bg

Gastenboek

Vorige onderwerp Volgende onderwerp
Weergave van 4 reactie threads

Zondag 1 juli

 • Auteur
  Berichten
  • #34032
   Ekko Smith
   Deelnemer

   De Smeerling is verworpen.
   Achterop geraakt op twee groepen pakt een klein groepje wielerfanaten het stoutmoedige plan op om de Smeetling te verwerpen. Een groepje, eigenzinnig, eigenwijs, maar niet in opstand. In harmonie wordt het plan gevat richting strand. En ja een klein groepje biedt weerstand aan de grote gedachte richting Oosten.
   De oude uitbater van de Bronx,
   zijn buurman,
   de man met pap ( in de benen,
   de moeder van beloftevol wielrenner, Jesse, van NWVG,
   de schooljuf,
   de politieke gedachte uit Hoogezand, sterk bij tegenwind
   en de ver teller.
   Strand, zeehaven, drijvend terras ook naar het oosten, maar dan wel weer westelijker en noordelijker. Het Slochterdiep lieten we rechts liggen en volgden het Eemskanaal. Voor Tjuchem, Koop woonde er en liet een mooi Lenin beeld in het Noorderplantsoen plaatsen, gaat pap (in de benen) na fijn beraad en goed overleg huiswaarts richting Pingedaam. Juf had dit alles niet meegekregen, maar buurman wist een mooie route. Langs sluisjes en water kwamen we uit bij Wagenborgen. vandaar naar Scheve Klap en helaas een mooi pad langs het water gemist. De meerderheid pakte de bekende route naar Woldendorp. Dan ben je alweer bijna bij Teetied. We werden voobij gereden door Borgwharts en ander oud meuk. Bij termuntenzijl op het drijvende terras waren de oldtimers aan de overkant neergestreken. Twee draaiorgels en een flinke basbeats zorgen gelijktijdig voor een kakkafonie van Nederlandstalige smartlappen en hard rock. De draaiende wind die door de haven blies maakte er een fraai psychedelisch allegaartje van. Kom daar nog maar eens om in ons hippe Stad, gelijk de prijs van vijf euri voor twee drankjes en gebak. Wederom op fietse hebben we het strand over dijk bij de camping bewonderd. Gevat en omwenteld door een warme deken, zeilden we naar Delfzijl, Appingedam en de stille zijde van het Damsterdiep. Er was genoeg lucht ondertijds voor een goed gesprek. Via Ten Boer de fietssnelweg afgerden naar de kop van Lewenborg. Hier hebben we het traditionele ronde tafelgesprek gevoerd. Blije gezichten, wel ietje harder dan light gereden maar tevreden naar huis. Mensen bedankt ik heb genoten.

   • Dit onderwerp is gewijzigd 4 jaren, 11 maanden geleden door Ekko Smith.
  • #34035
   aliewassenaar
   Deelnemer

   Jazeker, helemaal mee eens! heerlijk gefietst met dit fijne gezelschap. Heel mooi beschreven Ekko. Ik heb genoten ook van het lekkere zonnetje.

  • #34036
   Jan
   Gast

   Fantastisch verslag Ekko!

  • #34037
   Luuk
   Deelnemer

   Prachtig verslag en hierbij ook een pluim naar Tiemen voor zijn ritverslag naar de Smeerling. Was vandaag verhinderd voor Trapstel maar heb genoten van de jullie verslagen.

  • #34038
   Geert Jan
   Deelnemer

   Vlieland geniet .

Weergave van 4 reactie threads
 • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.
Vorige onderwerp Volgende onderwerp Terug naar overzicht