bg

Gastenboek

Vorige onderwerp Volgende onderwerp
Weergave van 7 reactie threads

woensdagavondtraining 6-7-2016

 • Auteur
  Berichten
  • #20698
   Joke
   Deelnemer

   De haantjes (Jan Willem, Janwillem, Dennis, Tim, Jan Campa,Tiemen) en Joke gingen langs het kanaal. Bij Eibersburen wisten ze wie het sterkste was, en konden 2x JW rechtstreeks naar huis. De overige 5 gingen verder, het werd een team. De meest sterke renners trokken de kar, de zwakste renners gaven de fijn- en pijngrenzen aan. De lekke band gaf rust en werd als team verholpen. Sommige velg /band combinaties zijn een uitdaging. De omgeving vloog voorbij en werd niet gezien door de zwaksten, zij zagen alleen de souplesse van Tim, het stoempen van Dennis en de kracht van Jan C. Tim was natuurlijk het eerst boven op Col Oostum.
   Een team met niveau verschil slaagde erin om iedereen te laten genieten!

   • Dit onderwerp is gewijzigd 6 jaren, 11 maanden geleden door Joke.
  • #20699
   dennis
   Gast

   En nog dank voor de hulp bij de dubbele bandenwissel!

   • #20700
    Tiemen
    Gast

    Geen dank Dennis, kleine moeite!
    Joke, een mooi verslag!

  • #20702
   Anoniem
   Inactief

   In het zwaardere Trapstel-segment, zo lees ik, waren haantjes en één hennetje op pad. Hoe de light afdeling deze woensdagavond in dierentermen dan te typeren? Kuikens, schaapjes …. ik kies voor koala beertjes. Een heel relaxte diersoort, lief, aandoenlijk, aaibaar. Zo opereerden we ook door het Groninger land. In een vriendelijk gesloten formatie van 12 personen reden we tamelijk relaxed (28 á 30) en genietend van omgeving/natuurschoon naar Warfum, Usquert, Uithuizen. Opper koala Marco Mapei voerde de familie verder via Rottum, Huizinge terug naar Ten Boer, waar de rondvraag in de voortuin van Antoinette kon plaatsvinden. Buiten deze 2 namen deden mee Jose, Alie, Jannie, Michiel, Arnout en zoon Remi, Arno 1 en Arno 2, Gerrit en ik. Niet alleen Remi was een introducee (moeiteloos ging het) maar er was nog een nieuwe man. En shame on me, zijn naam ben ik nou vergeten! Wel met goeie conditie die praktisch de hele rit bewust 10 meter achter de groep reed. Hij wilde de groepsveiligheid niet verstoren met zijn onervarenheid. Regelmatig kwam iemand wel even bij het buurten. Al met al een genoeglijke avond.

  • #20704
   Ger Ettes
   Gast

   Van harte bedankt voor het meefietsen en de bandenwissel! Nieuwe binnenband neem ik a.s. zondag mee maar 100 km lijkt me voor mij nog wat te lang!

   • #20717
    Anoniem
    Inactief

    ha Ger
    Leuk dat je mee was. Het zou prachtig zijn als je bij ons anarchistisch collectief aanhaakt en plezier beleeft aan het meedraaien in de groep. En 100 km is in de groep zo gepiept.
    Weet de iemand in de groep iets van je achtergrond als hardloper? Mensen deze man liep in amsterdam ooit 2.26 op de marathon! Hij fietste eerder, moet misschien even wennen maar is beslist een aanwinst, in welke groep dan ook.

  • #20710
   Marco Weijers
   Deelnemer

   Ho Ger, ik ken jouw fiets prestaties natuurlijk niet maar vergis je niet in de zondag.
   Na een km of 50 stopt de meute om aan te sterken.
   Met een overdosis koffie en verhalen, die vaak sterker zijn.
   Gebak , slagroom, zon
   Die overgebleven 50km worden een peuleschil

  • #20714
   Michiel Huisman
   Deelnemer

   Hoi Ger,
   volgens mij ga je dat zondag best redden, zeker als we je een beetje bijscholen in het rijden met een groepje! Zodra je wat dichter achter iemand durft te gaan rijden en (ook in de bochten) zijn wiel kunt houden, scheelt dat zo 25-30 % qua inspanning….

  • #20715
   Michiel Huisman
   Deelnemer

   Om nog niet opgehelderde redenen liet light Noordpolderzijl woensdag nét links liggen. Terwijl er achter in de groep al strategisch positie werd opgeschoven en er voorkeurswielen/brede schouders werden uitgekozen om in vast te bijten of achter te schuilen, besloten de koplopers geheel onverwacht om rechtdoor te rijden. Waren ze misschien bang dat de kleinste koalaatjes van de dijk af zouden waaien?
   Het blijft voorlopig een Trapstel-misterie…. 😉

  • #20756
   Ger Ettes
   Gast

   Hallo Jaap, Marco, Ferry, Michiel en anderen,

   Bedankt voor jullie mooie woorden. Maar die gingen uiteraard over de etappe van woensdag j.l. Vandaag had onze ‘light’ groep een etappe van 120 km voor de kiezen richting Dwingeloo. Zonder aarzeling werd er meteen een mooi tempo gemaakt van 28 tot 30 per uur. Helaas na een uurtje weer een lekke band van mijn kant. Die werd er door Michiel en ik meen Ferry andermaal vakkundig omgelegd. 3 maal lek in 15 dagen. Ik moet er morgen toch weer mee naar Cycletrend. De 90 km erna zou de band zich heel houden, gelukkig. Om iets na 11.00 uur na 52 km gimgen we bij Hogeboom Vakantieparken koffie drinken. Ze waren eigenlijk niet voor 13.00 uur open maar voor de dorstige Groningers maakten ze graag een uitzondering. Toen na een gezellig samenzijn de dorst was gelest en de bizons bijgevuld waren werd onze tocht vervolgd. Eerst een lusje richting Dwingeoo en vervolgens richting Beilen, Hoghalen, Herinneringscentrum Westerbork, Camping Dianaheide langs Loo en Assen. Ik vergeet een paar dorpen maar via Tynaarloo, Glimmen en Haren weer naar huis. Afhankelijk van plaats, straat e huisnummer, uiteraard. Ondanks de warmte zit deze 120 km weer in de fietstas van het Trapstel!

Weergave van 7 reactie threads
 • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.
Vorige onderwerp Volgende onderwerp Terug naar overzicht