bg

Gastenboek

Vorige onderwerp Volgende onderwerp
Weergave van 4 reactie threads

zondag 8 april

 • Auteur
  Berichten
  • #26616
   Geert Jan
   Deelnemer

   voorjaar

   blauwe luchten en nu al zon
   het meisje van het conservatorium liep met haar hond
   blote benen en een jurkje
   dacht ik, het was een lichte legging, zag ik
   helaas
   herriemakende scholeksters, bloeiende pollen dotters, omhoogschietend riet, miauwende buizerds
   een op haar stoepje zittend lezend meisje in de late avondzon
   een wildvreemde die dag zegt

   blote benen dus
   straks
   twee treinen
   in het oude winterkleed, zuidwaarts
   door de donkere drentse bossen
   in zomerkleed, op naar het noorden
   opo naar het licht.
   het Trapstel ontwaakt.

  • #26624
   Mathieu
   Deelnemer

   Mooi proza GJ maar is er ook gefietst? Luuk, Katinka, Gerda, Alie,Conny en ik hebben vandaag rond Arnhem gefietst. Mantel organiseerde dit jaar voor de derde keer haar toertocht rond Arnhem en daar mag de Postbank natuurlijk niet in ontbreken.De organisatie was wederom erg goed. Voldoende parkeergelegenheid , goede verzorging onderweg en uitstekend gepijld . De verschillende routes gingen door de mooiste weggetjes en paadjes. En het glooiende landschap zorgde ervoor dat de benen goed getest konden worden. Wij gingen voor de 110 km maar omdat het prachtig weer was en de benen in opperste stemming waren heb ik in overleg voor de 150 km gekozen. We troffen elkaar een paar keer op de route en hebben vanaf de Emma-piramide de tocht gezamenlijk uit gereden. Een horecaplein bij aankomst wat kan een mens zich nog meer wensen na zo’n prachtige dag op de fiets.
   De tocht is absoluut een aanrader. Dit jaar was de tocht met 3500 deelnemers uit verkocht. De grens is daarmee m.i. wel bereikt op sommige punten op de route was het wel erg druk.
   Nog even een pluim voor onze club, sommige clubs houden er toch een andere kijk op sociaal en veilig rijden opna.

  • #26625
   Marco Weijers
   Deelnemer

   Wij mochten slechts zwaaien in Rolde, zwaaien naar Joke. Zwaaien naar haar moeder, zwaaien naar Drenthe. Het beloofde land toch zeker. Wat was het er mooi. Douwe kreeg het er spontaan tien graden warmer van. We kregen het er allemaal warmer van. Maar wij moesten terug naar Stad. Naar de grote mensen wereld, Joke mocht blijven in Rolde. Als ze geen Strava zou hebben zou ze in mijn gedachten altijd daar blijven, in die tuin in Rolde, zwaaiend. In het beloofde land.

   In Rolde en omgeving hebben ze een krant waar op de voorpagina heel ander nieuws staat als bij ons. In Drenthe zijn geen boze mensen, in Drenthe zwaaien motorrijders naar fietsers. Geven proleten in land rovers voorrang aan mannen en vrouwen in lycra. Geven fietsers voorrang aan Schotse Hooglanders. Douwe kreeg het spontaan nog tien graden warmer bij het zien van zoveel moois. Tot snel, zei hij nog. Douwe dan natuurlijk. Schotse Hooglanders spreken niet. We bleven nog even in Schotse sferen. In Hooghalen belanden we bij het wapen van Schotland. Meewarig keek de uitbaatster ons aan, waarom zou je gaan fietsen als je zeshonderd soorten whisky kunt proeven. Na hoeveel malts zouden die Hooglanders wel gaan praten ?

   Zou Herwig weten dat zijn lichaam gemaakt is om eeuwig over het balloerveld te zweven.

   Heel Loon was uitgelopen om te vieren dat de zon scheen of zoiets. GJ wilde het weten, ‘waarom is het zo druk in Loon ?’ Vroeg hij hardop aan al die aardige mensen. Wie wilde mocht antwoord geven. Er was een dame die zich geroepen voelde. Ze kwam uit Hiekersmilde dat kon ik horen. In plat Hiekersmildes riep ze…’Het Oe de Krant niet leez’n’, nee mevrouw wij moeten het doen met het leed van de wereld. De pijn van het bestaan, wij blijven maar even in Drenthe. Wij moet nu weer gaan….

