bg

Gastenboek

Vorige onderwerp Volgende onderwerp
Weergave van 4 reactie threads

Zondagmorgen na 27 april…

 • Auteur
  Berichten
  • #43225
   aliewassenaar
   Deelnemer

   Grote opkomst. Veel trapstellers hadden zin om een stukkie te fietsen, na al dat oranjegevoel en gefeest. We vertrokken met ongeveer de helft naar Gasselte. Via Ter Borch, de onlanden, Eelde, naar Glimmen. Dat was al heel mooi. Veel gedraai en gekeer op de fietspaadjes, maar prima. Richting Zuidlaren, en toen was ik de weg kwijt. Dat wil zeggen, ik wist wel ongeveer waar ik fietste, maar kon het niet meer benoemen. Dat hoefde ook niet, want Ronald en Mathieu fietsten op kop en Ronald wilst feilloos de route aan te geven. Uiteindelijk kwamen we door hei, bos en helaas ook klinkerwegen, bij de koffie in Gasselte. Heerlijk. Meer zondagmorgen clubjes streken daar neer. Het was een gezellig gebeuren. Terug ging het wind mee, nog soepeler en om één uur waren we weer thuis. Ik heb genoten en ik denk de medefietsers ook. Wie er mee waren? Vul maar aan als ik iemand vergeet. Jan, Gerard V., Eef, Olga, Pieter, Eddy, Neja, Michiel, Mathieu, Ekko, Fleur, Henk, Ronald, José,en ik…of…

  • #43228
   Mathieu
   Gast

   Weer een topdag op de fiets met goed gezelschap. Mooi verslag Alie. Johan was er ook nog bij.
   Een iet wat grote groep voor het Trapstel maar ik denk dat niemand een onveilig gevoel heeft gehad.

   Eenmaal in de Westerbroekstermadepolder werd er toch nog wat gespeeld en ging het tempo flink omhoog. Fleur (dochter van Ekko) speelde met ons als een kat met een muis speelt. , Zou zeker de snert sprint winnen, zelfs bij de heren

  • #43236
   Tiemen
   Gast

   Een week geleden reed ik samen met Rob en Herman in shirt met korte mouwen en bibshort over de veluwe. Ik moest zelfs even wennen aan de warmte.
   Op de terrasjes zochten we een plek in de schaduw, in de zon was te warm!
   En dan nu. Bij het opstappen twijfel ik of ik genoeg heb aangetrokken: 4 graden!! Nondeju!
   Maar dat bleek de pret niet te drukken want in het park stond een leuke grote groep: Hoezeeee!

   Chris sprak de woorden Gasselte en al ras volgden 18 man en vrouw zijn spoor.
   Ik ga het proberen: Chris, Rob, Herman, Seryl, Wilma, Leonie, Bertil, Ary, Douwe, Fred, Jan, Jan Willem, Anne Jan, Peter, Hans, Eef (de terugweg), en nog 1 of 2..vul maar aan.
   Dat het koud was bleek aan het tempo, dat werd snel opgevoerd! Ondanks de grote van de groep werd er goed en harmonieus gereden: Heerlijk!!
   Deze route naar Gasselte staat nog niet in ons route boek maar moet daar snel in! S?? Z Gasselte volgens Chris..
   Jammergenoeg bleek bij aankomst dat De Berken nog gesloten was. Deze nieuwe uitbater heeft nog niet door dat met een wind uit het zuiden er op zondagochtend een groep koffie-behoeftige Trapstellers op het terras staan! Wie gaat hen inlichten?
   Dan toch maar naar ’t Moatie. Dat bleek ook de light groep te hebben gedaan. Er zaten dus gewoon 40+ trapstellers in de zaal.
   Koffie en appelgebak smaakten voortreffelijk en Anne Jan had zelfs sjans!! Ja ja hij kan het hebben.

   Buitengekomen bleek het er niet warmer op te zijn geworden. Het tempo werd direkt omhooggeschroefd door Hoofdstoker Chris. Als een regelrechte locomotief knalde hij door het bos naar Gieten.
   Prachtig zoals dat ging!! Daarna werd het tempo hoog gehouden o.a. door Bertil. Houd deze man in de gaten. Met watvoor een gemak draait deze man; een genot om te zien.
   Bij Peize werd even halt gehouden om de rondvraag te doen. Iedereen had zichtbaar genoten en was tevreden over het zorgvuldige rijden: signalen doorgeven, 2 aan 2, etc..
   Zo blijkt een groep van 18 man toch goed over de wegen te kunnen rijden. Applaus voor jezelf!
   Ter afsluiting nog even blazen door de onlanden om daar uiteen te vallen in groepjes en individuen die elk hun eigen weg naar huis nemen.
   Het was een mooie rit, bedankt iedereen.

  • #43237
   Tiemen
   Gast

   Dit is de route in dynamic Watch
   https://dynamic.watch/shared/HaCf30Se

  • #43238

   .. en Johan en, last but not least: Yde, welkom terug!

Weergave van 4 reactie threads
 • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.
Vorige onderwerp Volgende onderwerp Terug naar overzicht