • #19772
   Anoniem
   Inactief

   Uit de vierdaagse menigte, die voor Ni Hao langs ging, verscheen een behoorlijke groep (16?) cursisten voor Jaap en Herman. Na de introductie van Jaap waarin hij uiteenzette wat we gingen doen, begonnen we met het controleren van elkaars fiets. Vervolgens ging het via Corpus naar de Hoornse plas voor het eerste deel van de training: Bochten techniek. Er werden 3 groepjes gemaakt en Jan Willem werd prompt tot interim benoemd, want Martijn was helaas verhinderd. Bochtjes linksom en rechtsom, kop overnemen en je af laten zakken. Leuk om zo met je techniek bezig te zijn samen met anderen.

   Het tweede deel van de training was viaduct cq interval training, dus op naar het spoorweg viaduct in Onnen, onderweg nog een ingelaste cursus noodstop maken omdat er op de Meerweg plotseling een Golfje vol “petjes” midden op het (voorrangs) fietspad stond. Met 34 in het uur moesten we alle zeilen bijzetten om een botsing te voorkomen. Boos geschreeuw over en weer en toch maar even omgedraaid om een babbeltje te maken, uiteindelijk gaf de bestuurder toe dat hij fout zat, maar dat hij ook erg geschrokken was. Gezamenlijk geconstateerd dat er geen ongelukken gebeurd waren en na een handdruk gingen we weer op weg naar Onnen. Daar was de rest inmiddels ook gearriveerd en hoorden we van Jaap wat de bedoeling was: 6 keer klimmen, beginnen met een groot verzet en elke klim een tandje zwaarder schakelen. De masochisten werden uitgedaagd om er nog 2 klimmetjes aan vast te plakken en dan een staande klim te doen. Auw!! 😉 Daarna weer verzameld voor nog wat uitleg over Aerobe en Anaerobe trainingsvormen, op hartslag trainen en krachttraining.

   En er was ook nog tijd voor een kort duurritje. Een deel van de groep koos voor de weg naar huis en het andere deel reed richting Zuidlaren in een langzame carrousel, met aandacht voor je plaats in de groep en de kop overnemen. In de Westerbroeksemadepolder werd het nog even koers, op een lint werd de snelheid flink opgevoerd en kwam de genoten bochtentraining meteen al goed van pas (toch Fred ;-)). Bij Waterhuizen werd er even gewacht op achterblijvers waarna ieder zijn eigen weg koos.

   Wie er dan allemaal waren? Poeh, ik doe een Poging: Jaap, Herman, Jan Willem, Fred, Bertil, Herwig, Gerda, Alie, Anne Jan, Edwin, Arie en Ferry. En Geesje en Marieke die tijdens Rondom Stad de clinic gevolgd hebben waren er ook. Ik vergeet er een paar, waarvoor excuus, dus wie helpt me even?

   Trainen met Jaap, een geweldig leuk en leerzaam initiatief. ik kan het iedereen aanraden.

   Jaap, Herman en Jan Willem, bedankt voor deze leerzame avond.

  • #19775
   Anoniem
   Inactief

   Ik heb er weinig aan toe te voegen. Ik dacht dat er naast Herman en mij 15 cursisten waren. Jan Willem nog bedankt dat je het blok waar ik je voor gezet heb op je genomen hebt.
   Gezien JW ’s vaardigheden heb ik er de cursisten niet mee tekort gedaan. Het is leuk om het effect van de bochtentraining meteen te merken. Na een half uurtje bochten draaien heeft een ieder toegenomen zelfvertrouwen en vaardigheid.
   De viaducttraining is een prachtige manier om de training op een hoger nivo te krijgen. Iedereen gaat diep en wat zo belangrijk is in training, er is ook herstel.
   De rit door de polder was een echte uiting van fietsplezier. Zoiets hoort er natuurlijk gewoon bij en het moet voor iedereen duidelijk zijn dat er gewacht wordt aan het eind van een traject en we dan weer samen verder rijden.
   Het was nu toevallig zo dat de nieuwkomers en de light rijders er voor kozen om eerder naar huis te gaan, waren ze er bij geweest dan was |Herman of ik in ieder geval bij hen gebleven.
   Het was een prachtige avond, ook wat betreft het weer. Volgende week woensdag is de verwachting ook niet slecht. Gezien het enthousiasme gaan we uit van weer een flinke opkomst.

