bg

Gastenboek

Vorige onderwerp Volgende onderwerp
Weergave van 5 reactie threads

Zondag 28 augustus

 • Auteur
  Berichten
  • #21620
   Anoniem
   Inactief

   Een aantal minuten na 09:00u klonk het startschot voor de medium groep van zondag 28 augustus, deze groep bestond uit Albert, Bertil, Chris, Douwe, Frits, Marten, Tiemen en ik. Met een mooie vaart doken wij Drenthe in op zoek naar de plekken waar de regen zich nog niet had laten zien, dit ging prima en zo bereikten wij via Donderen, Vries, Balloo en Borger rond een uur of 11 een leuke plek in Gasselte om te genieten van de koffie. Eenmaal aangekomen bij Brasserie de Berken was het prima vertoeven op het terras, af en toe wat gerommel van het onweer maar nog droog. Hier leerden we van Chris trouwens nog een Cruijffiaanse uitspraak , namelijk: “ Wanneer je nat wordt, word je nat.”

   Goed, terug naar het verhaal: het weer, ja dat veranderde helaas na het 2de kopje koffie en toen werd al snel besloten om ons terug te trekken binnen in de Brasserie. Toen iedereen naar het toilet was geweest, de bidons weer gevuld waren kregen we rond kwart voor 12 het seintje van Bertil dat we weer konden vertrekken. Nu waren de wegen nat en smerig, dit werden we uiteraard zelf ook door het opspattende water. Terug via Anderen en Gasteren viel bij Tiemen op dat hij het duidelijk naar z’n zin had in deze omstandigheden, een witte substantie verscheen op het zadel, achteraf bleek het slechts te gaan om zeep.

   Nu kwamen we alweer dicht in de buurt van Vries, ergens voor Donderen was er een verzoek van Marten om hem thuis te brengen vertelde Chris mij. Iedereen stemt toe om nog even via Roden te rijden, na kort overleg in Roden centrum besloten we om hem dan ook maar echt thuis te brengen en nog even een kopje koffie of een cola te drinken, uiteraard kwam de ontbijtkoek op tafel en was er de mogelijkheid om je fiets nog even af te spoelen. Daarna vertrokken we met 7 mannen richting Groningen, Douwe had blijkbaar wel genoeg gehad van het fietsen en besloot om vlak voor Foxwolde nog even met een lekke band aan de kant te gaan staan. Zo konden Albert, Bertil, Chris en ik nog even van de zon genieten, terwijl Douwe, Frits en Tiemen de band verwisselden, Douwe bedankt! De laatste kilometers trapten we gemakkelijk weg, Na de beklimming bij Matsloot over de A7 was er tijd voor de rondvraag, iedereen tevreden en iedereen had lekker gefietst.

   Bedankt allemaal en tot de volgende keer.

  • #21626
   Luuk
   Deelnemer

   Leuk verslag Victor zo te lezen een prima Trapstel dagje. Zat zelf met mijn echtgenote onder zelfde omstandigheden in de Coenraadpolder . Wat een stortbui kregen we over ons heen samen met wat onweer. Niet leuk ? maar toch gaf de leegte van een polder je een heerlijk fiets gevoel.

