bg

Gastenboek

Vorige onderwerp Volgende onderwerp
Weergave van 3 reactie threads

Zondag Trapsteldag

 • Auteur
  Berichten
  • #34108
   alie
   Gast

   En daar staan we weer. Een zonnige zondagmorgen in het Stadspark. We gaan naar Pieterburen met light. Luuk is buddy van een a.s. nieuw lid Tiny. Met z’n 8 en vertrekken we naar het Noorden. Luuk en Katinka navigeren ons soepel door het prachtige Groningse landschap. Echter na een kleine 16 km. was er al stop, afstappen!!!! Kramp bij JP. Tja, als je ook altijd eerste moet zijn…..Dit bleef trouwens de hele rit zo (net als toen)..
   Verder verliep de tocht gladjes.Gezellig keuvelend (dat kan bij light), reden we Pieterburen binnen. En daar was ook de koffie. Tiny klonk nog steeds enthousiast, terug wind mee, dus dat zou wel zo kunnen blijven. Net vakantie denk ik altijd als ik zo op zondagmorgen met Trapstel aan de koffie zit. Terug, eerst met wat stramme benen, daarna lekker windje in de rug naar huis. Het was een prachtige tocht en erg leuk gezelschap. Wie er mee waren? Luuk, Katinka, Lien, Henk, Michiel, Tiny, JP en ik. Goed gefietst Tiny!

  • #34111
   Ferry
   Gast

   In het Stadspark stond ik naast Seryl. Hij was dit jaar nog niet in Zoutkamp geweest, hoefde vandaag niet zo nodig met die hele snelle jongens mee. Dus light plus was geboren waarbij Eddie, Anne en Roelof (kennis van E.) zich aansloten. Overigens was de andere Roelof, herstellend van zijn ziekte, aanwezig bij de start. Hij ging voor een eigen rondje maar gaat ongetwijfeld binnenkort aansluiten.
   Met Seryl als voorman hoef je over de route niet in te zitten. Via Lutjegast, Visvliet, Kolllumerpomp ging het vlotjes richting Zoutkamp. Er werd op momenten best pittig gereden (ben natuurlijk zelf nog niet zoveel gewend) maar Seryl hield er uiteindelijk wel oog op. Koffie en appelgebak op het terras van de Boeter. Daarna met de wind grotendeels in de rug ging het hard terug. Bij de sprint van de muur van Oostum zat ik (hoe verrassend…) te ver van achter om een rol van betekenis te spelen (!). Mooi dagje weer. Dank.

  • #34125
   Leonie
   Deelnemer

   Fred oppert: “Rondje Lauwersmeer?” Jaha daar had ik ook stiekem op gehoopt. Al snel sluiten er meer (Marten, Ary, Peter L, Rory, Janwillem, Hans, Douwe, Jan R) aan. Vlotjes en al keuvelend fietsen we de stad uit; het gaat helemaal prima zo. Totdat we in Niekerk plots Rory kwijtraken, best knap want zo groot en ingewikkeld is Niekerk toch niet. Als voorste fietser fietst ie rustig achter een andere wielergroep mee rechtdoor, terwijl wij als groep toch echt wel links afslaan. Volgens de kenners zouden we hem na de bocht zo weer moeten oppikken maar niets is minder waar. Die andere wielerploeg zien we wel, maar geen Trapsteller die er meer bij zit. Waar-o-waar is ie gebleven???? We besluiten na een poosje te hebben gewacht toch maar onze weg te vervolgen en uiteindelijk belanden we op het terras in Lauwersoog. Even later treffen we daar ook Herman en Rob die op pad zijn met wat spinningclub-mannen en toevallig zelfde bestemming hadden uitgekozen. En dan… jawel het is echt waar: komt plots Rory de hoek om. Gewoon helemaal alleen is hij zijn weg gaan vervolgen. Nadat hij ook wat gegeten en gedronken had, gaan we nu weer met 10 man met de wind mee richting Groningen.

  • #34168
   Tiny
   Gast

   Dank je wel voor je compliment Alie!
   Afgelopen zondag was voor mij een spannende dag: zou ik de Lightversie van het Trapstel bij kunnen houden en zou ik ’t de heen- én de terugrit vol kunnen houden?

   Van Buddy Luuk kreeg ik toelichting op de Trapstelkneepjes en ik werd door hem en de overige Lighters op een prettige manier in de gaten gehouden.
   Het was genieten (met af en toe een béétje afzien) om met jullie te fietsen; voor herhaling vatbaar.
   Bedankt voor de mooie tocht en jullie prettige gezelschap!

Weergave van 3 reactie threads
 • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.
Vorige onderwerp Volgende onderwerp Terug naar overzicht