bg

Gastenboek

Vorige onderwerp Volgende onderwerp
Weergave van 5 reactie threads

Zondag 31 maart

 • Auteur
  Berichten
  • #42831
   Joke
   Deelnemer

   De namen van de groep van Chris:Chris, Peter Leemhuis, Leonie, Robert (niet de neef van Aike), Jan R, Anne Jan, Fred , Douwe , Harry T, Jan Willem, Arnoud, Sybren en Joke

   Nu jij Sybren 😉

  • #42833
   Luuk
   Deelnemer

   Heb vandaag genoten van rijden in een groep. In de vroege ochtend stonden er een heleboel, maar op een of andere manier ging de
   indeling naar snelheid goed. Als ik het goed gezien heb waren er 2 groepen voor wat rustig rijden en de groep,van meer snelheid o.l.v Chris.
   Ik zat zelf in de groep light met mogelijkheid tot fotomomentje. Creatief indelen zeg maar . In de groep zaten Katinka, Lien, Alie, Ekko, Ellen en ik.
   Katinka en ik hadden de Coevordse heuveltocht nog licht in de benen en toen het eerste fotomomentje kwam om lieve biggetjes te fotograferen waren we beide blij dat de spanning van de benen even af kon. Wat een wind, dus besloten we niet harder tegen de wind te rijden dan 26 . Niemand schroomde om kopwerk te verrichten , ook Ellen niet. Bedankt Harry zullen we maar zeggen voor de goede coaching😉 Gelukkig kwam het bordje Warffum in zicht om naar NPZ te rijden, foto’s gemaakt op de dijk. En aan de koffie gingen gesprekken gingen over dat Ekko vroeger blond was en welke fotofilter gebruik jij. Erg gezellige koffiepauze dus.
   Na de eerste koffie ronde kwam de andere groep light aan , wel wat kleiner. De groep,had zich gesplitst in overleg. De terugweg verliep als een speer eindelijk de wind in de rug. Tijdens de rondvraag in Zuidwolde was iedereen ook blij dat ze weer gefietst met Trapstel.
   A.s zondag zijn Katinka en ik er niet want we rijden een tocht in Losser. Zal de link onder dit stukje plaatsen.
   Katinka en ik controleren nu ntfu toertochten of ze doen aan de criteria .Nieuwe hobby.

   https://www.fietssport.nl/details/toertocht/id/48526

   Groeten Luuk

   • Deze reactie is gewijzigd 4 jaren, 2 maanden geleden door Luuk.
  • #42839
   Sybren
   Deelnemer

   Haha, bedankt Joke 😉 Hierbij mijn eerste wielerverslag sinds mijn aantreden.

   Onder leiding van Chris gingen we met een mooie groep van 13 man/vrouw, vol goede moed, van start. De wind was stevig, dus er moest regelmatig gedraaid worden. Op het begin van de tocht, toen iedereen nog fris was, ging dit aardig. Aan het eind van de rit ontstond er af en toe wat chaos, maar dat mocht de pret verder niet deren.

   Naast een akkefietje met Douwe die een auto niet wou voorbij laten gaan, was er bij Baflo een klein schrikmoment toen plots een auto uit een uitrit kwam aanzetten, maar die wist op tijd te stoppen en ons voor te laten gaan. Alles ging goed. De schrik bleek echter een slechte voorbode, want niet veel later bij Warffum in de buurt mochten yours truly en kort daarna als gevolg ook Peter het asfalt even van dichtbij bewonderen. Door een ongelukkige manoeuvre werd er contact gemaakt tussen achterwiel en voorwiel, waardoor de fiets overeind houden geen optie meer was. Gelukkig deed de helm goede zaken en was het enige resultaat wat schaafplekken en een pijnlijke en flink bloedende duim. De enige pleister die we collectief konden vinden was echter niet bruikbaar meer, waardoor we probeerden een willekeurige auto staande te houden in de hoop daar een verbanddoos te vinden. Geluk bij een ongeluk hadden we de huisarts van Warffum staande gehouden, die goed gemutst aanbood terug te rijden naar Warffum en daar zijn praktijk open te stellen om de duim te behandelen. Wat een top service! Hierna kon ik met een dik ingepakte duim, en gelukkig ook Peter ondanks de wat gehavende benen, ‘gewoon’ door.

   De volgende stop was het mooie Menkemaborg. De koffie was, gegeven de goede stemming, volgens mij lekker (ik zou het niet weten, want ik ben tegen alle wielertradities in een theedrinker). Ook was er genoeg koffievariatie gezien de vele koffievarianten die werden besteld. Na de lekkere taart (zo lekker dat er iemand voor een tweede ronde ging), was het tijd om huiswaarts te keren. Met een goede bodem en een flinke wind in onze rug ging dit stuk vrij vlot (regelmatig boven de 40km/u en af en toe tegen de 50). Bij de stoplichten van de groningerweg werd er geëvalueerd en afscheid genomen. De route was prachtig (bedankt Chris!), het weer was goed, alleen jammer van het ongeluk. Al met al: ‘duimpje omhoog’! (al moest dat ook van de dokter).

   Ps. bedankt iedereen voor alle goede zorgen na de crash! Mijn lichaam is wat gehavend, maar dat komt allemaal wel weer goed.

   Sybren

   • #42845
    Joke
    Gast

    Pracht verslag Sybren. De chaos (spielerei) op de terugweg was wat mij betreft bewust.☺️

  • #42841
   Luuk
   Deelnemer

   Voor een eerste verslag zou ik zeggen .Ga zo door behalve met vallen dan😁

  • #42858

   Mooi stukkie!

  • #42859
   Geert Jan
   Deelnemer

   Heul mooi stukkie, daar fiets je even voor om .

Weergave van 5 reactie threads
 • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.
Vorige onderwerp Volgende onderwerp Terug naar overzicht