   Wij waren, GJ, Joke, Seryl, Douwe, Erik, Marten, Coen, Chris, Herwig, Sydney, Victor, Marco, Bertil en Roelof wij waren in Drenthe.

   • #26626
    Ekko Smith
    Deelnemer

    Sodejuu, buiging voor deze auteur, niet alleen voor zijn fietswerk, maar ook voor zijn schrijfwerk….

   • #26627
    Joke
    Gast

    Mooie ode aan Drenthe ! Haha een vrouw uit Hiekersmilde zou zeggen ” het ie ( niet oe) de krant”…
    Bedankt voor het naar Rolde brengen.

    • #26628
     Fred Lahuis
     Deelnemer

     Aangezien Hiekersmilde niet bestaat is Marco deze dichterlijke vrijheid toegestaan.
     Een Smilleger zou Hijkersmilde eerder Héykersmild noemen.

     • #26634
      Joke
      Gast

      Niet mee eens! Kwam jij niet uit Assen?

      • #26636
       Fred Lahuis
       Deelnemer

       Sorry, Smilde (vlakbij Hijkersmilde ^_-)

       • Deze reactie is gewijzigd 6 jaren, 1 maand geleden door Fred Lahuis.
       • #26641
        Jan Campa
        Deelnemer

        Toch jammer dat jullie met dit gekissebis het verhaal van Marco geweld aandoen wat betreft Drenten.

  • #26633
   Anoniem
   Inactief

   Wordt Herwig nu moeiteloos als een van de witte wieven bestempeld?

   Wederom genoten van het verhaal!

  • #26668
   Chris
   Deelnemer

   Weerzien met een oud Trapsteller

   Onze echte nestor van het Trapstel is zoals jullie weten Roelof Geersing. Roelof trapt nog menig kilometer weg. Ook dit weekeind, dit doet hij de 100 mijl bij onze “vrienden” van NOAD…Afgelopen zondag (volgens mij 9 april) stond hij weer bij het Trapstel, met…tot mijn grote verbazing, zijn zoon Erik.

   Ik had voor mijzelf besloten om mij aan te sluiten bij Marco, die met Joke een deal had gesloten om in “stijl” via Hooghalen, Rolde aan te doen. Daar zou Joke haar moeder bezoeken.

   Na het hartelijk weerzien met Erik, vroeg Roelof mij of Erik wel mee zou kunnen komen met ons groepje…? Nu moet je weten dat Erik in de 90e jaren niet onverdienstelijk fietste bij het Trapstel en de amateurs. Erik heb ik sinds genoemde tijd niet meer zien fietsen, wel heb ik z’n brillen gepast bij Eye Wish en heb ik gezien dat hij wat zwaarder is geworden. Ik antwoordde dus: “Ik zou het echt niet weten Roelof, we moeten maar zien, we komen er altijd wel uit”.

   We hebben dus heerlijk gefietst in/door het mooie Drenthe (hoewel……?). Tot Appelscha was mij de route bekend en heb ik het “roer”, al draaiend in een trage carrousel, met Joke gedeeld. Hierna was het woord aan Joke… .Op een gegeven ogenblik krijg ik te horen van Herwig dat Roelof is gelost en z’n eigen weg heeft gekozen. We melden het aan zoon Erik en die vertelt , totaal niet ongerust, “die gaat z’n eigen weg wel , heeft deze dagen al zo veel gefietst, hij zal het wel wat rustiger willen doen”. Dus.. .. meekomen kan Erik zeker…. maar Pap toevallig eigenlijk even niet.. Het gaat zoals het gaat en het was goed, heel goed….. Leuk je weer te zien Erik!

   Toen ik had besloten om mij aan te sluiten bij voornoemde groep, ging me dat wel aan het hart, want ik kon niet bijpraten met Gerard (GTF) Vroom, “een heupbreuk…. lotgenoot..” , jammer. Gerard hebben we al een tijd niet meer gezien. Gerard (GTF) ging nu met de groep naar Friesland, naar Bakkeveen. Dat bijpraten doen we dus niet in Friesland of Drenthe maar normaal op het “Hoge Land”.

   • Deze reactie is gewijzigd 6 jaren, 1 maand geleden door Chris.
Weergave van 4 reactie threads
 • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.
Vorige onderwerp Volgende onderwerp Terug naar overzicht