bg

Gastenboek

Vorige onderwerp Volgende onderwerp
Weergave van 1 reactie thread

Woensdagavondrit 27 juni

 • Auteur
  Berichten
  • #34012
   Michel
   Deelnemer

   Na een heerlijke woon-werkrit nu op kantoor en even tijd om een verslagje te schrijven van de woensdagavondrit. In Kardinge aangekomen stonden er ongeveer 18 mensen. De lightgroep bestond uit Alie en Lien maar ik besloot met de rest mee te gaan. De rest bestond uit o.a. Jan van W., Tim Koote, Jannie, Leonie, Anne Jan, Jan Willem H., Bertil, Douwe, Frits, Tiemen, Harry T., Ahmed en nog een aantal (wie vult het even aan). Ik hoorde dat de bestemming Bierum zou zijn. Achteraf goed dat ik de bestemming wist. Na een iets onduidelijke route bij de Hunze/Beijum werd er koers gezet richting Bedum, Onderdendam, Kantens en Zandeweer. Er werd tegen de wind in stevig doorgereden. Mijn mio gaf regelmatig 35 a 36 km per uur aan. In Zandeweer werd een weggetje ingeslagen waarvan Tim en ik dachten dat het doodlopend was. Wij fietsten terug naar de weg maar er kwam niemand. Toch maar het weggetje weer ingeslagen maar er liep een smal paadje naar het dorp. Een mevrouw wees ons de weg maar we zagen de groep niet meer. Aangezien de bestemming Bierum was besloten we richting Oosternieland te fietsen. Tim hield het na een paar kilometer voor gezien en sloeg af. Ik besloot via Kolhol, Godlinze en Losdorp richtng Holwierde te fietsen met in de hoop weer te kunnen aansluiten. Ik Holwierde zag ik de groep vanuit Bierum komen. Ik zat er 100 meter achter maar er werd hard gereden door de groep. Het lukte mij niet om het gat dicht te rijden. Tussen Krewerd en Jukwerd zag ik Ahmed wat afzakken en een klein groepje minderde wat vaart. Bij de rontonde in Appingedam kon ik eindelijk aansluiten. Daarna nog via Garreweer, Woltersum en Ten Boer terug. Het tempo bleef hoog. Op het fietspad naar Kardinge geloofde ik het wel en fietste rustig uit richting huis.

  • #34013
   Lien
   Deelnemer

   Zoals Michel al zei, light bestond uit Alie en ik.
   Nadat het al 19 uur geweest was, vertrokken wij als enige light rijders! Wij dachten maar richting Noordpolderzijl te gaan fietsen. Samen stoempend tegen de wind in, totdat er opeens iemand in Trapstel kleding ons voorbij fietst ! Jaap Vis
   Zo gingen we samen in het wiel van Jaap verder naar onze bestemming. Totdat er weer een leuke ontmoeting plaats vond! Spaak Women’s Ride! Ook zij hadden bedacht om naar Noordpolderzijl te gaan. In plaats van met ons tweeën te fietsen, zaten we nu in een groep, wat toch wat gemakkelijker gaat dan met ons tweeën.
   Na het foto momentje op de dijk, het grootste gedeelte nog achter de Spaak dames gefietst Het laatste stukje samen met Jaap naar de stad terug.
   Zeer voldaan kwam ik thuis van een leuke en gezellige rit! Bedankt Jaap en de dames van Spaak!!

Weergave van 1 reactie thread
 • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.
Vorige onderwerp Volgende onderwerp Terug naar overzicht