  • #19788
   Fred Lahuis
   Deelnemer

   #Sander.
   Dat was meer een mooi voorbeeld van veiligheid. Ik kwam met meer snelheid van de brug af en zat toen ineens naast mijn voorganger. Ik dacht eerst hij houdt wel mooi de binnenbocht … niet dus. Dat was dus even snel een risicoanalyse met als drie opties:

   1) Vol in de remmen … wist niet wat er direct achter me zat dus geen optie
   2) ‘Full’ body contact. Op zich niets mis mee, maar dat kan toch wat ongewenste gevolgen hebben
   3) Een stukje gecontroleerd cyclocross, het was een mooi glad stukje gras zonder niveauverschil

   De keuze was dus simpel en geen probleem. Ik had toch al eens gedacht (o.a. na ons ritje over de dijk bij de boekenweektocht) dat ik cyclocross misschien wel leuk vind.

   Les van deze keer. Mijn fout en volgende keer iets beter op de snelheidsverschillen letten bij wisselende situaties.

  • #19790
   Martijn
   Deelnemer

   Ik lees het al, ik heb een heleboel gemist. Maar leuk dat iedereen zo’n leuke avond heeft gehad. Volgende week ben ik weer van de partij.

  • #19862
   Gerda Jansen
   Deelnemer

   Helaas kan ik morgenavond niet mee.

  • #19865
   Sander
   Gast

   Ik kan helaas ook niet, ik moet werken. Veel plezier allen.

  • #19866
   Anoniem
   Inactief

   Vanavond andere verplichtingen, volgende week verwacht ik er wel weer te zijn!

  • #19867
   Bertil Huiberts
   Deelnemer

   Waar is er vanavond de training??

  • #19874
   Anoniem
   Inactief

   Moet me voor vanavond jammer genoeg afmelden. Fiets bij Dik en pas morgen weer inzetbaar. (..2e overwegen..!)

  • #19876
   Jaap Vis
   Gast

   de training is weer vanaf ni hoa.
   we doen bochten, heuveltje , stoppen, en formatierijden. Het wordt heerlijk weer!

  • #19878
   Michel
   Deelnemer

   Vanavond gaat het mij niet lukken.

  • #19879
   Robert
   Deelnemer

   Valentine is er vanavond niet bij, moet werken!

  • #19998
   Sander
   Gast

   Start de training vanavond weer bij Ni Hao?

  • #19999
   Jaap Vis
   Gast

   we starten wer bij Ni hao, bochten bij de hoornse plas en daarna frequentie oefening bij westpoort.
   Daarna nog een klein tochtje met wat oefeningen. Als het kan.

  • #20201
   jaap vis
   Gast

   Wederom start bij Ni Hoa. Het programma blijft nog even onder de helm. Het is de laatste keer alweer. Het is daarom vanavond droog en rustig wee!

  • #20206
   Anoniem
   Inactief

   Moet helaas afzeggen voor vanavond. Veel plezier voor degene die wel gaan!

  • #20210
   Anoniem
   Inactief

   Rug problemen maken dat ik ook niet kan komen vanavond. Hopelijk blijft het droog voor degenen die wel gaan.

  • #20215
   Bertil
   Gast

   Ben erbij…..mits het droog is.

  • #20217

   Ni hoa? ;-). Ik zeg af, zo de trein in vanuit Utrecht. Veel plezier allen!