  • #21627
   Marco Weijers
   Deelnemer

   Lome zondagmorgen, onweer in de lucht. Late arrivals, ze zorgden voor een trapstelionele verdeling van de groepen.
   Light kon het wel eens worden geloof ik. De rest wat minder. Een gedeelte van ons stond wat te overleggen wat nou de beste route om de rode vlek op buienradar zou zijn.
   Chris riep Bakkeveen, dat leek sommigen niet handig.Uiteindelijk was de groep weg en bleven Wilma, Jaap, Jan vW,Fred, AJ en ik over.
   Dokkum moest het maar worden, droog zouden we het niet houden maar dan zouden we de onweersbuien als een soort Kaap de goede Hoop passeren.
   De schippers onder ons weten dat Kaap de goede Hoop, vaak een valse belofte bleek. Ook voor ons dus.
   Op de Kaap werd het zwart, het begon wat te lichten de hemelsluizen gingen volledig open.
   Mijn ‘diamantgeslepen velgen met super remkwaliteit in alle omstandigheden’ noopten mij tot afstand houden.
   Ook Jan bleef wat achter, niet blij met het weer. Na 35 km besluit hij huiswaarts te gaan, zoals altijd nam hij de kortste weg om met 150 km op de teller inderdaad thuis aan te komen.
   Bij Dokkumer nwe zijlen besef ik mij dat ik geen geld mee heb en het ook wel fijn vind om een beetje op tijd thuis te zijn, ik zwaai de anderen uit en ga mijn eigen weg.
   Ik droog weer op in de zon maar de lucht is onstabiel en trekt al snel weer dicht, bij Lauwersoog opnieuw stortregen.
   Het fietspad bij lauwersoog blijkt open te liggen, rijplaten in de lengte en een bordje ‘Fietsers afstappen’. Ik weet nu waarom.
   De regen spoelt het vuil en beetje bloed snel weer uit de wonden en ik vervolg mijn weg.
   Bauke Mollema luidt nu de klok, ik besluit maar een stukje mee te rijden omdat tegen de stroom in beangstigend werkt.
   Ik heb weer begrip voor alle mensen die angstig kijken als er een grote groep wielrenners op ze af komt, de eersten zien jou wel….maar de rest ??
   Na een km of 20 heb ik ook dat wel weer gezien en kies een eigen route richting stad. Open bruggen en modderpaden zorgen voor vertraging.
   Thuisgekomen zie ik eruit als Hennie Stamsnijder, ik ben klaar voor de herfst.
   Zul je zien dat nu de zomer begonnen is.

   Trouwens, ik weet niet of ik er zelf bij ben, maar zullen we woensdag maar om 18.30 starten om nog iets van de avond te maken ? (edit, ik zie al een mail over 7 september)

  • #21629
   Michel
   Deelnemer

   De light groep bestond uit 4 personen t.w. Rob Bosman, Pieter, Ferry en mijzelf. Besloten werd om richting Gasselte te fietsen. We doorkruisten de Onlanden. In de buurt van Donderen begon het gedonder met het weer. We besloten te schuilen bij de Bosrand aan de weg richting Norg. Gelukkig stond het overdekte terras klaar maar de eigenaren waren nog niet aanwezig. Rond 10 uur arriveerden deze. We hebben hier tot ca. 11.15 gezeten. Toen het droog en het onweer verdwenen was werd de route vervolgd naar Norg, Peest, Assen en Smilde. Ferry wilde graag om half 2 thuis zijn dus via Smilde weer terug. Rob en Pieter kenden de weg in deze omgeving goed en we hebben veel via fietspaden door de bossen gefietst. Besloten werd om in Veenhuizen nog koffie met appeltaart te doen (nadat Ferry zijn thuisfront had verteld dat het een uurtje later werd). Een verrassende locatie was dit trouwens. We zijn teruggegaan via Norg, Langelo, Peize en Hoogkerk. Op diverse gedeelten werd het tempo nog flink opgevoerd. Om half 3 thuis met 100 kilometer op de teller. Ondanks het weer een prima fietsdag met een zeer verrassende route.

  • #21631
   Tiemen
   Gast

   Ik zie mijn naam staan dus ik moet er bij zijn geweest, maar ik kan mij er niets meer van herinneren. Zijn er ook foto’s gemaakt? Misschien dat ik op die manier de herinneringen kan terughalen. 😉

  • #21633
   Anoniem
   Inactief

   Geachte heer Folkers, u kunt uzelf melden op de afdeling geriatrie van het blauwbörgje. Een leuke kamer met een voordeur met daarop een afbeelding van u eigen voordeur zal ervoor zorgen dat u zichzelf snel thuis zal voelen. Succes!

Weergave van 5 reactie threads
 • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.
Vorige onderwerp Volgende onderwerp Terug naar overzicht