  • #20221
   Anoniem
   Inactief

   Ik sta nog in dubio. Ben pas laat klaar op mijn werk en net hersteld van een klein griepje, mogelijk rijd ik zelf een klein rondje. Ben ik op tijd thuis, dan probeer ik aan te haken bij de training.

  • #20225
   alie
   Gast

   Gerda, Lien, Jannie en ik kiezen voor indoor fietsen.. te nat!

  • #20228
   Michel
   Deelnemer

   Ik pas voor vanavond gezien het weer.

  • #20229
   Anoniem
   Inactief

   Ik heb lang gewacht maar haak ook af. Ik zie een nat wegdek nog niet zitten.
   Voor de anderen: veel plezier

  • #20230
   Anoniem
   Inactief

   Blijft er nog wel een “cursist” over……

  • #20270
   Jaap Vis
   Gast

   Ja Ferry, jij was er. En Leonie. En Wilma. En Herman Martijn en Jaap dus.
   Deze keer geen uitgebreide programmas. Heen, tijdrit, Terug, dat was het. Nog een regenbuitje gepakt, we konden hem net inhalen, maart de verdere avond was nagenoeg droog. Alleen de weg was nat. (het water liep met stralen uit Leonies broek, Er liep een kleine rivier over het frame van Martijn.
   Een tijdrit dus. Ik had gerekend op 18 deelnemers, en voor zoveel mensen een glaasje drinken en een gevulde koek gekocht. Hoera, nu was het 3 dubbel feest want we waren maar met zijn 6en!
   Het tijdritje is een rondje van 13,2 km van Feerwerd langs het aduarder diep en het van starkenborgh kanaal en dan over het slingerweggetje terug naar Aduard.
   Na een sterke start van Ferry kwamen de dames Leonie en Wilma. Herman mocht vervolgens laten zien dat ook hij hard kan. Hoewel ik eerst niet van plan was om mee te fietsen dacht ik toch ook mijn rondje mee te blazen om nog voor een enigszins gevulde uitslagenlijst te zorgen.
   Bent u benieuwd? Ik hou de uitslagen nog even onder de pet tot ik ze in een mooie tabel gekopieerd heb en op dit item publiceer.
   Om een tipje van de sluier op te lichten, Ferry ging rood weg en kwam knalrood aan, Leonie reed ijzersterk maar had gemis aan bochtentraining, Wilma joeg haar hartslag op tot 175, Herman was nog nooit zo diep gegaan. En mijn hart bonkt nog altijd van de opwinding, wat een avond, wat een dag!

  • #20275
   Martijn
   Gast

   Het was erg leuk

  • #20276
   Anoniem
   Inactief

   Toch maar mooi een top drie plek als ik de “docenten” niet meereken en eerste van de mannencursisten (met dank aan de vele afzeggingen, want anders had ik niet bij de eerste 10 gezeten :). Tjsa, het is maar hoe je er tegenaan kijkt. De uitleg “hij moest alle dames voor laten gaan” heeft ook enige validiteit. Al met al was het een leuke ervaring. Ik kijk terug op een leerzame clinic. Herman, Jaap, Martijn bedankt voor jullie enthousiaste en stimulerende inbreng.

  • #20283
   Anoniem
   Inactief

   Wie er niet is kun je niet verslaan Ferry, zo simpel is het.

  • #20298
   Jaap Vis
   Gast

   naam Tijd (13,3 km) Gem. snelheid
   1 Ferry Doesburg 26.00 30,7
   2 Leonie Beljaars 24.42 32,3
   3 Wilma Jansen 23.34 33,9
   4 Herman van Mal 21.34 37,0
   5 Jaap Vis 21.02 37,9

  • #20299
   Jan Campa
   Deelnemer

   6 Anoniem DNF 😛

Weergave van 51 reactie threads
 • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.
Vorige onderwerp Volgende onderwerp Terug naar overzicht